reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dziękuję :) Boję się też dodatkowo bo wieku mam już czwórkę z przodu. Dłuuuugo czekaliśmy na te kolejne dwie kreski. Kiedy je odkryłam to było tuż po dużym krwotoku w terminie miesiączki. Dwa dni po nim zrobiłam test bo objawy (wielkie bolące piersi i wymioty) zupełnie mi nie pasowały. Zobaczyłam dwie różowe wyraźne krechy. Do lekarza biegłam w tym samym dniu spodziewając się najgorszego, a zobaczyłam tętniący pęcherzyk.:-) :)
Tez pokombinuję ze wstawieniem suwaczka. Ale zwróciłam uwagę na to, że na Waszych suwaczkach jest jakaś dziwna waga w opisie dla poszczególnych tygodni. Choć w sumie to najmniej ważne ;)

Od 3 dni mam spore krwawienia z nosa, czy któraś z Was też? Wczoraj dostałam najnowsze wyniki badań wszystko w porządku, a znów siedzę ze zwiniętą chusteczką, żeby mi nie kapało:)
To normalne. Z nosa-dziąseł.
Ja panikuje a mam 36 lat ;-)

reklama
To normalne. Z nosa-dziąseł.
Ja panikuje a mam 36 lat ;-)
Nie masz powodu do paniki z powodu wieku :-) :).
Zrobiłam suwaczek i o dziwo wyszło mi co do dnia jak Tobie, ale choć to tak samo jak pokazuje moja apilkacja ciążowa, to nie jestem pewna kombinowałam z kalkulatorem ciąży najpierw dopasowując OM :) U mnie termin rzeczywisty OM w ogóle nie pokrywa się z pomiarami ze wszystkich USG na 3 róznych aparatach i u 2 różnych lekarzy, ale są zgodni co do tego, że termin to 15 ewentualnie 17 wrzesień. Jaki masz termin GoJ?

Wydaje mi się, że każda matka panikuje. I bez znaczenia wiek, ilość ciąż. Tylko stopień paniki proporcjonalny do charakteru. Ja zawsze myślałam, że będę bardziej na luzie. A panikowała strasznie, tzn dalej panikuje , ale wraz z wiekiem ciazy szukam innych niepożądanych zachowań swojego organizmu :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nie masz powodu do paniki :-) :).
Zrobiłam suwaczek i o dziwo wyszło mi co do dnia jak Tobie, ale choć to tak samo jak pokazuje moja apilkacja ciążowa, to nie jestem pewna kombinowałam z kalkulatorem ciąży najpierw dopasowując OM :) U mnie termin rzeczywisty OM w ogóle nie pokrywa się z pomiarami ze wszystkich USG na 3 róznych aparatach i u 2 różnych lekarzy, ale są zgodni co do tego, że termin to 15 ewentualnie 17 wrzesień. Jaki masz termin GoJ?

Bo nigdy nie bedzie sie pokrywac :) u mnie wg OM mam 15 tydzien i 4 dni a wg usg jestem w 16 tc i 3 dni. Kazde dzieciatko jest innne jedne mniejsze drugie wieksze i juz inaczej wychodzi tydzien ciazy na usg. Zawsze jest ta granica plus minus 2 tygodnie:)

Wydaje mi się, że każda matka panikuje. I bez znaczenia wiek, ilość ciąż. Tylko stopień paniki proporcjonalny do charakteru. Ja zawsze myślałam, że będę bardziej na luzie. A panikowała strasznie, tzn dalej panikuje , ale wraz z wiekiem ciazy szukam innych niepożądanych zachowań swojego organizmu :p

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Bo to też jest tak" ze duzo czytamy szukamy, zaczynamy utożsamiać pewne objawy ze soba. Ktoras kolezanka ma pewne objawy to szukam ich u siebie etc.

Nie masz powodu do paniki z powodu wieku :-) :).
Mnie z OM i USG o dziwo pierwszy raz się pokrywa na 12 września.

reklama
Do góry