reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kobiety a ja ostatnio od mojej babci usłyszałam jaka to moja siostra jest wspaniała matka (urodziła w marcu tego roku) ona tak tuli tego swojego synka i ble ble a ja blizniaczek to tak nie tulilam..... Więc ***** czułam się jak zbity pies.....

reklama
GoJ będzie córka życzę Ci tego :D ja już wiem co mam kupować w tej ciąży i wiem że ubranka maja być wygodne a nie ciasne jeansy itp za 100zl kupiłam ubranek ogromną torbę używanych na giełdzie sztuka po 2zl no zrobię kilka fotek bo byście nie uwierzyly że taki ekstra stan no i ja oczywiście wacham ubranka więc nie śmierdza, ja też szukam okazji wszystkie nowe mam z przecen że smyka i Tesco, butelki chce nowe bo dla mnie to zbyt intymne aby odkupowac używane, pieluszki nowe tetrowe, później wyślę wam fotki bodziakow za 6zl z Tesco hihi:-D

Od dziś maja być mega upały a moje dzieci nie mają sandalek więc jedziemy na zakupy ale też nie będę szaleć bo wiem że zedra więc kupuje im w ccc najtańsze po 50/60zl hi hi:p

A co ma cola do ciąży?
Poza tym nawet jeśli kogoś stać jak już kiedyś pisałam wydawać kupę kasy na pierdoły dla niemowlaka to wyrzucanie pieniędzy w błoto czy to przy pierwszym czy 15 dziecku. Oczywiście jak ktoś ma fanaberię jego sprawa.
P.S. gdzie te wyprzedaże?

A wracając do tematu wydawania pieniędzy. Nie jestem jakoś mega oszczędna. Rodzice nie nauczyli. Ale osobiście bardzo nie lubię wydawać na coś co mi nie posłuży dłużej lub tylko dlatego przepłacać bo ma markę czy metkę. Swoim chłopcom np. kupuję tony ubrań po sieciówkach w promocjach bo: 1.niszczą. 2. wyrastają i potem mi nie szkoda z tego ścierek zrobić. A jak widzę cenę 30zł za bodziaka czy letniego rampersa którego moje niemowlę włoży kilka razy i pewnie obsra nie do doprania to mój portfel dostaje skurczy.
Ja w pierwszej ciąży usłyszałam od koleżanki, że w ciąży nie można pić coli bo po porodzie dziecko będzie miało kolki.

Hej dziewczyny z rana.
Ja już nauczyłam się otaczać prawdziwymi ludźmi, a tych tak zwanych życzliwych omijać szerokim łukiem. Zwłaszcza teraz.
Podobnie jak adell na mnie fajnie działa wiosna i słońce, stąd staram się w miarę możliwości codziennie zaliczyć spacer czy posiedzieć na słońcu.
Z pracą nie umiem doradzić. Ja jestem taka, że raczej bym nie poszła, bo głupio później byłoby mi spojrzeć w oczy. Poza tym to średnia z ostatnich miesięcy wiec niewiele da, i po 3 tłumaczyć się ZUS też ciężko. Ale każdy jest inny i ma swoje sytuację, zwłaszcza finansowa..

Ja musiałam wrócić do domu i juz mnie m wkorzyl. Zaczynamy rozmawiać o miejscu dla córci i okazuje się że on nie pojedzie się swojej szafy z komputerowymi gratami i nie wiem gdzie wstawię łóżeczko.. on chce do synka, ale on we wrześniu idzie do 1 klasy.. nie potrzebuje u siebie łączącego niemowlaka. Spłakałam się wczoraj.. moj niedojrzaly mąż.. niby tak się cieszy z córci A.. wróciłam bo mam lekarza w poniedziałek i muszę zrobić badania..

Goj z całego serducha życzę córci..

Ja w pierwszej ciąży usłyszałam od koleżanki, że w ciąży nie można pić coli bo po porodzie dziecko będzie miało kolki.
O kurczę.. Ale jaja.. no głupota nie ma granic. Spokojnie dziewczyny, zaraz zaczną się bajki z porodem i karmieniem piersią.. trzeba doskonalić sztukę niby słuchania.. hehehe.

