reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Wg OM jestem teraz w 23 tygodniu, a wg USG i pomiarów wychodzi 24+3 tc
Dziewuszka (choć dalej nie dowierzam chyba) 580g, nawet pokazała uniesionego kciuka.
Zabawne to było.
I termin porodu z 19.09 ''przesunął'' się na 15.09
Tzn według tych całych wyliczeń.

Mi na Usg tez dziecko wyszło większe ale lekarz powiedział, że data porodu liczy się od OM cały czas. Te wyliczenia to tylko normy wielkości.

Wam lekarze zmieniają datę ogrodu na podstawie wymiarów dziecka ?

reklama
Mi lekarz też powiedziała że nie zmienia się już terminu porodu , liczone jest z OM. Ale dla.ogólnej informacji mówiła mi ,ze jest tydzień większa i wg USG mam już datę na 2 września.

Spać nie.mogę. mała mnie tak kopie !;)

Hej wszystkim!
Śmieszne te poduchy w biedronce spr.cene ale jak usłyszałam ze 70zł oddałam na miejsce :laugh2::biggrin2: w I ciąży radziłam sobie bez wiec wydaje mi się zbędna.:-p
Ale każdy ma inne potrzeby ja napalilam się na blender z Lidla bo mój stary z brauna juz ledwo zipie.
A jak laseczki wyszła Wam glukoza?? U mnie fatalnie ....wynik zawala z nóg .

Podczas badania czułam się fatalnie i ledwo wytrzymałam na tym krześle ..i faktycznie...na czczoło 80 po 2 godz.226! Po godz.nie miałam chociaż dzwonili z laboratorium czemu bez tego badania.badania . po godzinie ale pigułki zakrzyczaly mnie ze kto mi powiedział ze glukozę po godz.tez się bada ze mam na czczo i po dwóch godzinach.dopiero.

Także nie wiem czy to juz był spadek i jaka kolosalna była po godzinie kiedy prawie padalam na tym krzesle :(

Morfologia tez kiepska niska hemoglobina ..i coś jeszcze... mocz liczne bakterie. :(:( nie wiem od jak dawna... miałam tylko jedno badanie na początku ciąży i wtedy było jeszcze ok. Z tego co czytałam wy mialyscie bad.co wizytę albo co druga ja przez taki okres byłam olana prawdę mówiąc żadnych badań nerwach mam bo mowilam lekarce jakie mam objawy a na czczo miałam 103 wynik na początku chyba to był 12 tydz. Ograniczylam sama cukier po zasypialam na siedzaco po czyms slodkim, poczytałam o diecie dla kobiet z cukrzyca ciążowa i teraz czułam się juz lepiej i wynik 80 ale po wypiciu tej glukozy 226 organizm sobie kompletnie nie radził :sad: w wyniku badań -konsultacja z lekarzem- opis CUKRZYCA

Mi na Usg tez dziecko wyszło większe ale lekarz powiedział, że data porodu liczy się od OM cały czas. Te wyliczenia to tylko normy wielkości.

Wam lekarze zmieniają datę ogrodu na podstawie wymiarów dziecka ?
Mi lekarz powiedział, że jeśli jest kilka dni różnicy to nie zmieniamy terminu.
Hej wszystkim!
Śmieszne te poduchy w biedronce spr.cene ale jak usłyszałam ze 70zł oddałam na miejsce :laugh2::biggrin2: w I ciąży radziłam sobie bez wiec wydaje mi się zbędna.:-p
Ale każdy ma inne potrzeby ja napalilam się na blender z Lidla bo mój stary z brauna juz ledwo zipie.

Podczas badania czułam się fatalnie i ledwo wytrzymałam na tym krześle ..i faktycznie...na czczoło 80 po 2 godz.226! Po godz.nie miałam chociaż dzwonili z laboratorium czemu bez tego badania.badania . po godzinie ale pigułki zakrzyczaly mnie ze kto mi powiedział ze glukozę po godz.tez się bada ze mam na czczo i po dwóch godzinach.dopiero.

Także nie wiem czy to juz był spadek i jaka kolosalna była po godzinie kiedy prawie padalam na tym krzesle :(
Dziwne, że ci nie zrobili po 1h. Nawet jak już ma się cukrzycę to najważniejszy wynik to spożyciu pokarmu to ten po 1h. Ważne, że na czczo jest bardzo ładna. Może skończy się tylko na diecie. Nie martw się na zapas.

Mam na
Mi lekarz powiedział, że jeśli jest kilka dni różnicy to nie zmieniamy terminu.Dziwne, że ci nie zrobili po 1h. Nawet jak już ma się cukrzycę to najważniejszy wynik to spożyciu pokarmu to ten po 1h. Ważne, że na czczo jest bardzo ładna. Może skończy się tylko na diecie. Nie martw się na zapas.
Dziękuję :* :* ja się nie znam na tym bo medycyna to nie moja specjalizacja ale nie pasowało mi to ze wszystkie macie na czczo po godz i po 2 godz. Wszędzie w necie w książkach tez tak pisze no ale moja lekarka ma taki standard i tak bada. Także bardzo się ciesze ze zmieniłam lekarza bo to kolejna rzecz która wychodzi jej niedbalstwo i olewka a opinie miała różne w tym ze lubi popijać ... ale poszłam na NFZ bo nie chcialam cudować.

U mnie w drugiej ciąży liczyli tylko z USG bo gdyby z OM to bym urodziła 3 miesiące po terminie. Gdy w poprzedniej ciąży liczyli z OM różnica była 10 dni.

U mnie termin z OM i z usg rozni sie tylko o 1 dzien;)
A co do poduchy, to dzisiaj pierwsza noc i plecy naprawde mniej bola :szok: w ogole jakas taka bardziej wypoczeta jestem :)

Hej wszystkim!

Ja też miałam na czczo i po 2h i zastanawiam się co we wtorek powie ginekolog gdyż położna przez tel. mówiła mi że będę miała 3 kucia... Ale mam to w dupie. Baby z rejestracji. Baba z labu wiedzieli że to ciążowe badanie glukozy więc jeśli nie zrobili 3 pomiarów to ich sprawa ja mogę nie wiedzieć. Natomiast nie wiem i do wrorku nie dowiem się jak wyszło bo u mnie wyniki idą do lekarza

reklama
Do góry