reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ten nasz będzie potrzebował adapterów.

Dziewczyny, a te spacerówki w wózkach wielofunkcyjnych sa rzeczywistoście takie okropne, czy problemem jest ich wielkosc i waga - czyli po prostu to, że po tylu miesiącach wożenia dziecka w wózku ma się dość osobnego wielkiego stelaża z kołami i siedziska? ;)
U mnie jest beznadziejna spacerówka bo niewygodna dla dziecka.

reklama
A macie jakieś doświadczenia z fotelikami Cybexa?
naczytałam się o nich recenzji, niby super, wybrałam aton 5, ma jakąś tam wkładkę dla noworodka żeby był bardziej w pozycji leżącej. Niby kąt ten optymalny dla dziecka zachowany, aż poszperałam głębiej w opiniach i tu nagle ludzie piszą, że fotelik jest mega ciasny i niewygodny, i że dziecko bardziej siedzi niż leży.
Ja już nie wiem, te internety mnie dobijają :p
Ja doczytałam, że ludzie narzekają, że jest ciasny, bo próbują wciskać tam dziecko zakutane w kombinezon zimowy. A dziecko w takiej kurtce nie powinno jeździć w foteliku, bo wtedy nie jest odpowiednio zabezpieczone. Dziecko nie powinno być w foteliku ciągiem dłużej niż 30-60 minut. Z tego co czytałam ten fotelik cybex, na który na tę chwilę jesteśmy zdecydowani można rozprostować i wtedy dziecko jest w pozycji leżącej i maluch może być w nim dłużej. Ale z tej opcji można korzystać tylko poza samochodem , np. gdy fotelik służy jako wózek. A w samochodzie dziecko musi byc w pozycji siedzącej.

Dziewczyny czy wy nie macie czasem wrazenia , że dzidziuś kopię was w okolicach odbytu ?:D
Normalnie chodzić nie mogłam, musiałam się położyć :D
Mam wrażenie, że Helenka będzie charakterna po mamusi :D
Mój jest ułożony w poprzeg więc w odbyt czy jelita nie kopie ale w pęcherz potrafi walić... Zazwyczaj jak dopiero co przysnę i muszę wstać na siusiu.

A macie jakieś doświadczenia z fotelikami Cybexa?
naczytałam się o nich recenzji, niby super, wybrałam aton 5, ma jakąś tam wkładkę dla noworodka żeby był bardziej w pozycji leżącej. Niby kąt ten optymalny dla dziecka zachowany, aż poszperałam głębiej w opiniach i tu nagle ludzie piszą, że fotelik jest mega ciasny i niewygodny, i że dziecko bardziej siedzi niż leży.
Ja już nie wiem, te internety mnie dobijają :p
Jest jeszcze Cybex Aton M i Aton M i-Size może te będą lepsze? Ja któryś z tych dwóch bym chciała razem z bazą.

ja kupiłam cybex aton 5, ale jeszcze nie dotarł. w tym tygodniu powinien być. Bazy nie biorę, bo nie będę dużo jeździła z małym na początku, a kolejny fotelik kupię z isofix

Mnie ciekawi co powiecie o tych wózkach i nosidełkach za rok ;)

Ja to zmuszona będę kupić spacerówkę i dla mnie to wyzwanie jak zdobycie K2 ;) ale to jeeeeeszcze.

Ja to czasami mam wrażenie ze bardziej z przodu. I aż boję się wstać, że mi wypadnie :)
Mnie sie wydaję że kopie mnie w pip..ke. takie dziwne uczucie i zaraz musze na siku lecieć. Ale fajnie bo już cały czas ją czuje i nie martwie się od wizyty do wizyty.

Mnie sie podoba Adameks Monte i Barletta. Ale w sklepie nam doradzili Bebetto bo wyglad prawie taki sam a jakość zdecydowanie lepsza. Macie może któraś Bebetto ?

Patrzyłam właśnie na aton M, nie różnią się praktycznie niczym oprócz wagi (M jest cięższy o pół kilo) i stówą w cenie :/
O widzisz. To mówisz, że takie kiepskie opinie są na jego temat? Na zamkniętym forum StarAnia pisała, że M jest bardzo dobry, a ona się na sprawie zna, bo pracuje w tej branży. Może zgłoś się do niej na priv i ci coś doradzi.

reklama
Do góry