Ja urodziłam naturalnie i karmiła piersią pierwsze dziecko.. więc wydawałoby się naturalnie, a i tak usłyszałam że takie duże ( ponad 4 kg) to trzeba było cesarke wziąść, po co się męczyłam i żebym nie karmiła piersią bo dlatego mi nocy nie przesypia.. nie ma idealnych rozwiązań dla wszystkich.. jeszcze się taki nie urodził.. co by wszystkim dogodził. Ja to co robilam - robilam dla siebie i dziecka by być w zgodzie ze sobą.. A nie dla fanaberie innych..

reklama
O kurczę.. Ale jaja.. no głupota nie ma granic. Spokojnie dziewczyny, zaraz zaczną się bajki z porodem i karmieniem piersią.. trzeba doskonalić sztukę niby słuchania.. hehehe.
Ja się nasłuchałam przy pierwszym że jak ja mogę jeść WSZYSTKO karmiąc cycem? Bo czosnek, bigos i wzdymające to samo ZŁOOO. A ostatnio baba w tv od laktacji się wypowiadała że ***** prawda i można wszystko jeść. Ha!

Hej dziewczyny z rana.
Ja już nauczyłam się otaczać prawdziwymi ludźmi, a tych tak zwanych życzliwych omijać szerokim łukiem. Zwłaszcza teraz.
Podobnie jak adell na mnie fajnie działa wiosna i słońce, stąd staram się w miarę możliwości codziennie zaliczyć spacer czy posiedzieć na słońcu.
Z pracą nie umiem doradzić. Ja jestem taka, że raczej bym nie poszła, bo głupio później byłoby mi spojrzeć w oczy. Poza tym to średnia z ostatnich miesięcy wiec niewiele da, i po 3 tłumaczyć się ZUS też ciężko. Ale każdy jest inny i ma swoje sytuację, zwłaszcza finansowa..

Ja musiałam wrócić do domu i juz mnie m wkorzyl. Zaczynamy rozmawiać o miejscu dla córci i okazuje się że on nie pojedzie się swojej szafy z komputerowymi gratami i nie wiem gdzie wstawię łóżeczko.. on chce do synka, ale on we wrześniu idzie do 1 klasy.. nie potrzebuje u siebie łączącego niemowlaka. Spłakałam się wczoraj.. moj niedojrzaly mąż.. niby tak się cieszy z córci A.. wróciłam bo mam lekarza w poniedziałek i muszę zrobić badania..

Goj z całego serducha życzę córci..
1. nie dziękuję
2. Faceci to dzieci. Mowią co myślą nie zawsze myśląc co mówią. Tyle jego co se pogada a my KOBIETY i tak zrobimy po swojemu. Mój już się nauczył że nawet gdy pytam go o opinię to czysta retoryka. ;)

Tak. Koralików też nie noś bo owinie się pępowiną. Ciekawe że matki nie ogarniają że kolki są spowodowane niedojrzałym układem pokarmowym i mijają. Swoją drogą obu synów chowałam jak wyrodna matka a żaden nie miał kolek...

GoJ będzie córka życzę Ci tego :D ja już wiem co mam kupować w tej ciąży i wiem że ubranka maja być wygodne a nie ciasne jeansy itp za 100zl kupiłam ubranek ogromną torbę używanych na giełdzie sztuka po 2zl no zrobię kilka fotek bo byście nie uwierzyly że taki ekstra stan no i ja oczywiście wacham ubranka więc nie śmierdza, ja też szukam okazji wszystkie nowe mam z przecen że smyka i Tesco, butelki chce nowe bo dla mnie to zbyt intymne aby odkupowac używane, pieluszki nowe tetrowe, później wyślę wam fotki bodziakow za 6zl z Tesco hihi:-D
1. nie dziękuję
2. poka poka poka

Do góry