reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

My z mężem chcemy przede wszystkim koniec roku szkolnego bo Nas zwyczajnie wymęczył młodszy i jego rąbnięta wychowawczyni po całości. W ogóle coś mnie skurcze męczą dziś podejrzewam jelita bo zjadłam obiad w pośpiechu i mam za swoje ale pewnie no-spę na noc walnę.
Miki też dziś mam wrażenie zamulony. Niby fika ale mniej - rzadziej niż jak ja się dobrze czuję.

Na wakacje chcieliśmy zahaczyć o ENERGYLANDIĘ no ale co by mi po niej było w 7/8 msc ciąży ;)

Ja do tej Energylsndii od trzech lat jadę i nie mogę dojechać :(
A uwielbiam takie parki rozrywki, byłam już w kilku w Europie i niezłe na mnie działają :)

Choć z każdym rokiem coraz bardziej się boję, a zaczynałam z poziomem 0 strachu

reklama
Ja do tej Energylsndii od trzech lat jadę i nie mogę dojechać :(
A uwielbiam takie parki rozrywki, byłam już w kilku w Europie i niezłe na mnie działają :)

Choć z każdym rokiem coraz bardziej się boję, a zaczynałam z poziomem 0 strachu
Starość nie radość ;) ja kiedyś na rowerze z górki bez trzymanki śmigałam a teraz na hamulcu z lękiem zjeżdżam.

Seremida, jakie badania dodatkowe Ci robili na cukry? Jak wczesnie wyszla Ci cukrzyca w badaniach? Ja pierwszy raz w zyciu na czczo mam cukier powyzej normy, po obciazeniu w normie. Nawet sie zastanawiam czy jutro nie zrobic kontrolnie przed wizyta jeszcze raz.

Hej tylko macham doczytalam... duzo nadrabiania
Leze z reka na brzuchu i wyczekuje ruchow .. dzis i wczoraj malutko delikatnie ale czytalam ze u Was tez jakos spokojniej
Dobranoc zmykam bo jutro do pracy :*

Ej GoJ powiedz mi coś więcej o tych czopach?
W pierwszej ciąży nie widziałam tego ani nie wiedziałam co to. W drugiej na 5h przed porodem zszedł ze mnie taki dość gęsty śluz zabarwiony nitkami krwi. Coś jak meduza ;) podobno odejście czopu sygnalizuje poród ale jak pisałam w pierwszej ciąży albo tego nie miałam albo nie zwróciłam uwagi (ale ja też np. w obu nie rodziłam łożyska bo wyleciało samo zaraz po dziecku)
Podobno jednym ten czop odchodzi i 2 tyg. przed porodem innym kilka godzin przed.
Tak czy siak jest to jedna z oznak zbliżającego się porodu.

reklama
Seremida, jakie badania dodatkowe Ci robili na cukry? Jak wczesnie wyszla Ci cukrzyca w badaniach? Ja pierwszy raz w zyciu na czczo mam cukier powyzej normy, po obciazeniu w normie. Nawet sie zastanawiam czy jutro nie zrobic kontrolnie przed wizyta jeszcze raz.
Nie wiem czy robienie tego badania ponownie jest bezpieczne. Ja w ogóle uważam to badanie za straszne. U mnie w poprzedniej ciąży był akurat trzeci pomiar za wysoki i uznano, że to ta cukrzyca ciążowa. No i potem ta dieta... Masakra, byłam załamana. Wtedy brakowało mi psychologa w ciąży. Potem rozmawiałam z lekarzem rodzinnym, bo mi po jedzeniu rzadko cokolwiek wychodziło ponad normę i ja zwyczajnie nie tolerowalam takiej dawki glukozy.
Na Twoim miejscu po prostu zrobiłbym sobie badanie cukru na czczo.

Do góry