reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

ja chciałam na żelaznej rodzić ale jak dzowniłam zapytać jak est ze skierowaniem na cesarki powiedzieli, że mają wstrzymane do odwołania wszystkie cc, a kwalifikacja musi się odbyć do dwudziestego któregoś tygodnia, więc zdecydowałam się na imid, tam mam na początku sierpnia przyjść ze skierowaniem od mojego lekarza i zdecydują czy się kwalifikuję. Jak uznają, że nie (chociaż chyba nie ma takiej opcji po pierwszej cc), to pojadę na bródno. Mi też ostatnio cały czas się chce słodyczy aż w 2 tyg przytyłam prawie 2 kg i lekarz dziś powiedział, że mam się ograniczyć :p

reklama
Tak jak wszedzie w uk szpitale i opieka medyczna maja plusy i minusy. Z jedzonkiem to moge ich pochwalic. Ale niestety rzeczywstosc nie ma nic wspolnego z tymi scenami z filmow. Z takich fajnych rzeczy to jeszcze ciezarna dostaje wszystkie leki na recepte za darmo w aptece i jeszcze 12 miesiecy od urodzenia dziecka plus dziecko ma free do 16 roku zycia. Paracetamol dla dziecka w syropie za darmo w aptece bez recepty.

Właśnie wyczułam piszczel znaczy nogę od kolana do kostki mojego Mikuśka.
Hej wszystkim!

Woow!
Ja mam co wieczorne wylegiwanie z lapka na brzuchu... dzis wiecej ruchow ale wyczuc piszczel wooow zazdroszcze :-) :):tak:
Ja dzis wizyta w przychodni kolejny raz klotnia z pigulami... do drugiej lekarki nie zapisza badan nie zlecaja ... przez tyle tygodni mialam raz morf.ogolna hiv i mocz dzis krzywa cukrowa.. ale inaczej niz u Was:wściekła/y::no: zrobili ze mnie wariatke ze chce glukoze na czczo po godz a potem po dwoch bo oni robia na czczo inpo 2 godz. skierowanie na toxo ze moglam sobie przed ciaza zrobic .. bo i tak sie nie leczy w ciazy tego :baffled::confused: wiec zrobilam prywatnie tsh , hpv przeciwciala, antyTPO , toxo ig i cos , t.coombsa i zabulilam 170zl za badania :szok: chory kraj:o:baffled:

Po dwich godz.czekania w labo w szpitalu na badanie glukozy zmienila sie pielegniarka na pielegniarza ktory pobral mi krew i byl zdziwiony dlaczego po 1 godz.nie mialam...no kurcze i czytam wszedze ze faktycznie . A wkurza mnie takie bagatelizowanie wszystkiego przez niektorych lekarzy . Sporo schudlam, mialam nieregularne mies. Co 3-4 mies. o czym powiedzialam lekarce a ta w karcie ciazy ze regularne wpisala i dlatego tez chcialam ta tarczyce i cukier miec dobrze zbadane. Wsciekla bylam bo traktuja czlowiekq jak rzecz. W punkcie pobran dwulatek z zakrwawiona reka po pobraniu matka prosi o plaster a piguly ze one nie maja plastra namazal ta krwia po stoliku podlodze naplakal sie biedny a one znieczulica:realmad::realmad:
Koszmarme byly te dzisiejsze badania :-( :(
Przypomniqlo mi sie jak lezalam tydzien w szpitqlu zalezna od humoru pań pielegniarek wiecznie przepraszajaca postawa niewiele pomaga bo i tak ryby i pacjenculi glosu nie maja.

Co to tych odwiedzin to mnie też to trochę męczyło, a szczególnie wkurzylo mnie to, że przyjechała teściowa z córką, a ja miałam nakarmić małą i samo karmienie mnie stresowalo, a co dopiero to, że one stoją i się gapia na moje cyce. No *****!
No i też mnie mama moja wkurzyła jak w niedzielę dzień po porodzie przyjechała po 19 na oddział (odwiedziny w godz. 14-17) z moją babcią. Nie mogły wcześniej? Dałam jej wtedy znać, że mi to nie pasuje, a poza tym, że inne kobiety też są na sali i one też chcą odpocząć.
W ogóle to mam dość swojej teściowej. Taka z niej babcia, że się chwali wszystkim, że taka młoda (44 lata), a w ogóle nam nie pomaga przy niej. Jestem pewna, że gdybyśmy musieli ja jej zostawić to by jej dała zabawki i tyle, ani by się nie pobawiła z nią, ani jeść nie dała, a weź żeby w ogóle jej pieluche zmieniła. Wkurwia mnie jej podejście i serio nie mam ochoty ja uszczęśliwiać kolejnym dzieckiem. Mieliśmy zrobić chrzciny na wsi, gdzie ona i prababcia mieszkają, ale coraz bardziej myślę, że tego nie chce, że też nie chce utrudniać potem dziecku życia, aby musiało do tej wsi jechać po akt chrztu.
PS. Prababcia, czyli babcia mojego męża to nawet nie przyjechała na nasz ślub kościelny (ok. 80 km), a do swojego syna na ślub i na święta (na święta ponad 100 km) to pojechała.

reklama
Martwie sie moja kruszynka tak bardzo chcialabym zeby byla zdrowa :sad: mialam dzis ustalone usg prenatalne wszystko powiedzial lekarz ze w porzadku serce 140ud.na min ale jakos tak inaczej bilo nie bylo rowne Tak jak zawsze jak poviag tylko zwolnilo potem znowu szybko i znowu powoli bardzo :'( martwie soe strasznie o moja Malutka. Lekarz powiedzial ze szalala i dlatego ze wszystko ok. Czy tez tak mialyscie?:sad:

Do góry