reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja mam wrażenie ze mam kilka pęcherzy. Robię siku, wychodzę z łazienki i po sekundzie do niej wracam i znów sikam. Najgorzej przed snem bo potrafię tak kilka razy, po czyn jak nie zasnę szybko, to wszystko się powtarza :(:(
A potem mam sny, że chce siku i szykan toalety, ale w każdej jakby publicznej leżą kupy na podłodze i nie mogę się dostać do kabiny. I tak biegam i szukam i wszędzie te kupy. Boje się, że kiedyś znajdę czysty kibel i się zleje w łóżko [emoji14]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Nie wiem, w którym tygodniu jesteś, ale w drugim trymestrze na szczęście to mija :)
Hi, dziewczyny! Pora sie ujawnic. Czytam was od dluzszego czasu. Wlasnie zaczynam 17tc. Termin mam na 4 wrzesnia. Mam juz synka lat 3. Nie mieszkam w Polsce. Przyjmniecie mnie do swojego grona?
Witamy :) ja mam termin na 6.09
dziewczyny nim sie obejrzymy a bedziemy odliczac dni [emoji14]

I postanowilam ze jak.lekarz 13 kwietnia potwierdzi mi już płeć to zaczne powoli ubranka zbierac :)
Ja 10 kwietnia mam wizytę. Mam nadzieję, że w końcu się dowiem, kto tam mieszka :) też wtedy rozpocznę poszukiwania

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dziewczyny nim sie obejrzymy a bedziemy odliczac dni :p

I postanowilam ze jak.lekarz 13 kwietnia potwierdzi mi już płeć to zaczne powoli ubranka zbierac :)

Ja juz mam pierwsze [emoji28]

Gesendet von iPhone mit Forum BabyBoom
Ja wczoraj kupiłam 3 damskie body. Tzn. ja bym nie kupowała ale byłam z chłopcami na ciuchowych zakupach i oni poleźli do półek z niemowlęcymi dziewczyńskimi i kazali wziąć. O tyle że udało mi się ich przekonać tylko do 3 sztuk bo chcieli całą wyprawkę... I nie docierało że może to chłopiec.

moja mama chce mi kupić rożek dla dziecka. A jak slysze slowo rożek to mnie trzepie, jest to dla mnie tak nieporęczne, że go nie chce. Mówiłam że jak bardzo chce to jakiś miekki kocyczek ale nie rożek.

A moze coś takiego?
6ad313f980eefeb692637e3ca604e3bd.jpg

f1c6e8428035c763dc4b80435cd36ca7.jpg

Ja póki co to kupiłam kilka ubranek na wyprzedaży. 1 Sweterek, 2 piżamki i 2 bodziaki z motywem reniferów/ bałwanków. I zrobiłam to jeszcze zanim poznałam płeć [emoji51]pomyslałam, ze i chłopiec i dziewczynka bedą słodko w tym wyglądać. No i było za grosze .

Z większych rzeczy nie mamy jeszcze nic, kocyki mam po córce. Myśle ze teraz tez poczekam do następnego usg, które mamy dopiero 19.kwietnia [emoji30][emoji30]
Jeszcze 3-4 tygodnie temu byłam prawie ze pewna ze czułam jak sie dziecię przekręcało jak sie kładłam do łóżka wieczorem a ostatnio nic totalnie nie czuje i zaczynam sie znów oczywiscie zamartwiać...

„Całe szczęście” ze nadal mam zgagę i odbijanie to przynajmniej jakies potwierdzenie ciąży [emoji19]

Mnie przed zakupami powstrzymuje maz :p mam w zasadzie wszystko po synku ale coś mi mowi że w brzuchu siedzi dziewcze tym razem. Jutro wizyta może się coś dowiem. Wtedy nic mnie nie powstrzyma :D

Z synem starałam się kupować te ubranka unisex ale to dość ciężkie było. Napewno łatwiej z chłopca na dziewczynkę ubranka niż odwrotnie. Wydaje mi się że większa część się sprawdzi niż w odwrotnej sytuacji.

Napewno łatwiej z chłopca na dziewczynkę ubranka niż odwrotnie. Wydaje mi się że większa część się sprawdzi niż w odwrotnej sytuacji.

Ach jak raz różowa spódniczkę założy to nic sie nie stanie[emoji23][emoji23][emoji23] nie będzie pamiętać

Moja teściowa chyba by sie tym nie przejmowała [emoji23] moze spódniczka tak ale na pewno nie kolorem różowym

reklama
Ach jak raz różowa spódniczkę założy to nic sie nie stanie[emoji23][emoji23][emoji23] nie będzie pamiętać

Moja teściowa chyba by sie tym nie przejmowała [emoji23] moze spódniczka tak ale na pewno nie kolorem różowym

A później znajdzie taki zdjęcie z dziecinstwa i pozwie rodziców za skrzywienie psychiki :D :p

Do góry