reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ten nasz będzie potrzebował adapterów.

Dziewczyny, a te spacerówki w wózkach wielofunkcyjnych sa rzeczywistoście takie okropne, czy problemem jest ich wielkosc i waga - czyli po prostu to, że po tylu miesiącach wożenia dziecka w wózku ma się dość osobnego wielkiego stelaża z kołami i siedziska? ;)
U mnie jest beznadziejna spacerówka bo niewygodna dla dziecka.

reklama
A macie jakieś doświadczenia z fotelikami Cybexa?
naczytałam się o nich recenzji, niby super, wybrałam aton 5, ma jakąś tam wkładkę dla noworodka żeby był bardziej w pozycji leżącej. Niby kąt ten optymalny dla dziecka zachowany, aż poszperałam głębiej w opiniach i tu nagle ludzie piszą, że fotelik jest mega ciasny i niewygodny, i że dziecko bardziej siedzi niż leży.
Ja już nie wiem, te internety mnie dobijają :p
Ja doczytałam, że ludzie narzekają, że jest ciasny, bo próbują wciskać tam dziecko zakutane w kombinezon zimowy. A dziecko w takiej kurtce nie powinno jeździć w foteliku, bo wtedy nie jest odpowiednio zabezpieczone. Dziecko nie powinno być w foteliku ciągiem dłużej niż 30-60 minut. Z tego co czytałam ten fotelik cybex, na który na tę chwilę jesteśmy zdecydowani można rozprostować i wtedy dziecko jest w pozycji leżącej i maluch może być w nim dłużej. Ale z tej opcji można korzystać tylko poza samochodem , np. gdy fotelik służy jako wózek. A w samochodzie dziecko musi byc w pozycji siedzącej.

Dziewczyny czy wy nie macie czasem wrazenia , że dzidziuś kopię was w okolicach odbytu ?:D
Normalnie chodzić nie mogłam, musiałam się położyć :D
Mam wrażenie, że Helenka będzie charakterna po mamusi :D
Mój jest ułożony w poprzeg więc w odbyt czy jelita nie kopie ale w pęcherz potrafi walić... Zazwyczaj jak dopiero co przysnę i muszę wstać na siusiu.

A macie jakieś doświadczenia z fotelikami Cybexa?
naczytałam się o nich recenzji, niby super, wybrałam aton 5, ma jakąś tam wkładkę dla noworodka żeby był bardziej w pozycji leżącej. Niby kąt ten optymalny dla dziecka zachowany, aż poszperałam głębiej w opiniach i tu nagle ludzie piszą, że fotelik jest mega ciasny i niewygodny, i że dziecko bardziej siedzi niż leży.
Ja już nie wiem, te internety mnie dobijają :p
Jest jeszcze Cybex Aton M i Aton M i-Size może te będą lepsze? Ja któryś z tych dwóch bym chciała razem z bazą.

ja kupiłam cybex aton 5, ale jeszcze nie dotarł. w tym tygodniu powinien być. Bazy nie biorę, bo nie będę dużo jeździła z małym na początku, a kolejny fotelik kupię z isofix

Mnie ciekawi co powiecie o tych wózkach i nosidełkach za rok ;)

Ja to zmuszona będę kupić spacerówkę i dla mnie to wyzwanie jak zdobycie K2 ;) ale to jeeeeeszcze.

Ja to czasami mam wrażenie ze bardziej z przodu. I aż boję się wstać, że mi wypadnie :)
Mnie sie wydaję że kopie mnie w pip..ke. takie dziwne uczucie i zaraz musze na siku lecieć. Ale fajnie bo już cały czas ją czuje i nie martwie się od wizyty do wizyty.

Mnie sie podoba Adameks Monte i Barletta. Ale w sklepie nam doradzili Bebetto bo wyglad prawie taki sam a jakość zdecydowanie lepsza. Macie może któraś Bebetto ?

Patrzyłam właśnie na aton M, nie różnią się praktycznie niczym oprócz wagi (M jest cięższy o pół kilo) i stówą w cenie :/
O widzisz. To mówisz, że takie kiepskie opinie są na jego temat? Na zamkniętym forum StarAnia pisała, że M jest bardzo dobry, a ona się na sprawie zna, bo pracuje w tej branży. Może zgłoś się do niej na priv i ci coś doradzi.

reklama
Do góry