reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

na20talii powodzenia w gromadzeniu wyprawki!!

wiola84 ja np wstawiam łożeczko do sypialni mam blisko do pokoju malucha ale wolę go mieć ze sobą. A ok 6msc chciałabym go uczyć spać w swoim pokoiku:)
ale życie zweryfikuje:)

lalki ja po falvicie też rzygałam ale to było koło 14 tyg teraz już ich nie biorę. powiedz o tym koniecznie lekarzowi!

gosiamat gratuluję ruchów!

atagaa no właśnie każdego odwiedzieć trzeba :)) daj znać po wizycie!!

dżejka aTy jak się czujesz?

klaudixxon mój Jasiek też pośladkowo ułożony ale pewnie się obrócą nasze dzieciaki:) cieszę się że wszystko ok:) a mówiłaś lekarzowi o tych nogach, to dobrze.

milusia83 gdzie na taki aerobic sie wybierasz? w ogóle jak długo zamierasza być aktywna zawodowo? :D
dziekuję za listę na pewno mi się przyda :D tym bardziej że doświadczona mamusia z Ciebie :D

Anula09 leż i odpoczywaj kochana ! Alicja Ci wszystko wynagrodzi!!

pycia17 powodzenia na szkole rodzenia!!

napisałam ostatnie zaliczenie dzisiaj mam nadzieje że będzie zdane. Termin obrony mamy na 29 czerwca. Max będzie nas 5 osób w tym ja jedna dziewczyna, wesoło :D
nogi dzisiaj strasznie spuchły. mowić w poniedziałek lekarzowi o tym na wizycie?
Wam też tak brzuch porósł włosami? masakra! nie wiem czy to normalne czy co..

reklama
Kaha ja słyszałam od moich koleżanek które w ciąży z chlopcami chodziły że miały włoski na brzuchu, może to kwestia jakichś męskich hormonów

Kaha - ja nie mam włosków. Ale zamiast tego mleko mi cieknie.... i to w takiej ilości, że bez stanika z wkładką ani rusz.
Tren - gratuluje Córci!
Gosiamar - gratulule ruchów od razu człowiek inaczej przeżywa ciąże :)
Klaudixon - dzidzia spokojnie jeszcze z 5 razy się obróci :) mój synek od dłuższego czasu leży poprzecznie
Pycia - i jak zajęcia w szkjole rodzenia??
Anula - wytrzymaj jeszcze troszkę, zobacz jak nam mało brakuje to 30 tc :)

jutro mam wizytę trzymajcie kciuki! ja mam dziś cały dzien twardy brzuch ehh ;/

Klaudixxon dzięki bardzo za rade. Spróbuję tak zrobić, eh. Co do witaminy D, to teraz non stop jestem na słońcu i bardzo się już opalilam ;) tamte badania miałam robione zanim jeszcze słonko zaczęło grzac. Ogólnie ta moja Endo mnie nie przekonuje. Spróbuję uderzyć gdzie indziej. Dziękuję :)

Kaha91 zobaczymy jak to będzie z naszymi planami co do łóżeczek ;) ;) jeśli chodzi o włoski na brzuchu to ja mam malutko bardzo, spodziewam się chłopca. Moja siostra miała chyba troszkę więcej tych włosków i urodziła dziewczynkę wiec nie wiem czy to reguła ;)

a ja spodziewam się dziewczynki i też zarosłam jak małpa na brzuchu :/ nie wiem o co chodzi . . . .
kaha91 powiem powiem o tych tabletkach. A Ty jak coś to mów o tym że puchniesz-może coś poradzi :)

Ja w kazdej ciąży zarastam i golę owłosienie, po porodzie problem znika i nie nasila się po goleniu:) więc ja brzunio golę:)

Ja nie zarastam bardzo.. i z chlopakami tez nie zarastalam. Mysle ze te wlosy wszedzie to wina hormonów a nie plci dziecka.

Mleko z cyców tez mi jeszcze nie leci. tzn..jak nacisne to kropla czegos wyplynie. z chlopakami na tym etapie juz przeciekalam.

