reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja się wsłuchuję mocno w swój organizm, ale panikuję, tylko przy plamieniu, które powraca od czasu do czasu. Kiedy go akurat nie ma - bywam bezmyślnie szczęśliwa. A jeszcze przez większość czasu nadal często to dla mnie abstrakcja, że mam w brzuchu małego człowieczka.

Nawiązując do możliwości zwymiotowania leków na tarczycę skontaktowałabym się rzeczywiście z lekarzem. Mnie się kilkakrotnie to zdarzyło, a ostatnio przedwczoraj duża dawka wszystkich lekow przedwczoraj wieczorem. Pytałam się wcześniej lekarza co mam robić w takim wypadku. Kazał brać ponownie najważniejsze czyli progesteron w dwóch postaciach (Luteina i Duphaston).

reklama
Ja nie. Zazwyczaj na obciążeniu glukozą wyłazi. Ale w sumie ciekawe pytanie.

Boli mnie dziś brzuch tak skurczowo co sorawia że się denerwuje.... i teraz nie wiem boli bo boli czy bo zie stresuje bólem.... szszszszsz kurde

nawiazujac do paniki i przypisywania sobie obajawow. Zaczelam sie zastanawiac dzisiaj. Zjadlam rano śniadanie normalnie i to nie male. Poszlam prasowac ciuchy i ogarnelo mmoe zmeczenie plus zaczelo mi sie robic slabo i duszno. Pije jak smok wode a nie mam suchego powietrza w domu ani za gorąco zeby to z tego wynikalo. Latam tez teraz co chwilę do.lazienki i sikam ale ten mocz mi sie taki bardziej gesty wydaje.
Chyba jutro podskocze do mamy do pracy zeby mi rano cukier zmierzyly.

nawiazujac do paniki i przypisywania sobie obajawow. Zaczelam sie zastanawiac dzisiaj. Zjadlam rano śniadanie normalnie i to nie male. Poszlam prasowac ciuchy i ogarnelo mmoe zmeczenie plus zaczelo mi sie robic slabo i duszno. Pije jak smok wode a nie mam suchego powietrza w domu ani za gorąco zeby to z tego wynikalo. Latam tez teraz co chwilę do.lazienki i sikam ale ten mocz mi sie taki bardziej gesty wydaje.
Chyba jutro podskocze do mamy do pracy zeby mi rano cukier zmierzyly.
A język jaki masz w tej chwili?

Dziękuję :) Boję się też dodatkowo bo wieku mam już czwórkę z przodu. Dłuuuugo czekaliśmy na te kolejne dwie kreski. Kiedy je odkryłam to było tuż po dużym krwotoku w terminie miesiączki. Dwa dni po nim zrobiłam test bo objawy (wielkie bolące piersi i wymioty) zupełnie mi nie pasowały. Zobaczyłam dwie różowe wyraźne krechy. Do lekarza biegłam w tym samym dniu spodziewając się najgorszego, a zobaczyłam tętniący pęcherzyk.:-) :)
Tez pokombinuję ze wstawieniem suwaczka. Ale zwróciłam uwagę na to, że na Waszych suwaczkach jest jakaś dziwna waga w opisie dla poszczególnych tygodni. Choć w sumie to najmniej ważne ;)

Od 3 dni mam spore krwawienia z nosa, czy któraś z Was też? Wczoraj dostałam najnowsze wyniki badań wszystko w porządku, a znów siedzę ze zwiniętą chusteczką, żeby mi nie kapało:)

Witaj w gronie wrześniowych mam. Gratuluję dobrych wynikow:). Ja tez długo bałam się ujawniać i tez mam 4 z przodu ;), to moja pierwsza ciaza i tez synek :). Ja tez miałam plamienia, bóle brzucha i oszczędny tryb życia. Brałam luteine i leki rozkurczowe na bóle. Bałam sie, po prenatalnych z pappa uspokoiła się bardzo, a dla większego spokoju jeszcze zrobiłam test wolnego DNA płodu. Wszystko ok.
Co do krwawienia z nosa to ja miewa takie lekkie "plamienia", biorę rutinoscorbin dla uszczelnienia naczynek. Jeśli mocno Ci dokuczają zapytaj lekarza co robić.
Co to jest pessar i dlaczego go masz?

reklama
Do góry