reklama
mloda_i_piekna
Fanka BB :)
Wyspałam się! szok... ale brzuch i tak boli więc jak to sie stało że spałam to nie wiem, może już limit zmęczenia wystąpił... M nie chciał mnie zawieźć do szpitala, obdzwonił położną i powiedziała że mam się relaksować i nic sobie nie wkręcać i przyjechać dopiero na przegląd jak będą oznaki porodu - Łatwo powiedzieć...
A jednak coś sie dziać zaczęło - obudził mnie dziś kisiel w gaciach, że tak to ujmę. Jak całą ciążę praktycznie na sucho, tak teraz szok. Różowy i z pasemkami - czyli to czop czy rozwieranie szyjki??? Kurka nie mam porównania bo poprzednio czop odszedł w całości - pach i wypadł a po 2 tyg urodziłam, a teraz mnie zalewa od 5 rano...
A jednak coś sie dziać zaczęło - obudził mnie dziś kisiel w gaciach, że tak to ujmę. Jak całą ciążę praktycznie na sucho, tak teraz szok. Różowy i z pasemkami - czyli to czop czy rozwieranie szyjki??? Kurka nie mam porównania bo poprzednio czop odszedł w całości - pach i wypadł a po 2 tyg urodziłam, a teraz mnie zalewa od 5 rano...
mloda_i_piekna
ewka84 no właśnie tak internety czytam i piszą podobnie jak Ty :-) no zobaczymy... ja to i tak dziwna jestem, zawsze jak gdzieś coś mi sie medycznego dzieje to jestem poza ramami więc sie nie nastawiam... z drugiej strony dobrze że na weekend bo M będzie w domu i nie będę tak schizować sama i młodego będzie komu ewentualnie sprzedać...
Ewka tak brzuchol na.noc odpuscil, teraz znowu boli.. ja sie po prpstu tak boje szpitali ze wole isc.do.lekarza hehe:-)
A jak taki glut szyjkowy wyglada jest bez krwi i tez taki.ciagutek?
Mloda i piekna mi czop w kawalkach.odladzi ponad.tydzien...
A jak taki glut szyjkowy wyglada jest bez krwi i tez taki.ciagutek?
Mloda i piekna mi czop w kawalkach.odladzi ponad.tydzien...
Po wizycie. Jutro termin. Nie rodze. Na ktg nawet najmniejszego skurczu nie bylo. Szyjka twarda i zamknieta. Dziabla mnie w spojenie i zawylam jak rasowy wilk. Przewidywana waga Klopsa- 4200. W sobote na innym sprzecie 3500. To komu wierzyc?
Skoro nie rodze to jade do rodzicow. A co. Mama najpierw zgodzila sie na ugotowanie mi krupniku, a potem z lekkim przerazeniem zakumala ze przyjade. Nawet jakbym zaczela rodzic to mam tak blisko do szpitala ze na pieszo pojde.
Skoro nie rodze to jade do rodzicow. A co. Mama najpierw zgodzila sie na ugotowanie mi krupniku, a potem z lekkim przerazeniem zakumala ze przyjade. Nawet jakbym zaczela rodzic to mam tak blisko do szpitala ze na pieszo pojde.
Lady Agnes
A ja się witam drugi dzień na patologii, 3 dzień po terminie. Cukry na szpitalnej diecie mi oszalały, zaraz idę to zgłosić lekarzowi. Po śniadaniu 160... masakra. Dzis usg, badanie na fotelu i maja zdecydowac co dalej...
Lady Agnes
U mnie dziś indukcja jeśli będzie miejsce na porodowce. Badanie USG wyszło kiepsko, rozwarcie około 3-4 cm. Odchodzi czop.
Proszę o kciuki żeby z moim synkiem było wszystko dobrze...
Proszę o kciuki żeby z moim synkiem było wszystko dobrze...
reklama
Nikola powodzenia, oby jak najszybciej coś sie rozwinęło w tym szpitalu
Kaha to już jak wolisz:-) a jak nocka, brzucho dał pospać?
Malina super, ze już do domku i ze sobie tak dobrze radzicie ze ssakiem:-)
Wiola jak tam w dniu terminu?
ja się wreszcie wyspałam, bo ostatnio coś z tym kiepsko było, wszelakie objawy odpuściły, ciśnienie się w miarę wyregulowało po pigułach, tak to mogę spokojnie jeszcze tydzień chodzić z brzuchem i cieszyć się ciążą:-)
A ja w dniu terminu czuje się jak zwykle, czyli jakby nigdy nic zero dolegliwości, maly się wierci jak zawsze. Korzystam z ostatnich dni "wolności" ile się da w tyg byłam jeszcze na zajęciach w klubie fitness, w środę w kinie, wczoraj dupke smazylam na słońcu teraz sobie wymyśliłam żeby wyprac koszule i staniki do karmienia, więc narazie nie mogę urodzić póki nie wyschna hehe. Poza tym moja położna może być że mną dopiero w niedzielę rano więc sobie czekamy
Już sama nie wiem co lepsze jak czytam te Wasze objawy, bóle itd.. Każda inaczej to wszytsko przechodzi. Trzymam kciuki za jeszcze nierozpakowane wrzesniowki (oby nie październikowki)