reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

@GoJ, to jakaś słaba nauczycielka. Moja mama miewa te zdolne i inaczej zdolne dzieci, ale zawsze wszystkich stara się równo traktować. Czasem jej puszcza nerwy i krzyknie, ale nie robi tego z agresją. Dzieci wtedy wiedzą, że zachowują się bardzo źle, bo rzadko kiedy moja mama krzyczy. Niestety jak już ma zajęcia w innej klasie to musi ją ustawiać i często przez to ma problemy z głosem i krtania. Taka nauczycielka-mama dobra dla wszystkich.
Szkoda, ze będzie musiał powtarzać, ale może masz rację, że z nową karta. A jest szesciolatkiem czy siedmiolatkiem? Dziwi mnie, że nauczycielka nie potrafiła nauczyć go chociaż pisać porządnie, bo przecież jedna z tych rzeczy mogła wypracować.
A i jeszcze jedno: nie denerwuj się, bo to zdrowiu szkodzi i to szczególnie w naszym stanie.
Siedmio.
On nie nauczy się czytać pisać bo ma zeza ukrytego i coś tam z przetwarzaniem bodźców słuchowych. Do nadrobienia. Ale trzeba ćwiczyć.

A wcześniej chodziło o to że tłukł się z chłopakami i raz jednego kopnął w "czułe miejsce"

@RooibosGirl. Mniej więcej w moim wieku czyli przed 40stką mooooże max 42 lata ma.

Ja Be. nie bronię za wszelką cenę bo gdyby tak było nadal tłukłby się z dziećmi
Swoje po uszach ode mnie dostał. Ale wkurza mnie że ja mu w domu o sprawiedliwości o tym że jak mu dokuczają zamiast bić ma mówić Pani a Pani jak jej mówi ma go w d...e. To nie dziwne że się chłopak broni. A że jest butny i silny to dobrze. Nie pozwolę ani nie chcę ny on pozwolił zrobić z siebie kozła ofiarnego.

reklama
Ja byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej u mojego gina, mały tak fajnie ruszał ustkami, lekarz mówił że pije wody płodowe :)
Ostatni tydzień maja mam robić obciążenie glukozą. I pytałam się go o twardy brzuch bo od kilku dni mam ciągle twardy jak stoję, a jak leżę i siedzę to już nie . No i mówi że faktycznie twardy, ale zmierzył szyjke mówi że długa i twarda więc nie ma co się martwić widocznie taki mój urok ;)

Siedmio.
On nie nauczy się czytać pisać bo ma zeza ukrytego i coś tam z przetwarzaniem bodźców słuchowych. Do nadrobienia. Ale trzeba ćwiczyć.

A wcześniej chodziło o to że tłukł się z chłopakami i raz jednego kopnął w "czułe miejsce"

@RooibosGirl. Mniej więcej w moim wieku czyli przed 40stką mooooże max 42 lata ma.

Ja Be. nie bronię za wszelką cenę bo gdyby tak było nadal tłukłby się z dziećmi
Swoje po uszach ode mnie dostał. Ale wkurza mnie że ja mu w domu o sprawiedliwości o tym że jak mu dokuczają zamiast bić ma mówić Pani a Pani jak jej mówi ma go w d...e. To nie dziwne że się chłopak broni. A że jest butny i silny to dobrze. Nie pozwolę ani nie chcę ny on pozwolił zrobić z siebie kozła ofiarnego.
Naprawę jakaś niepoważna ta nauczycielka , dziecko nawet jeśli zrobi coś złego to nie podobno być izolowane od reszty dzieci w żadnej sytuacji . Nie dziwię się że tak się denerwujesz bo to niesprawiedliwe .
O tak, w szkołach bardzo często chcą żeby pójść powiedzieć Pani jak dzieje się coś złego a jak dziecko pójdzie to bagatelizują sprawę .
Wiadomo są rzeczy za które trzeba dziecko upomnieć ale masz rację nie można też pozwolić żeby nie potrafił się obronić.

A ja teraz siedzę się głowię, czy skoro lekarz poleciła mi dzisiaj brać Aspargin to mogę brać też Asparginian extra, który znalazłam w szafce... Wiecie może?

Naprawę jakaś niepoważna ta nauczycielka , dziecko nawet jeśli zrobi coś złego to nie podobno być izolowane od reszty dzieci w żadnej sytuacji . Nie dziwię się że tak się denerwujesz bo to niesprawiedliwe .
O tak, w szkołach bardzo często chcą żeby pójść powiedzieć Pani jak dzieje się coś złego a jak dziecko pójdzie to bagatelizują sprawę .
Wiadomo są rzeczy za które trzeba dziecko upomnieć ale masz rację nie można też pozwolić żeby nie potrafił się obronić.
Mnie wkurza stronniczość i to że nauczyciel wyrąca się w konflikty między dziećmi.
A jak już tacy chcą być zajebiści niech uczą ich tolerancji i szacunku najlepiej dając przykład.
Czasem mam wrażenie że to czego uczyłam synów czyli asertywność, empatia, obrona słabszych obrona swojego zdania prawo do własnej opinii i samodzielnego myślenia nauczyciele chcą stłamsić A NA TO NIE POZWOLĘ nie dam wychować im podporządkowanego bezmyślnego ludzika

Adell1994 ja twardy brzuch mam już od 15 tygodnia szczególnie jak chodzę, czasami tak mi się spina że aż kłuje mnie cały ale gdy tylko usiądę lub się położę wszystko przechodzi momentalnie . Lekarz zaleca aby za dużo nie chodzić, krótkie spacery i nic nie dźwigać. Szyjka też ok:-) tak że widocznie taki nasz urok

reklama
Adell1994 ja twardy brzuch mam już od 15 tygodnia szczególnie jak chodzę, czasami tak mi się spina że aż kłuje mnie cały ale gdy tylko usiądę lub się położę wszystko przechodzi momentalnie . Lekarz zaleca aby za dużo nie chodzić, krótkie spacery i nic nie dźwigać. Szyjka też ok:-) tak że widocznie taki nasz urok
Dobrze wiedzieć że nie tylko ja tak mam. U mnie też przechodzi jak tylko usiądę albo się położę . Najważniejsze, że szyjka się nie skraca :)
Mi lekarz kazał brać magnez 3×2 tabletki :) I też staram się chodzić nie wiadomo ile , po spacerze zawsze odpoczywam chwilę :)

Do góry