reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Skad ja to znam :D

Ja raz musiałam wziąć dzieci ze sobą do gin , kolejka z osiem kobietek wiec ponad dwie godz siedzenia. Po godz młode znudzone czytaniem ulotek itd ja się nie spodziewałam takiego tłoku, wiec nie wzięłam żadnej książeczki nic . W końcu daje młodym tel zanim się rozmarudza. I tak siedzimy cisza spokój a tu taki babsztyl : no teraz te dziecka to tylko telefony, komputery potem się dziwić ze ślepe są. Młoda nosi okulary. I tak nawija nawija , dziecku przykro. W końcu biorę im tel i mówię : młode pani przeszkadza ze jest cicho bo siedzicie na tel , to może zróbcie to co większość dzieci poplaczcie trochę , pobiegajcie, coś rozwalcie a pani to tez chyba tez za dużo komputera używa bo okulary ma . No i się zamknęła siedziała urażona strasznie, tylko dzieci jakoś nie chciały biegać i się drzeć bo w miarę wychowane. A szkoda w tym przypadku [emoji23]

reklama
Dziewczyny, ja takze szukalam detektora tetna plodu, ale kiedy zapytalam poloznej, ktory wybrac (bo jest tego duuuzo) to mi stanowczo odradzila. Stwierdzila, ze niepotrzebnie bede sie denerwowala kiedy Maluszek ulozy sie w sposob, w ktorym trudno bedzie detektorowi wykryc jego tetno. 2 lata temu z tego powodu jej pacjentke do szpitala przywiozl maz. Kobieta byla w takim szoku, ze nawet nie potrafila podac swoich danych osobowych na izbie przyjec. Ale mnie i tak korci, zeby czasem posluchac bicia serduszka Maluszka... Mysle, ze wroce do tematu jak sie bardziej zaawansuje ciazowo :-) A moze sam stetoskop wtedy wystarczy?

Mnie np uspokaja bo jak mały się nie rusza dłużej to słucham. I znajduje szybciej lub wolniej . Gdybym nie znalazła to mam niedaleko ośrodek zdrowia i tam jest położna i u niej można posłuchać a żeby się na IP pchać to musiałabym już naprawdę dłuższy czas nie znaleźć , narazie nie zawiódł mnie a uspokoił ze dwa trzy razy i nie musiałam jechać do położnej słuchać.

Mnie np uspokaja bo jak mały się nie rusza dłużej to słucham. I znajduje szybciej lub wolniej . Gdybym nie znalazła to mam niedaleko ośrodek zdrowia i tam jest położna i u niej można posłuchać a żeby się na IP pchać to musiałabym już naprawdę dłuższy czas nie znaleźć , narazie nie zawiódł mnie a uspokoił ze dwa trzy razy i nie musiałam jechać do położnej słuchać.
A od ktorego tygodnia ciazy uzywasz detektora?

reklama
Do góry