reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

No u mnie teraz coś się pomału budzi wrr... a wczoraj jak ja u dentysty się męczyłam to latało po brzuchu jak po trampolinie, - sadystyczne dziecko ;)

Moje dziś tez już skacze a wczoraj musiało straszyć. Ja nie wiem ale w tamtym ciążach to nikt mi nie mówił o żadnym liczeniu ruchów i niczym takim. Jak się spokojnie żyło ...

reklama
Ja się wściekałam wczoraj bo był spokój przez ponad pół dnia. Ani kawa ani słodkie. Dopiero jak już miałam umówiona wizytę na 20:10 prywatnie to koło 19 łaskawie zaczął kopać. Wiec zrezygnowałam a i tak dziś idę na NFZ bo mnie coś tam piecze. W pon mam połówkowe a w środę w Krk z ta zmiana na jajniku. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze. Także maluchy potrafią już dać w kość
Kasiaczek nie masz się co martwić dzidzia nie będzie jeszcze tak kopać jak my chcemy moja też są dni że czuje ja więcej a są dni że nic ,dziecko w większości czasu śpi a jak nie śpi to jest obrucone kręgosłupem i kopie po zarządach wewnetrznych zawsze coś spokojnie już koło 21-24 powinnyśmy wyczuwac ruchy mocniejsze , miłego dnia :)

W sensie tego Krakowa pytasz ? Czy ogólnie. Ogólnie idę na NFZ w najbliższej przychodni do lekarza i chyba jego będę się trzymać a co do Krakowa to dostałam skierowanie z Tarnowa na onkologię gin. I tam byłam u p. Marty Balajakiewicz albo jakoś tak :)

aaa myślałam ze zdecydowałeś sie jechac do tego ginka co Ci pisalam :) bo i w środę też mam wizyte ;P

Kasiaczek nie masz się co martwić dzidzia nie będzie jeszcze tak kopać jak my chcemy moja też są dni że czuje ja więcej a są dni że nic ,dziecko w większości czasu śpi a jak nie śpi to jest obrucone kręgosłupem i kopie po zarządach wewnetrznych zawsze coś spokojnie już koło 21-24 powinnyśmy wyczuwac ruchy mocniejsze , miłego dnia :)

Nie no mnie kopie już jak szalony , tylko wczoraj nagle był spokój. A już kojarzę jego rytm bo to już pare tyg z ruchami i nie pasowało mi to. A on psikusa zrobił. Miłego dnia również Tobie.

aaa myślałam ze zdecydowałeś sie jechac do tego ginka co Ci pisalam :) bo i w środę też mam wizyte ;P

Ordynator w szpitalu mojej poprzedniej gin dał mi to skierowanie wiec pojechałam tam gdzie kazali. A teraz zmieniłam lekarza i po jednym rzucie okiem na zdj usg on wiedział co to za zmiana i powiedział to samo co na pierwszej wizycie w Krakowie. Teraz już tylko do kontroli ten Kraków czy się nic nie zmienia i jak nic to zostawia mnie w spokoju :) a gdybym słuchała pierwszej lekarki byłabym już po usunięciu jajnika

Hej dziewczyny mam pytanko wczoraj bylam u lekarza i tez wczoraj zaczelam 18 tydzien. Na usg wyszlo ze maly jest o tydzien mniejszy mimo ze ostatnio bylo wszystko zgodnie z wiekiem od OM. Jak u was bylo jak z waga albo czyms takim u mnie wczoraj wazyl 188g i to niby waga dziecka w ok 17 tygodniu.
Aa i jeszcze pytanie odnośnie badania podczas wizyty. Mojego lekarza nie ma zastępuje to inny. Miesiąc temu miałam badanie macicy i tak dalej. Ten lekarz tak nie bada robi tylko usg. Czyli teraz znowu miesiąc muszę czekać na kolejną wizytę. Wcześniej co wizytę miałam badanie ph pochwy i podobne A teraz już 2 miesiące nic.

Hej dziewczyny mam pytanko wczoraj bylam u lekarza i tez wczoraj zaczelam 18 tydzien. Na usg wyszlo ze maly jest o tydzien mniejszy mimo ze ostatnio bylo wszystko zgodnie z wiekiem od OM. Jak u was bylo jak z waga albo czyms takim u mnie wczoraj wazyl 188g i to niby waga dziecka w ok 17 tygodniu.
Aa i jeszcze pytanie odnośnie badania podczas wizyty. Mojego lekarza nie ma zastępuje to inny. Miesiąc temu miałam badanie macicy i tak dalej. Ten lekarz tak nie bada robi tylko usg. Czyli teraz znowu miesiąc muszę czekać na kolejną wizytę. Wcześniej co wizytę miałam badanie ph pochwy i podobne A teraz już 2 miesiące nic.
Dużo w tych pomiarach .zależy od lekarza i aparatury. Tydzień to jeszcze żadna różnica.

Nie no mnie kopie już jak szalony , tylko wczoraj nagle był spokój. A już kojarzę jego rytm bo to już pare tyg z ruchami i nie pasowało mi to. A on psikusa zrobił. Miłego dnia również Tobie.
U mnie też w miarę regularny tryb. Wczoraj po dentyście do w sumie 9.30 dziś się wyciszyło. Ale już jest normalnie. Stracha miałam ale może i ono też się zestresowało moim stresem i się. nakrecilismy we dwoje

reklama

Wiesz moja mała też lubi mamę niepokoić też miałam że jeden dzień cisza wczoraj znowu szalała mi od rana i później jak już szłam spać ale tylko tatuś przyłożył rękę i już przestała hehe ja czuje ruchy od 18 tygodnia a jestem już w 20 jutro zaczynam 21 tydzień jeszcze 19 przede mną. A ty w którym poczułam?

Do góry