reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Lola87 dzięki. Własnie jej reakcji boję się najbardziej. Kiedys zapytana o to czy chciałaby mieć rodzeństwo odpowiedziała stanowcze NIE. Dodoatkowo praca mnie też martwi. Mam podobny problem jak Ty. Umowa mi się konczy w czerwcu. Powinnam jak najszybciej iść na L4 bo praca ciężka fizyczna.Mętlik myśli:hmm:

reklama
Jagus, Nevka gratulacje od październikowek 2016 :) zdrowych bobaska i bezproblemowych ciąż :)

Reszcie mamus tego samego :)

Ps. O przeniesienie napiszcie do Aniaslu. .. ja próbowałam ale z apki coś nie mogę a na kompa nie bardzo mam kiedy wejść ;)

Z tego co wyczytałam, pracodawca musi przedłużyć ciężarnej umowę, gdy ta jest w 3 miesiacu ciąży, we wcześniejszej ciąży nie ma obowiązku- czyli moja aktualna sytuacja- Ty w czerwcu będziesz już w 6 [emoji4]

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Forum BabyBoom mobile app

Aria nie dziękuję ;)

Dziewczyny ja mam umowę do 6.04 .. I w tym momencie jak zaniose L4. To automatycznie mi przedłużają do dnia porodu.. jeszcze mąż mi mówił ze wychowawcze tez muszą mi wypłacić...

To u mnie jeśli umowa kończy się 30.06 też muszą przedłużyć umowę do dnia porodu.Z moich obliczeń wynika że bedzie to 5 września. Kurde wszystko się pokomplikowało. :(
A jak ze zwolnieniem L4 jest 100% przez cały okres ciąży?

Tak.
Pracodawca nie może Cię zwolnić wtedy. Ewentualnie idziesz da sądu pracy i wygrywasz wtedy. Ale na co Nam stres dziewczyny?

Myślmy o Naszych fasolkach :*
Kochane... jak to u Was by wyglądało? Z tym jakby np. Do teściowej dzieci przywieźli chore... przebywaCię wtedy z Nimi cały czas?
U mnie jest problem.. bo nie mogę zachorować :( a tu powoli mam katar... I nie wiem jak teściowej powiedzieć by dzieci nie wpuszczała do mnie do pokoju.. :/

Dzięki dziewczyny za odpowiedź.
Nevka. Powiedziałabym jej wprost, że nie mogę teraz zachorować i lepiej by było jakbym nie miała kontaktu z chorymi osobami.Jeżeli wie o ciąży to powinna zrozumieć.

reklama
Ona nie wie o ciąży. Jej zdaniem powinnam cały czas pracować.
Nikomu nie powiedzieliśmy jeszcze o tym.

Do góry