reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

na20talii powodzenia w gromadzeniu wyprawki!!

wiola84 ja np wstawiam łożeczko do sypialni mam blisko do pokoju malucha ale wolę go mieć ze sobą. A ok 6msc chciałabym go uczyć spać w swoim pokoiku:)
ale życie zweryfikuje:)

lalki ja po falvicie też rzygałam ale to było koło 14 tyg teraz już ich nie biorę. powiedz o tym koniecznie lekarzowi!

gosiamat gratuluję ruchów!

atagaa no właśnie każdego odwiedzieć trzeba :)) daj znać po wizycie!!

dżejka aTy jak się czujesz?

klaudixxon mój Jasiek też pośladkowo ułożony ale pewnie się obrócą nasze dzieciaki:) cieszę się że wszystko ok:) a mówiłaś lekarzowi o tych nogach, to dobrze.

milusia83 gdzie na taki aerobic sie wybierasz? w ogóle jak długo zamierasza być aktywna zawodowo? :D
dziekuję za listę na pewno mi się przyda :D tym bardziej że doświadczona mamusia z Ciebie :D

Anula09 leż i odpoczywaj kochana ! Alicja Ci wszystko wynagrodzi!!

pycia17 powodzenia na szkole rodzenia!!

napisałam ostatnie zaliczenie dzisiaj mam nadzieje że będzie zdane. Termin obrony mamy na 29 czerwca. Max będzie nas 5 osób w tym ja jedna dziewczyna, wesoło :D
nogi dzisiaj strasznie spuchły. mowić w poniedziałek lekarzowi o tym na wizycie?
Wam też tak brzuch porósł włosami? masakra! nie wiem czy to normalne czy co..

reklama
Kaha ja słyszałam od moich koleżanek które w ciąży z chlopcami chodziły że miały włoski na brzuchu, może to kwestia jakichś męskich hormonów

Kaha - ja nie mam włosków. Ale zamiast tego mleko mi cieknie.... i to w takiej ilości, że bez stanika z wkładką ani rusz.
Tren - gratuluje Córci!
Gosiamar - gratulule ruchów od razu człowiek inaczej przeżywa ciąże :)
Klaudixon - dzidzia spokojnie jeszcze z 5 razy się obróci :) mój synek od dłuższego czasu leży poprzecznie
Pycia - i jak zajęcia w szkjole rodzenia??
Anula - wytrzymaj jeszcze troszkę, zobacz jak nam mało brakuje to 30 tc :)

jutro mam wizytę trzymajcie kciuki! ja mam dziś cały dzien twardy brzuch ehh ;/

Klaudixxon dzięki bardzo za rade. Spróbuję tak zrobić, eh. Co do witaminy D, to teraz non stop jestem na słońcu i bardzo się już opalilam ;) tamte badania miałam robione zanim jeszcze słonko zaczęło grzac. Ogólnie ta moja Endo mnie nie przekonuje. Spróbuję uderzyć gdzie indziej. Dziękuję :)

Kaha91 zobaczymy jak to będzie z naszymi planami co do łóżeczek ;) ;) jeśli chodzi o włoski na brzuchu to ja mam malutko bardzo, spodziewam się chłopca. Moja siostra miała chyba troszkę więcej tych włosków i urodziła dziewczynkę wiec nie wiem czy to reguła ;)

a ja spodziewam się dziewczynki i też zarosłam jak małpa na brzuchu :/ nie wiem o co chodzi . . . .
kaha91 powiem powiem o tych tabletkach. A Ty jak coś to mów o tym że puchniesz-może coś poradzi :)

Ja w kazdej ciąży zarastam i golę owłosienie, po porodzie problem znika i nie nasila się po goleniu:) więc ja brzunio golę:)

Ja nie zarastam bardzo.. i z chlopakami tez nie zarastalam. Mysle ze te wlosy wszedzie to wina hormonów a nie plci dziecka.

Mleko z cyców tez mi jeszcze nie leci. tzn..jak nacisne to kropla czegos wyplynie. z chlopakami na tym etapie juz przeciekalam.

