reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Kaha to w takim razie te włoski na brzuchu to raczej sprawa hormonów a nie płci jak dziewczyny piszą
Kołtunek trzymam kciuki za wizytę jutro !!!
Atagaa nie martw się jak lekarz mówi, u moich znajomych także było te ogniska hiperechogenne, u jednej w serduszku a drugiej w mózgu u synka, to się podobno zdarza i samo zanika, czasami przyczyną jest infekcja u mamy a czasami po prostu nie wiadomo, też usg jest coraz dokładniejsze

reklama
Kuźwa wczorajszy post mi zniknął.

Ja na brzuchu nie zarastam, z chlopakami tez nie zarastam. To serio sprawa hormonów a nie plci dziecka. Wczoraj 3 raz( cioteczną )babcią zostalam :)

a powiedzcie mi dziewczyny cukrzycowe.. kawe, przy wysokich cukrach, czym słodzic??? Bo narazie zwyklym cukrem.. zabic chyba mnie nie zabije.. a gorzkiej do buzi nie wezme. A znowu bez kawy nie funkcjonuje wcale.

Atagaa nie martw się, jak lekarz powiedział że masz się nie przejmować to nie czytaj tych bzdur w necie bo jeszcze bardziej sobie głowę nabijasz...

TRen jak tak czytam te Wasze problemy z tą cukrzycą to aż mnie ciary przechodzą... :/

a właśnie za pół godziny idę do labolatorium na glukoze i mnóstwo innych badań :( jakoś mam strasznie stres-jak nigdy... boje sie czy wyniki wyjdą dobre :/ trzymajcie za mnie kciuki żebym dała radę wypić to dziadostwo...

Miłego dnia

Ataga moj mlodszy przekrecil sie ok tygodnia przed porodem. teraz cora siedzi pupcią w dole.. i tez ma czas. i jesli Blance coś wyrosnie tez bedzie Nikosiem :)

lalki powiem ci ze do srody sądzilam ze cukrzuca to pikus.. ze co to byla dietka, albo insulina. Ludzie mają gorsze problemy. Noo.. do srody tak sądzilam. Jak sobie teraz mysle co ja moge jesc, czego nie, ze jesli ten cukier bedzie szalał to bede sie musiala sama kluc, a igiel boje sie strasznie. Ze teraz nie moge jesc tego na co mam ochote tylko musze sprawdzi czy to moge.. no ciezko tak z dnia na dzien sie przestawic. ide chlopa budzic. zaraz dzieci do szkoly zawiezc, na poczte, do sklepu..

Tren ja kiedyś kawy bez cukry bym nie wypiła tak samo:p O herbacie już nie wspomnę bo z moim to po 3 łyżki dawaliśmy do kubka:)
W końcu wprowadziliśmy stopniowe odstawienie cukru i tak z dnia na dzień odejmowaliśmy pół łyżeczki, przyzwyczajasz się i za kilka dni znowu pół łyżki mniej. I jak byłam ostatnio u babci i mi kawę z z 1 łyżką cukru zrobiła to musiałam wylać bo nie jestem w stanie jej wypić!

Teraz normalnie słodka mi przez gardło nie przejdzie jeszcze herbata z 1 łyżką to okey ale kawy no nie dam rady:p W cukrzycy ciężko zastąpić cukier bo czy biały czy trzcinowy, czy miód cukier podnoszą. Ja bym sprawdziła jaki masz cukier po kawie po 1h bo wcale nie musi być wysoki poziom. No chyba że dajesz 3 łyżki cukru do kawy:p

Kurde wchodzę na wagę i znowu 1kg więcej w czerwcu wpadło mi 3 kg! Ja pierdziele to do końca miesiąca będę miała 6 kg na plusie ja pierdziele serio już nie wiem co mam zrobić, chyba będę jadła tylko warzywka z patelni i kuraka.

Moje spanie szlak trafił wstałam dziś pierwszy raz od 10 lat sama o 6;30 i spać nie mogę.

