reklama
M2b
Fanka BB :)
Ja bym się martwiła Nessi bo mi nawet tu lekarz rodzinny powiedział że kwas foliowy w ciayz to za mało. Tu masz informacje na temat roli dha w ciąży
Link do: KWAS DHA w ciąży niezbędny do prawidłowego rozwoju dziecka
Wit d
Link do: Witamina D w ciąży
To takie podstawy kochana. Szczególnie w tym okresie gdzie tak naprawdę się wszystko rozwija. Kwas foliowy to zdecydowanie za mało.
Link do: KWAS DHA w ciąży niezbędny do prawidłowego rozwoju dziecka
Wit d
Link do: Witamina D w ciąży
To takie podstawy kochana. Szczególnie w tym okresie gdzie tak naprawdę się wszystko rozwija. Kwas foliowy to zdecydowanie za mało.
justys0702
Ja biore femibion natal 1. Ale roznie lekarze zalecaja.Zastanawiam się, czy nie za mało kwasu foliowego łykam na dwie ciążę .. 1 tabl. foliku.
Nie ma kurde żadnego lekarza by spytać nawet, ...
justys0702
Lola dziala Ci suwaczek? Bo mi sie zaciol
susana
Co to znaczy niejednoznacznie ?No a ktoś może mi wytłumaczyć czemu Mamaginekolog niejednoznacznie mówi o tym kwasie, ze jest lepszy? Nie zczailam...
Ola
Nie musisz się pytać dziewczyn .Ja ci wytłumaczę .
Wystarczy trochę poczytać na ten temat w internecie
Ja o tym wam piszę bo się na tym znam .I chce wam to przekazać
50 % kobiet ma mutację genu MTHFR .
Jest to nieprzysfajalność zwykłego kwasu foliowego .Magazynuje się on wtedy w organiżmie i zamiast pomagać szkodzi .Natomiast Metafolin jest kwasem tak zmodyfikowanym żeby mógł sie od razu wchłonąć z organizmu .Jego nie przedwakujemy.
Do tego czy mamy tą mutacje służą badania genetyczne ale jak napisałam ok 50-70 procent kobiet ją ma i o tym nie wie.
Poczytaj sobie o mutacji mthfr i nie przysfajalności foliku .Potem zrobisz jak chcesz
Zachęcam wszystkie do poczytania na ten temat .
Ostatnia edycja:
becia84
Ale 7 tyg wg owu zaczynasz? Bo ja dokladnie w ktorym dniu owu byla nie umiem teraz okreslic ale szacuje ze miedzy świetami a sylwestrem.
Niby przez 3 miesiące miałam cykle 30 dniowe ale często miałam wczesniej 60 dniowe no i niby nie miałam owu a tu taka niespodzianka.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
becia84
Dziewczyny jak lekarz kazał brać dupka 3x1 to brać 3 na raz ? czy pojedynczo rano, w południe i wieczorem ?
Koniecznie rano, w południe i wieczorem, zeby utrzymać poziom hormonu.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Miodulka najważniejsze żeby nie kupować z wsypem styropianowym, bo jest strasznie niepraktycznydziewczyny, chciała bym kupic sobie poduszkę "rogala" , czy ktoras z was masz doswiadczenie w tej kwestii? sa rozne rodziaje - male , duze, srednie... nie wiem na co sie zdecydowac?
reklama
justys0702
A co daje taka poduszka?dziewczyny, chciała bym kupic sobie poduszkę "rogala" , czy ktoras z was masz doswiadczenie w tej kwestii? sa rozne rodziaje - male , duze, srednie... nie wiem na co sie zdecydowac?