Kupilam sbie jak pislam wczesniej na puchniecia zel z kasztanowca. ( pisalam??? ) super jest. Boziu jak chlodzi nogi.
z nowych dolegliwosci to znowu mam skurcze łydek. tzn tym razem lydek, bo wczesniej tylko powieka mi latała.I bolą mnie stawy w nadgarstach. Tak jakbym sie urobila porzadnie.

kołtunek kciuki zaciśnięte daj znać po wizycie!!

wiola84 no właśnie nie wiem czy to reguła czy po prstu zależy od kobiety. w końcu każda ciąża to sprawa indywidualna. :)

lalki dobrze że nie jestem sama mam nadzieje że jak urodzimy małpi zarost zniknie:D

milusia83 no zastanawiałam się nad goleniem ale sie bałam że bedzie więcej włosów;D ogole więc go przy najblizszej okazji:D

Pochwale się Wam może komuś się przyda.

Kupiłam wczoraj to masło z Palmersa, troche ryzykownie bo wcześniejszy krem z Palmersa mnie uczulał (ten na brzuch na rozstępy). No ale w wirze zakupów mówię kupiłam bo nie było tego co chciałam. No więc zwie się to Tummy Butter Palmers:http://www.mybeautynook.com/wp-cont...mers-Tummy-Butter-For-Stretch-Marks-125g1.jpg

I powiem tak, wczoraj w nocy nakremowałam brzuch nie powiem łatwo to to się nie rozprowadza (konsystencja jak twarde masło) za to brzuch jest porządnie natłuszczony, ani oliwka, ani oliwa z migdałów, ani krem, ani ultra tłusty krem takiego efektu u mnie nie dały. No więc nakremowałam się, ubrałam piżamkę i poszłam spać. Dziś rano się budzę a brzuch dalej na maksa nawilżony! Taki śmieszny trochę gumowaty w dotyku. Szok przeżyłam bo przeważnie rano jak się budziłam to krem/olejek się wsiąknął/wytarł w piżamę i rano się kremowałam. A tu takie pozytywne zaskoczenie. Nawilża maksymalnie mocno teraz jeszcze czuję że mam brzuchola skórę fajnie nawilżoną i napiętą. Także jakby ktoś szukał czegoś mocno nawilżającego to polecam, bo ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tym cudem.

reklama
a ja jestem po dzisiejszej wizycie ... godzinę się wszystko opóźniło ale się doczekałam. :) widziałam mojego synka, waży już 1045g i ma 23cm od główki do pupci więc w całości pewnie jakieś 33cm już będą :) lekarz powiedział, że wielkościowo jest tydzień większy niż wynika z obliczeń i zamiast 26 i 5 mowi że jest jak 27 i 6 dni :) leży jeszcze główką do góry, ale lekarz mówił, że ma czas conajmniej do 38tyg zeby sie przekrecić a i że przed samym porodem się też zdaża dopiero odwrócenie w dół także cały i zdrowy jest nasz Nikoś :) jednak nie ma to jak zobaczyć go na Usg, odrazu człowiek jest inny ;) martwi mnie tylko jedno, w sumie gin nie kazał w ogóle mi na to zwracać uwagi i myśleć ale malutki ma w lewej komorze nieznaczne ognisko hiperechgenne... mówił, że wiekszosc kobiet podczas usg ma to widoczne i że musi tylko o tym wspomniec ale ze nie mam sie tym przejmowac ani myslec bo po porodzie jak sprawdzają to u 99% nic takiego nie ma i że to nie jest ani żadna wada serca ani nic poważnego. No ale jednak jest ... miała któraś z was coś takiego może? ... bo teraz tylko siedze na necie i wyczytuje o tym i już sama nie wiem co o tym myslec ;] nie zalecił też żadnego echo serca maluszka bo nie widział potrzeby i tak jak pisałam - wspomniał o tym tylko jak o czymś co jest naturalnego niegroźnego choc wiecie jak to jest "naturalne" dla przyszlej mamy ;)

Ostatnia edycja:
Do góry