reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Rodzinny tez moze dac, ale chyba na kilka dni, porozmawiaj z lekarzem prowadzacym i powiedz mu jak sie czujesz, i ze boisz sie wrocic do pracy w trosce o Wasze zdrowie. Na pewno da Ci zwolnienie, tylko musi wiedziec o Twoim samopoczuciu ;)

reklama
Aha. To nie wiedziałam. To muszę do ginekologa z tym iść? Kurcze, a wizyta będzie dopiero pod koniec miesiąca. Może uda mi się szybciej, bo jakoś nie czuję, aby siedzenie w pracy było dla mojego zdrowia dobre. Zobaczymy :) Dziwne że jak powiedziałam ginekologowi o tych atakach omdlen to nie powiedział nic o zwolnieniu.

Dziewczyny sluchajcie. Jak to jest z wnioskiem o macierzyński. Przyznam sie ze dwie ciążę nie skladalam takiego wniosku bo nie bylo potrzeby. Teraz w pracy bede robic to pierwszy raz. Co tam sie dokladnie wypelnia po porodzie? Urlop na rok ale tam jest iles macierzyńskiego a ile wychowawczego ? Która mnie olsni jak to sie wypelnia w ogole :D

Z tym zwolnieniem chyba zależy ilu pracowników zatrudnia pracodawca. Ja zawsze dostaje kasę od pracodawcy w terminie wypłaty.

Jeszcze nic nie kupiłam mojej Kruszynie.
Ale mam ubranka po synku, te pierwsze nie widać że chłopięce to będzie chodziła. Wózek i reszta też się znajdzie, muszę od brata odebrać. Tylko z łóżeczka mało korzystałam i oddałam. Teraz kombinuje żeby kupić turystyczne. Synek tak mało korzystał że jakoś nie wiem czy tym razem się przyda...

U mnie szyjka za każdym razem dluga nie mówią ile. Tak patrzę w kartę poprzedniej ciąży że cala ciążę miałam 2.5 i nic się nie działo, nikt nie zwrócił uwagi że za mało.

Wczoraj wziąłam się za porządki, okna itp. Nawet czułam pod koniec dnia że przechorowalam i coś tam mnie kłuło to się kładłam. Ale dzis musze skonczyc. Najgorsze to zawieszanie firan.. robie na raty.. maz mi rano zdjął wdużym pokoju, ale z zawieszeniem ciężko na niego czekać .. zobacze.
Narazie idę na spacer.. miłego dnia.

Też się chętnie dowiem o tym macierzyńskim.
Dzięki za podpowiedź. Zapytam o to,chociaz nie wiem kiedy będę mieć wizytę, bo się jeszcze nie zarejestrowalam i nie dostałam też kartki do rejestracji. Najwyzej spróbuję skontaktować się z ginekologiem bezpośrednio.

Kolezanka mi mowila bo ona jest teraz ze tam musiala sama wyliczyć sobie okresy wpisac, tyle ze ja jej przez pol wierze.

reklama
Hej dziewczyny ale jestem wkurzona wczoraj byłam na wizycie i polozna juz drugi raz nie znalazla tętna dziecka pyta ruchy są były problemy juz ostatnio pewnie [emoji5] mało tego wcale się tym nie przejęła a jak mi zmierzyla ciśnienie to ze zdziwieniem stwierdziła o jest wysokie myślałam że mnie krew zaleje i powiem ty głupia malpo dziwisz się ze się zdenerwowlalam co najgorsze lekarz jej maz[emoji5]nie widzi problemu przyszłam do chaty nie odezwałam się nic do lubego później mu mowie co i jak a on ze teraz ze następnym razem jak nie zbada to po myślimy. ..[emoji6]nie mogłam sobie miejsca znaleźć dzis zadzwoniłam wiec do tesciowej bo w pracy jest czy by mi gdzieś na mieście nie załatwiła w wypożyczalni detektora tętna płodu a patrze teraz na olx takie coś jest nie wiedziałam że takie może być sumiennie[emoji5]a któraś z was z takim czymś spotkała?
P.s nie ma nic gorszego jak ci milczenie położnej kiedy cię bada i do tego bada długo bardzo

Ostatnia edycja:
Do góry