reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mnie wczoraj coś się napinało i skurczało w dole brzucha. Nie wiem co, choć u mnie to może mieć związek z ZJW. Dziś profilaktycznie wzięłam No-Spę i mam spokój. Fajnie czuć ruchy dziecka. Choć są takie nieśmiałe, delikatne i rzadko.

Ssssstrasznie Wam zazdroszczę tych jutrzejszych USG i zniecierpliwiona czekam na wieści @seremida @Gotica .

Mnie bardzo ciekawi kto tam w brzuszku mieszka.

reklama
Zapeszyłam? Dziecko się rusza. Ale jednocześnie czuję dyskomfort w okolicy jajników po obu stronach. Jestem po obiedzie i chyba już mam paranoje... Jelita czy nie... czy nie daj Bóg coś złego.

Psychicznie się w tej ciąży wykończę.

A ja zazdroszczam tych ruchów też bardzo chce ale poczekam jeszcze dwa tyg lekarz ostatnio mu powiedział że łożysko mam na przedniej ścianie szkoda że nie pamiętam jak było w poprzednich ciążach

U mnie 18 tydzień i nic nie czuje, żadnych ruchów, zaczynam się martwić bo przynajmniej bym wiedziała że wszystko ok.
Miałam podobnie. Szczególnie że w poprzednich ciążach wcześnie czułam. I jak to zawsze gdy odpuściłam w sensie pomyślałam żeby wrzucić na luz to poczułam. Teraz za to się martwię jak zbyt długo nie czuję nic....

Ostrzygłam chłopców bo już zarośnięci byli jak małpki. A uwieżcie mi strzyżenie mojego starszego syna to horror.

Łożysko łożyskiem, ja nawet nie wiem gdzie mam macice :p jak niektóre piszą, że się uwidacznia lub co, ja nawet nie wiem o co chodzi :(

Zazdroszczę wszystkim co maja usg teraz lub w tym miesiącu. Ja muszę czekać do 7 maja. Nie wiem czy tyle wytrzymam i czy nie wbije się na jakaś wizytę.

Orientujecie się, czy jak chodzę prywatnie od początku i poszłabym na NFZ to mnie przyjmą i zrobią mi usg? Bo za tydzień będę u rodziców a tam jest gin na NFZ i w sumie fajny i ma dobry sprzęt, tylko nie wiem czy mogę tak się wbić prawie w połowie ciąży :)

Łożysko łożyskiem, ja nawet nie wiem gdzie mam macice :p jak niektóre piszą, że się uwidacznia lub co, ja nawet nie wiem o co chodzi :(

Zazdroszczę wszystkim co maja usg teraz lub w tym miesiącu. Ja muszę czekać do 7 maja. Nie wiem czy tyle wytrzymam i czy nie wbije się na jakaś wizytę.

Orientujecie się, czy jak chodzę prywatnie od początku i poszłabym na NFZ to mnie przyjmą i zrobią mi usg? Bo za tydzień będę u rodziców a tam jest gin na NFZ i w sumie fajny i ma dobry sprzęt, tylko nie wiem czy mogę tak się wbić prawie w połowie ciąży :)
Zawsze możesz coś zmyślić ;-)

reklama
Ja dzisian byłam na wizycie 19tc, skierowanie do szpitala na posiew z szyjki i konsultacje w sprawie szwu (znowu) w jednej klinice mi odmówili twierdząc że z moją szyjka jest wszystko ok ale chyba nie do końca 2.80 to dobra długość szyjki :-). Oszaleje w tej ciaży ale jak trzeba będzie to będę leżeć plackiem

Do góry