reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja się nasłuchałam przy pierwszym że jak ja mogę jeść WSZYSTKO karmiąc cycem? Bo czosnek, bigos i wzdymające to samo ZŁOOO. A ostatnio baba w tv od laktacji się wypowiadała że ***** prawda i można wszystko jeść. Ha!

1. nie dziękuję
2. Faceci to dzieci. Mowią co myślą nie zawsze myśląc co mówią. Tyle jego co se pogada a my KOBIETY i tak zrobimy po swojemu. Mój już się nauczył że nawet gdy pytam go o opinię to czysta retoryka. ;)

Tak. Koralików też nie noś bo owinie się pępowiną. Ciekawe że matki nie ogarniają że kolki są spowodowane niedojrzałym układem pokarmowym i mijają. Swoją drogą obu synów chowałam jak wyrodna matka a żaden nie miał kolek...

1. nie dziękuję
2. poka poka poka
W pierwszej ciąży słyszałam wiele tego typu smaczków, teraz o dziwo nic mi nikt nie mówił jeszcze [emoji2]Ja też jadłam co chciałam, choć tego bigosu to nie jadłam bo źle się po nim czułam.

reklama
@GoJ trzymam kciuki za dziewczynkę!!!!
Ja się nasłuchałam przy pierwszym że jak ja mogę jeść WSZYSTKO karmiąc cycem? Bo czosnek, bigos i wzdymające to samo ZŁOOO. A ostatnio baba w tv od laktacji się wypowiadała że ***** prawda i można wszystko jeść. Ha!
Koleżanka rodziła w grudniu i opowiadała mi jaką wojnę zrobiła teściowej o to, że na wigilii nie miała co jeść, bo nie było jedzenia dla karmiącej. Jakiś czas temu wspomniałam o tym mojej mamie, a ona zrobiła na mnie wielkie oczy pt. ALE O CO CHODZI? Jej zdaniem też można jeść wszystko :D Nawet nie wiecie jak ja się wtedy ucieszyłam, bo myślałam, że teraz w ciąży muszę się pilnować, a potem będzie jeszcze gorzej. bo tak przedstawiła mi to znajoma.

A coli nie piję. Mówią, że kofeina nie jest najzdrowsza dla maluszka no to odstawiłam. Chociaż bardzo lubię... ale takiej z cukrem nie lubię pić, bo to zbędne kalorie, a słodzików w ciąży unikam.

A jak widzę cenę 30zł za bodziaka czy letniego rampersa którego moje niemowlę włoży kilka razy i pewnie obsra nie do doprania to mój portfel dostaje skurczy.
Wspaniale sprowadzasz mnie na ziemię, bo chwilami zaczynam wpatrywać się w zdjęcia jakichś pięknych śpioszków, a potem przypominam sobie Twoją opinię o takich drogich ubrankach dla dzieci i już wracam na właściwą drogę. Muszę jeszcze zacytować Cię mojej mamie zanim ona zacznie szaleć w Smyku na zakupach :D

Ja musiałam wrócić do domu i juz mnie m wkorzyl. Zaczynamy rozmawiać o miejscu dla córci i okazuje się że on nie pojedzie się swojej szafy z komputerowymi gratami i nie wiem gdzie wstawię łóżeczko.. on chce do synka, ale on we wrześniu idzie do 1 klasy.. nie potrzebuje u siebie łączącego niemowlaka. Spłakałam się wczoraj.. moj niedojrzaly mąż.. niby tak się cieszy z córci A.. wróciłam bo mam lekarza w poniedziałek i muszę zrobić badania..
Mój S. cały czas marudzi, że mamy mało kasy, więc zaproponowałam, żeby kupić tylko jedną nową komodę a resztę mebli w moim starym pokoju odnowić i przemalować na biało (pamiętają 2002 rok i wyglądają jak stare graty). No to też mu się nie podoba, bo nie ma miejsca na to. No to ja nie wiem co on chce zrobić... Na dodatek w pokoju, który oddamy dziecku trzyma całą stertę swoich skrzynek z narzędziami, a w wielkiej szafie, w której powinny wisieć kurtki jest tylna kanapa do samochodu (bo może się przyda...). Tak, ja wiem, że nie mamy piwnicy, a kanapę żal wyrzucić, ale ręce mi opadają.... Niby dorosły a jednak dzieciak. Ale ja postawię na swoim. Kanapa ma wylecieć, meble mają być białe, narzędzia łaskawie pozwalam trzymać na dnie szafy :D Nie wiedziałam, że będe musiała walczyć o takie bzdury... Niech mi rozkręci szafę, czuję się na tyle dobrze, że mogę siedzieć i przygotowywać meble do malowania - przecież mam czas, kupię tylko jakąs maseczke zeby nie nawdychać się pyłu :D

A propos samopoczucia to na poniedziałek jednak umówiłam się do ginekologa. Muszę sprawdzić czy nie mam żadnej infekcji, bo jakoś dziwnie się czuję... przy okazji zobaczę dzidzię na usg i mam nadzieję, że wreszcie całkiem uspokoję się po tym zeszłotygodniowym plamieniu.
Ruchy dziecka u mnie nie chcą się rozkręcić. Coś tam czuję, ale już sama nie wiem czy to jest TO... :(
Jeszcze S. stwierdził, że brzuch mi nie rośnie, a ja teraz naprawdę czuję się jakbym nie była w ciąży. Muszę iść do tego ginekologa, bo zaczynają mi się zbierać nerwy.

Dziewczyny czy Wy sie opalacie? Pytam bo gdy tylko jest slonce to czuje taki mus zeby korzystac z pogody uwielbiam slonce wygrzewac sie jak to jest z tym opalaniem? Nie leze plackiem ale idziemy w gory staram sie korzystac z pogody czy Wy faktycznoe sie smarujecie nosicie kapelusze czapeczki itp ? Zawsze bylam aktywna teraz duzo nie moge np bieganie rower pierwsze miesiace praktycznoe przelezalam :(

Goj , aby u Ciebie udała się dziewczynka :-)
A dziewczęta, które maja córki proszę o przepis :-D za 2 lata skorzystam :p
My dzisiaj o 15 na urodziny do bratanków mojego S , 3 lata i 7 lat:-) urodziny na działce, wiec zapowiada się grill, z którego mogę jeść tylko boczek ostatnimi czasy :D
A dzisiaj zaczynam 20 tydzień
19+1
IMG_3240.JPG

Załączniki

• IMG_3240.JPG
    IMG_3240.JPG
    205,2 KB · Wyświetleń: 413
reklama
Myślę, że można się opalać w ciąży, ale z umiarem. Jeśli ci będzie gorąco to schodzisz ze słońca i tyle. Kremy warto używać, bo w ciąży od słońca lubią powstawać przebarwienia. Czy w ciąży czy nie powinno się głowę zasłaniać, aby nie dostać udaru cieplnego.

Ja to osobiście bym nie wytrzymała na słońcu, bo ciągle jest mi gorąco i duszno i sapię jak parowóz [emoji23]

Do góry