Witajcie. U mnie dzis wizytowy dzien. Śmigam do szpitala najpierw do poradni diabetologicznej. Nienawidzę tych bab ale potrzeba recepty na paski plus pewnie bedzie insulina zwiekszona :/ bo pomiary szału nie robią. A potem na dyżurze łapie mojego ginka żeby moja skrócona i rozwarte szyjkę sprawdził. Leżałam dzielnie 2 tyg i mam nadzieje ze cos sie poprawiło :)

Tren ja podobnie jak Klaudixxon nie słodzę i diabetolog odradza wszelkich substytutów niby dla cukrzyków. Raz wzięłam łyżeczkę miodu na kanapkę - no i wynik porażka :(

Ostatnia edycja:
Tren ja kiedyś kawy bez cukry bym nie wypiła tak samo:p O herbacie już nie wspomnę bo z moim to po 3 łyżki dawaliśmy do kubka:)
W końcu wprowadziliśmy stopniowe odstawienie cukru i tak z dnia na dzień odejmowaliśmy pół łyżeczki, przyzwyczajasz się i za kilka dni znowu pół łyżki mniej. I jak byłam ostatnio u babci i mi kawę z z 1 łyżką cukru zrobiła to musiałam wylać bo nie jestem w stanie jej wypić!

Teraz normalnie słodka mi przez gardło nie przejdzie jeszcze herbata z 1 łyżką to okey ale kawy no nie dam rady:p W cukrzycy ciężko zastąpić cukier bo czy biały czy trzcinowy, czy miód cukier podnoszą. Ja bym sprawdziła jaki masz cukier po kawie po 1h bo wcale nie musi być wysoki poziom. No chyba że dajesz 3 łyżki cukru do kawy:p

Kurde wchodzę na wagę i znowu 1kg więcej w czerwcu wpadło mi 3 kg! Ja pierdziele to do końca miesiąca będę miała 6 kg na plusie ja pierdziele serio już nie wiem co mam zrobić, chyba będę jadła tylko warzywka z patelni i kuraka.

Moje spanie szlak trafił wstałam dziś pierwszy raz od 10 lat sama o 6;30 i spać nie mogę.

ja slodze plaską lyzeczke. Kiedys pilam gorzką. A potem na starosc zapotrzebowanie na cukier wzrosło.

mąz piekarz.. buleczki swieze przynosi, dziś prawie plakalam .. bo chlopcy mogą ja nie.
Dobrze ze warzywa lubie. czy gotowane, czy surowe, czy z grilla. Uwielbiam. Jeden plus tej diety.. nbie bede taka wielka jak bylam z Oskarem. Moze moj plan zeby 100 kg nie przekroczyc wypali ;)

atagaa myślę że jak by była potrzeba to lekarz by Cię skierował na inne badania !:) ale rozumiem też że się martwisz.

lalki trzymam kciuki!

anula09 daj znać po wizycie jak szyjka

też jutro idę na glukozę i się cholernie stresuje jakie będą te wyniki... ale teraz sezon warzywny więc będę sobie najwyżej jadła warzywka i pocieszam się jak tren że nie przytyję za dużo... dzisiaj na wadzę już niby +5.5kg.. ale mam nogi opuchnięte.. ostatnio nie miałam i było +4.5kg..
ciężkie będzie to lato.

wybieram się na zakupy:) może sobie kupię coś ładne:)
chwalę się że mam zdaną cała sesję i teraz została obrona 29 czerwca!!!:)
dziewczyny dziękuje za wsparcie i doping przy zaliczeniach:))

Kaha gratuluję zdanej sesjii super :-)
Tren ja myślę że Blaneczka zostanie Blaneczką i nic jej tam nie urośnie skoro lekarz wargi sromowe pokazywał
Mnie lekarz mówił że co do diety cukrzycowej że ma niektore pacjentki co same sobie taką diete robią by nie przytyć w ciąży za dużo
Ja tez mam nadzieje że 100 kg nie przekrocze w tej ciąży, bo nie naleze do najszczuplejszych

reklama
Wczorajsze zajęcia były spoko, bardzo pozytywne, babka bardzo ,,nowocześnie''' opowiadała o ciąży i porodzie. Tłumaczyła mężczyznom jak powinni sie teraz zachowywać i dawała rady co będa, po urodzeniu robić. Teraz mąż uświadomił sobie, że przy dziecku to jest ciężka praca ale przynosi samą radość. A komentarze mężczyzn, że oni po pracy nie pomogą przy dziecku bo są zmęczeni jest niemądre, chyba wczoraj wszyscy mężczyźni zrozumieli co Pani do nich mówiła;p

Do góry