Kupilam sbie jak pislam wczesniej na puchniecia zel z kasztanowca. ( pisalam??? ) super jest. Boziu jak chlodzi nogi.
z nowych dolegliwosci to znowu mam skurcze łydek. tzn tym razem lydek, bo wczesniej tylko powieka mi latała.I bolą mnie stawy w nadgarstach. Tak jakbym sie urobila porzadnie.

kołtunek kciuki zaciśnięte daj znać po wizycie!!

wiola84 no właśnie nie wiem czy to reguła czy po prstu zależy od kobiety. w końcu każda ciąża to sprawa indywidualna. :)

lalki dobrze że nie jestem sama mam nadzieje że jak urodzimy małpi zarost zniknie:D

milusia83 no zastanawiałam się nad goleniem ale sie bałam że bedzie więcej włosów;D ogole więc go przy najblizszej okazji:D

Pochwale się Wam może komuś się przyda.

Kupiłam wczoraj to masło z Palmersa, troche ryzykownie bo wcześniejszy krem z Palmersa mnie uczulał (ten na brzuch na rozstępy). No ale w wirze zakupów mówię kupiłam bo nie było tego co chciałam. No więc zwie się to Tummy Butter Palmers:http://www.mybeautynook.com/wp-cont...mers-Tummy-Butter-For-Stretch-Marks-125g1.jpg

I powiem tak, wczoraj w nocy nakremowałam brzuch nie powiem łatwo to to się nie rozprowadza (konsystencja jak twarde masło) za to brzuch jest porządnie natłuszczony, ani oliwka, ani oliwa z migdałów, ani krem, ani ultra tłusty krem takiego efektu u mnie nie dały. No więc nakremowałam się, ubrałam piżamkę i poszłam spać. Dziś rano się budzę a brzuch dalej na maksa nawilżony! Taki śmieszny trochę gumowaty w dotyku. Szok przeżyłam bo przeważnie rano jak się budziłam to krem/olejek się wsiąknął/wytarł w piżamę i rano się kremowałam. A tu takie pozytywne zaskoczenie. Nawilża maksymalnie mocno teraz jeszcze czuję że mam brzuchola skórę fajnie nawilżoną i napiętą. Także jakby ktoś szukał czegoś mocno nawilżającego to polecam, bo ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tym cudem.

reklama
a ja jestem po dzisiejszej wizycie ... godzinę się wszystko opóźniło ale się doczekałam. :) widziałam mojego synka, waży już 1045g i ma 23cm od główki do pupci więc w całości pewnie jakieś 33cm już będą :) lekarz powiedział, że wielkościowo jest tydzień większy niż wynika z obliczeń i zamiast 26 i 5 mowi że jest jak 27 i 6 dni :) leży jeszcze główką do góry, ale lekarz mówił, że ma czas conajmniej do 38tyg zeby sie przekrecić a i że przed samym porodem się też zdaża dopiero odwrócenie w dół także cały i zdrowy jest nasz Nikoś :) jednak nie ma to jak zobaczyć go na Usg, odrazu człowiek jest inny ;) martwi mnie tylko jedno, w sumie gin nie kazał w ogóle mi na to zwracać uwagi i myśleć ale malutki ma w lewej komorze nieznaczne ognisko hiperechgenne... mówił, że wiekszosc kobiet podczas usg ma to widoczne i że musi tylko o tym wspomniec ale ze nie mam sie tym przejmowac ani myslec bo po porodzie jak sprawdzają to u 99% nic takiego nie ma i że to nie jest ani żadna wada serca ani nic poważnego. No ale jednak jest ... miała któraś z was coś takiego może? ... bo teraz tylko siedze na necie i wyczytuje o tym i już sama nie wiem co o tym myslec ;] nie zalecił też żadnego echo serca maluszka bo nie widział potrzeby i tak jak pisałam - wspomniał o tym tylko jak o czymś co jest naturalnego niegroźnego choc wiecie jak to jest "naturalne" dla przyszlej mamy ;)

Ostatnia edycja:
Do góry