reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Zastanawiam się, czy nie za mało kwasu foliowego łykam na dwie ciążę .. 1 tabl. foliku.
Nie ma kurde żadnego lekarza by spytać nawet, ...
Ja biore femibion natal 1. Ale roznie lekarze zalecaja.

f2w3yx8dv4ippex6.png

Wiadomo kiedyś kobiety nic nie brały a rodziły zdrowe dzieci ale jak dla mnie jak ma się możliwość i nie zaszkodzi a wrecz moze duzo pomoc to czemu nie? ;)

No a ktoś może mi wytłumaczyć czemu Mamaginekolog niejednoznacznie mówi o tym kwasie, ze jest lepszy? Nie zczailam...

Ola
Co to znaczy niejednoznacznie ?
Nie musisz się pytać dziewczyn .Ja ci wytłumaczę .
Wystarczy trochę poczytać na ten temat w internecie
Ja o tym wam piszę bo się na tym znam .I chce wam to przekazać
50 % kobiet ma mutację genu MTHFR .
Jest to nieprzysfajalność zwykłego kwasu foliowego .Magazynuje się on wtedy w organiżmie i zamiast pomagać szkodzi .Natomiast Metafolin jest kwasem tak zmodyfikowanym żeby mógł sie od razu wchłonąć z organizmu .Jego nie przedwakujemy.
Do tego czy mamy tą mutacje służą badania genetyczne ale jak napisałam ok 50-70 procent kobiet ją ma i o tym nie wie.
Poczytaj sobie o mutacji mthfr i nie przysfajalności foliku .Potem zrobisz jak chcesz
Zachęcam wszystkie do poczytania na ten temat .

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry