reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mnie wczoraj coś się napinało i skurczało w dole brzucha. Nie wiem co, choć u mnie to może mieć związek z ZJW. Dziś profilaktycznie wzięłam No-Spę i mam spokój. Fajnie czuć ruchy dziecka. Choć są takie nieśmiałe, delikatne i rzadko.

Ssssstrasznie Wam zazdroszczę tych jutrzejszych USG i zniecierpliwiona czekam na wieści @seremida @Gotica .

Mnie bardzo ciekawi kto tam w brzuszku mieszka.

reklama
Zapeszyłam? Dziecko się rusza. Ale jednocześnie czuję dyskomfort w okolicy jajników po obu stronach. Jestem po obiedzie i chyba już mam paranoje... Jelita czy nie... czy nie daj Bóg coś złego.

Psychicznie się w tej ciąży wykończę.

A ja zazdroszczam tych ruchów też bardzo chce ale poczekam jeszcze dwa tyg lekarz ostatnio mu powiedział że łożysko mam na przedniej ścianie szkoda że nie pamiętam jak było w poprzednich ciążach

U mnie 18 tydzień i nic nie czuje, żadnych ruchów, zaczynam się martwić bo przynajmniej bym wiedziała że wszystko ok.
Miałam podobnie. Szczególnie że w poprzednich ciążach wcześnie czułam. I jak to zawsze gdy odpuściłam w sensie pomyślałam żeby wrzucić na luz to poczułam. Teraz za to się martwię jak zbyt długo nie czuję nic....

Ostrzygłam chłopców bo już zarośnięci byli jak małpki. A uwieżcie mi strzyżenie mojego starszego syna to horror.

Łożysko łożyskiem, ja nawet nie wiem gdzie mam macice :p jak niektóre piszą, że się uwidacznia lub co, ja nawet nie wiem o co chodzi :(

Zazdroszczę wszystkim co maja usg teraz lub w tym miesiącu. Ja muszę czekać do 7 maja. Nie wiem czy tyle wytrzymam i czy nie wbije się na jakaś wizytę.

Orientujecie się, czy jak chodzę prywatnie od początku i poszłabym na NFZ to mnie przyjmą i zrobią mi usg? Bo za tydzień będę u rodziców a tam jest gin na NFZ i w sumie fajny i ma dobry sprzęt, tylko nie wiem czy mogę tak się wbić prawie w połowie ciąży :)

Łożysko łożyskiem, ja nawet nie wiem gdzie mam macice :p jak niektóre piszą, że się uwidacznia lub co, ja nawet nie wiem o co chodzi :(

Zazdroszczę wszystkim co maja usg teraz lub w tym miesiącu. Ja muszę czekać do 7 maja. Nie wiem czy tyle wytrzymam i czy nie wbije się na jakaś wizytę.

Orientujecie się, czy jak chodzę prywatnie od początku i poszłabym na NFZ to mnie przyjmą i zrobią mi usg? Bo za tydzień będę u rodziców a tam jest gin na NFZ i w sumie fajny i ma dobry sprzęt, tylko nie wiem czy mogę tak się wbić prawie w połowie ciąży :)
Zawsze możesz coś zmyślić ;-)

reklama
Ja dzisian byłam na wizycie 19tc, skierowanie do szpitala na posiew z szyjki i konsultacje w sprawie szwu (znowu) w jednej klinice mi odmówili twierdząc że z moją szyjka jest wszystko ok ale chyba nie do końca 2.80 to dobra długość szyjki :-). Oszaleje w tej ciaży ale jak trzeba będzie to będę leżeć plackiem

Do góry