reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziewczyny pytanko kulinarne. Można jeść chrzan? Uwielbiam bo :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Nie widzę przeciwwskazań. Nie mozemy jeść:
Sera plesniowego i dojrzewajacego,
Surowego mięsa (tatar itp) i surowych ryb (sushi łosoś wedzony na zimno)
Wątróbki,.
Co do chrzanu to nie słyszałam żeby mógł zaszkodzić. Sama wcinam ćwikłę z chrzanem.

reklama
Wiesz co też tak myślałam mam mniej odpowiedzialną pracę bo w sklepie ale myśli jak sobie dziewczyny poradzą jedną akurat jest na chorobowym zostałyśmy dwie, czyli w pracy codziennie (dzisiaj mam wolne [emoji4]odpocznę) ale stwierdziłam że to mój dzidziu jest najważniejszy rozmawiałam z mężem i zobaczymy co powie lekarz w poniedziałek, jeżeli zdecydujesz chorobowe to pójdę nawet jak będzie to oznaczać to mnie zwolnią

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Uważam, że każda praca jest odpowiedzialna :) u Ciebie jeszcze jeszcze dochodzi obciążenie fizyczne tak jak pisałaś u mnie tego nie ma tzn nic nosić nie muszę ale za to cisnienie z góry. Zobacze co mi lekarka powie. Jak bedzie ok to chyba powiem w pracy że jestem w ciąży i najwyżej zostane w pracy do kolejnej wizyty :) Kurcze dziewczyny nie mogę uwierzyć że nam się udało i niedługo pojawi się nasza wypragniona dzidzia :) Fajnie że jest takie miejsce jak to :) dzieki że jesteście :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@StarAnia ja biorę luteinę 2xdziennie. W zestawie miałam taki aplikator, który wygląda jak pompka, jest to pomocne.
Ale nawet bez aplikatora, nie ma opcji zeby przy tej ilosci śluzu tabletka się nie rozpuscila. W ciąży w I trymestrze pochwa jest dużo bardziej ukrwiona, dlatego możesz długo czuć tabletkę.

Ja mam bardzo odpowiedzialną pracę, co wiąże się ze sporym stresem. Tak naprawde jeszcze nie ma osoby która by mogła ot tak przejąć za mnie wszystkie moje obowiązki. Ale jeśli będą jakiekolwoek przesłanki do zwolnienia to idę bez zastanowienia. Póki co plan kest taki że końca stycznia pracuje normalnie. Później rozmawiam z pracodawcą, żeby ogarnął mi jeszcze jedną osobę. Bo nawet jak na zwolnienie noe pójdę to nie mam zamiaru zasuwać całą ciążę na pełnych obrotach. Ale że ja swojej pracy nie lubię to mam przeczucie ze napewno się skończy l4 w tym 2. trymestrze :)

Napisane na LG-K430 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie widzę przeciwwskazań. Nie mozemy jeść:
Sera plesniowego i dojrzewajacego,
Surowego mięsa (tatar itp) i surowych ryb (sushi łosoś wedzony na zimno)
Wątróbki,.
Co do chrzanu to nie słyszałam żeby mógł zaszkodzić. Sama wcinam ćwikłę z chrzanem.
Dla mnie to będzie baaardzo ciężki okres bo sery, tatara ubóstwiam. Wątróbka za mną tydzień chodzi.
A sushi to już kooocham po prostu :)
I winko do tego ;) a tu teraz czeka mnie conajmniej z 1,5 roku postu :(

Dla mnie to będzie baaardzo ciężki okres bo sery, tatara ubóstwiam. Wątróbka za mną tydzień chodzi.
A sushi to już kooocham po prostu :)
I winko do tego ;) a tu teraz czeka mnie conajmniej z 1,5 roku postu :(

A czemu półtora roku? :O co do serów, to większość tych dostępnych w Pl można jeść bez obaw. Muszą być po prostu z pasteryzowanego mleka :)

@StarAnia ja biorę luteinę 2xdziennie. W zestawie miałam taki aplikator, który wygląda jak pompka, jest to pomocne.
Ale nawet bez aplikatora, nie ma opcji zeby przy tej ilosci śluzu tabletka się nie rozpuscila. W ciąży w I trymestrze pochwa jest dużo bardziej ukrwiona, dlatego możesz długo czuć tabletkę.
No kurcze właśnie wczoraj pierwszy raz aplikowalam na noc, a rano, jak aplikowalam następna, wyczułam ta druga pod palcem :o

A czemu półtora roku? :O co do serów, to większość tych dostępnych w Pl można jeść bez obaw. Muszą być po prostu z pasteryzowanego mleka :)
Jeśli chodzi o zestaw sushi + wino to doliczyłam jeszcze okres kp, bo wtedy z tym też nie bardzo...

reklama
Do góry