reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja mialam wczoraj usg i utrzymuje mi się, że z om. mam termin na 8 września, wedlug rozmiaru główki tez jest 23tydz.6d,ale rozmiar reszty cialka jest 6 dni do tyłu, lekarze troche zdziwieni czy to łożysko szwankuje czy poprostu Fabianek bedzie maly, a waga 460g.

Mi na Usg tez dziecko wyszło większe ale lekarz powiedział, że data porodu liczy się od OM cały czas. Te wyliczenia to tylko normy wielkości.

Wam lekarze zmieniają datę ogrodu na podstawie wymiarów dziecka ?
Mój ginekolog mówił, że termin wyliczony/potwierdzony na usg prenatalnym już się nie przesunie.

U mnie termin z OM i z usg rozni sie tylko o 1 dzien;)
A co do poduchy, to dzisiaj pierwsza noc i plecy naprawde mniej bola :szok: w ogole jakas taka bardziej wypoczeta jestem :)
Dzisiaj pierwszy raz przespałam całą noc bez wstawania na siku tak wygodnie mi się spało z poduchą :) Do snu otuliłam poduchą plecy, dzisiaj położę ją odwrotnie i otulę brzuszek, ciekawe jak jest wygodniej? :)

Dziewczyny pijecie kawę?
Nie. Żadnej kofeiny - ani w kawie, ani w coli, nawet herbaty robię słabsze. Mówią, że szkodzi, więc odstawiłam.

Mój ginekolog mówił, że termin wyliczony/potwierdzony na usg prenatalnym już się nie przesunie.

Dzisiaj pierwszy raz przespałam całą noc bez wstawania na siku tak wygodnie mi się spało z poduchą :) Do snu otuliłam poduchą plecy, dzisiaj położę ją odwrotnie i otulę brzuszek, ciekawe jak jest wygodniej? :)

Nie. Żadnej kofeiny - ani w kawie, ani w coli, nawet herbaty robię słabsze. Mówią, że szkodzi, więc odstawiłam.

Co do terminu mi tez tak lekarz powiedział i poprawił na karcie z 13 na 12 bo tak wyszło z prenatalnego i mówi ze tego się trzymamy.

reklama
A jaka masz i sobie chwalisz?
Nie mam zamiaru zszywac 3 ;) jaskow - to tylko takie porownanie do poduszki podluznej. Chcialabym jakas sobie kupic tylko rozwazam jeszcze ksztalt.

IMG_0683.JPG
IMG_0684.JPG
IMG_0685.JPG
kilka pozycji „Józka”[emoji23]

Załączniki

• IMG_0683.JPG
    IMG_0683.JPG
    560,7 KB · Wyświetleń: 336
  • IMG_0684.JPG
    IMG_0684.JPG
    470,3 KB · Wyświetleń: 333
  • IMG_0685.JPG