reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja mam wrażenie ze mam kilka pęcherzy. Robię siku, wychodzę z łazienki i po sekundzie do niej wracam i znów sikam. Najgorzej przed snem bo potrafię tak kilka razy, po czyn jak nie zasnę szybko, to wszystko się powtarza :(:(
A potem mam sny, że chce siku i szykan toalety, ale w każdej jakby publicznej leżą kupy na podłodze i nie mogę się dostać do kabiny. I tak biegam i szukam i wszędzie te kupy. Boje się, że kiedyś znajdę czysty kibel i się zleje w łóżko [emoji14]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie wiem, w którym tygodniu jesteś, ale w drugim trymestrze na szczęście to mija :)
Hi, dziewczyny! Pora sie ujawnic. Czytam was od dluzszego czasu. Wlasnie zaczynam 17tc. Termin mam na 4 wrzesnia. Mam juz synka lat 3. Nie mieszkam w Polsce. Przyjmniecie mnie do swojego grona?
Witamy :) ja mam termin na 6.09
dziewczyny nim sie obejrzymy a bedziemy odliczac dni [emoji14]

I postanowilam ze jak.lekarz 13 kwietnia potwierdzi mi już płeć to zaczne powoli ubranka zbierac :)
Ja 10 kwietnia mam wizytę. Mam nadzieję, że w końcu się dowiem, kto tam mieszka :) też wtedy rozpocznę poszukiwania

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dziewczyny nim sie obejrzymy a bedziemy odliczac dni :p

I postanowilam ze jak.lekarz 13 kwietnia potwierdzi mi już płeć to zaczne powoli ubranka zbierac :)

Ja juz mam pierwsze [emoji28]

Gesendet von iPhone mit Forum BabyBoom
Ja wczoraj kupiłam 3 damskie body. Tzn. ja bym nie kupowała ale byłam z chłopcami na ciuchowych zakupach i oni poleźli do półek z niemowlęcymi dziewczyńskimi i kazali wziąć. O tyle że udało mi się ich przekonać tylko do 3 sztuk bo chcieli całą wyprawkę... I nie docierało że może to chłopiec.

moja mama chce mi kupić rożek dla dziecka. A jak slysze slowo rożek to mnie trzepie, jest to dla mnie tak nieporęczne, że go nie chce. Mówiłam że jak bardzo chce to jakiś miekki kocyczek ale nie rożek.

A moze coś takiego?
6ad313f980eefeb692637e3ca604e3bd.jpg

f1c6e8428035c763dc4b80435cd36ca7.jpg

Ja póki co to kupiłam kilka ubranek na wyprzedaży. 1 Sweterek, 2 piżamki i 2 bodziaki z motywem reniferów/ bałwanków. I zrobiłam to jeszcze zanim poznałam płeć [emoji51]pomyslałam, ze i chłopiec i dziewczynka bedą słodko w tym wyglądać. No i było za grosze .

Z większych rzeczy nie mamy jeszcze nic, kocyki mam po córce. Myśle ze teraz tez poczekam do następnego usg, które mamy dopiero 19.kwietnia [emoji30][emoji30]
Jeszcze 3-4 tygodnie temu byłam prawie ze pewna ze czułam jak sie dziecię przekręcało jak sie kładłam do łóżka wieczorem a ostatnio nic totalnie nie czuje i zaczynam sie znów oczywiscie zamartwiać...

„Całe szczęście” ze nadal mam zgagę i odbijanie to przynajmniej jakies potwierdzenie ciąży [emoji19]

Mnie przed zakupami powstrzymuje maz :p mam w zasadzie wszystko po synku ale coś mi mowi że w brzuchu siedzi dziewcze tym razem. Jutro wizyta może się coś dowiem. Wtedy nic mnie nie powstrzyma :D

Z synem starałam się kupować te ubranka unisex ale to dość ciężkie było. Napewno łatwiej z chłopca na dziewczynkę ubranka niż odwrotnie. Wydaje mi się że większa część się sprawdzi niż w odwrotnej sytuacji.

Napewno łatwiej z chłopca na dziewczynkę ubranka niż odwrotnie. Wydaje mi się że większa część się sprawdzi niż w odwrotnej sytuacji.

Ach jak raz różowa spódniczkę założy to nic sie nie stanie[emoji23][emoji23][emoji23] nie będzie pamiętać

Moja teściowa chyba by sie tym nie przejmowała [emoji23] moze spódniczka tak ale na pewno nie kolorem różowym

reklama
Ach jak raz różowa spódniczkę założy to nic sie nie stanie[emoji23][emoji23][emoji23] nie będzie pamiętać

Moja teściowa chyba by sie tym nie przejmowała [emoji23] moze spódniczka tak ale na pewno nie kolorem różowym

A później znajdzie taki zdjęcie z dziecinstwa i pozwie rodziców za skrzywienie psychiki :D :p

Do góry