reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja się wsłuchuję mocno w swój organizm, ale panikuję, tylko przy plamieniu, które powraca od czasu do czasu. Kiedy go akurat nie ma - bywam bezmyślnie szczęśliwa. A jeszcze przez większość czasu nadal często to dla mnie abstrakcja, że mam w brzuchu małego człowieczka.

Nawiązując do możliwości zwymiotowania leków na tarczycę skontaktowałabym się rzeczywiście z lekarzem. Mnie się kilkakrotnie to zdarzyło, a ostatnio przedwczoraj duża dawka wszystkich lekow przedwczoraj wieczorem. Pytałam się wcześniej lekarza co mam robić w takim wypadku. Kazał brać ponownie najważniejsze czyli progesteron w dwóch postaciach (Luteina i Duphaston).

reklama
Ja nie. Zazwyczaj na obciążeniu glukozą wyłazi. Ale w sumie ciekawe pytanie.

Boli mnie dziś brzuch tak skurczowo co sorawia że się denerwuje.... i teraz nie wiem boli bo boli czy bo zie stresuje bólem.... szszszszsz kurde

nawiazujac do paniki i przypisywania sobie obajawow. Zaczelam sie zastanawiac dzisiaj. Zjadlam rano śniadanie normalnie i to nie male. Poszlam prasowac ciuchy i ogarnelo mmoe zmeczenie plus zaczelo mi sie robic slabo i duszno. Pije jak smok wode a nie mam suchego powietrza w domu ani za gorąco zeby to z tego wynikalo. Latam tez teraz co chwilę do.lazienki i sikam ale ten mocz mi sie taki bardziej gesty wydaje.
Chyba jutro podskocze do mamy do pracy zeby mi rano cukier zmierzyly.

nawiazujac do paniki i przypisywania sobie obajawow. Zaczelam sie zastanawiac dzisiaj. Zjadlam rano śniadanie normalnie i to nie male. Poszlam prasowac ciuchy i ogarnelo mmoe zmeczenie plus zaczelo mi sie robic slabo i duszno. Pije jak smok wode a nie mam suchego powietrza w domu ani za gorąco zeby to z tego wynikalo. Latam tez teraz co chwilę do.lazienki i sikam ale ten mocz mi sie taki bardziej gesty wydaje.
Chyba jutro podskocze do mamy do pracy zeby mi rano cukier zmierzyly.
A język jaki masz w tej chwili?

Dziękuję :) Boję się też dodatkowo bo wieku mam już czwórkę z przodu. Dłuuuugo czekaliśmy na te kolejne dwie kreski. Kiedy je odkryłam to było tuż po dużym krwotoku w terminie miesiączki. Dwa dni po nim zrobiłam test bo objawy (wielkie bolące piersi i wymioty) zupełnie mi nie pasowały. Zobaczyłam dwie różowe wyraźne krechy. Do lekarza biegłam w tym samym dniu spodziewając się najgorszego, a zobaczyłam tętniący pęcherzyk.:-) :)
Tez pokombinuję ze wstawieniem suwaczka. Ale zwróciłam uwagę na to, że na Waszych suwaczkach jest jakaś dziwna waga w opisie dla poszczególnych tygodni. Choć w sumie to najmniej ważne ;)

Od 3 dni mam spore krwawienia z nosa, czy któraś z Was też? Wczoraj dostałam najnowsze wyniki badań wszystko w porządku, a znów siedzę ze zwiniętą chusteczką, żeby mi nie kapało:)

Witaj w gronie wrześniowych mam. Gratuluję dobrych wynikow:). Ja tez długo bałam się ujawniać i tez mam 4 z przodu ;), to moja pierwsza ciaza i tez synek :). Ja tez miałam plamienia, bóle brzucha i oszczędny tryb życia. Brałam luteine i leki rozkurczowe na bóle. Bałam sie, po prenatalnych z pappa uspokoiła się bardzo, a dla większego spokoju jeszcze zrobiłam test wolnego DNA płodu. Wszystko ok.
Co do krwawienia z nosa to ja miewa takie lekkie "plamienia", biorę rutinoscorbin dla uszczelnienia naczynek. Jeśli mocno Ci dokuczają zapytaj lekarza co robić.
Co to jest pessar i dlaczego go masz?

reklama
Do góry