Tren gratuluję córeczki, kaha91- zdolna bestia z Ciebie- gratuluję sesji ( swoją drogą co dwie głowy to nie jedna
), atagaa udanej podróży, Milusia dziękuje za info o tej internetowej aptece na pewno będę z niej zamawiać, Anula09- leż grzecznie- dasz radę, kołtunek sądząc po wadze to z synka już kawał chłopa.
U mnie 27tc +1. Ja dzisiaj byłam na wizycie u gina. Przez 2 tyg. przytyłam 0.9 kg- od początku ciąży +6. Podejrzał maluszka- trwało to z 10 sekund- powiedział że wszystko ok- ułożony jest tak jakoś na skos.Szyjka twarda zamknięta ale nie mowił ile ma ( nie badał usg dopochwowym).
Tren rozumiem Cie z ta cukrzycą - ja musiałam w tym tygodniu robić drugi raz badania na glukozę - tylko teraz miałam glukozę75 bo za pierwszym razem na 50 przekroczyło mi wynik po godzinie o 3 ( norma była 140 ja miałam 143). Tym razem wyszło mi wszystko w granicach normy ale lekarz kazał mi stosować i tak dietę cukrzycową- zero cukru do słodzenia, nie jeść słodyczy i wykluczyć napoje słodkie. Nie wykluczone że po 30 tc będę znowu skierowana na krzywą cukrową. Na razie stwierdził ze cukrzycy ciążowej nie ma i nie dał skierowania do poradni diabetologicznej. Nie wiem jak u was dziewczyny ale mi hemoglobina ( 9,8) i czerwone krwinki lecą na łeb na szyję- kazdy wynik gorszy a już tak wciskam w siebie czerwone mięso i jajka do tego dużo rzodkiewki, sałaty i nic. Gin zlecił ascofer 2 razy dziennie, ja naczytałam sie o pokrzywie że dobrze wpływa na czerwone krwinki- gotuję sobie pokrzywę od kilku dni i piję ten wywar .
Wczoraj byłam w Szczecinie nałaziłam sie po hipermarketach - oglądałam ubranka dla maluszka. Powiem wam ze we wszystkich sklepach łącznie ze smykiem ubranka podobne do siebie i dupy nie urywają
Za to cena ze nie to jakiś komos. Najbardziej podobały mi sie w tk max - tam można coś pieknego wyszukać ( pamietam że kiedyś któraś z dziewczyn pisała że kupiła coś dla coreczki- nie dziwię się bo są prawdziwe cuda). Ja mam uzbierane 4 torby ciuszków z ciuchmiksow ( ale kupuje tylko z metkami albo w idealnym stanie) - mam do tego dojscie bo wynajmuje babeczce lokal na ciuchmiks- dzisiaj po wizycie lekarskiej poszłam do niej i za 7 super ciuszkow zapłaciłam 10 zł w tym zara baby, lacosta, cool club. Musiałam dokupić tylko w tesco komplet bodziakow na długi rekaw ( bo z tym miałam największy problem- wszędzie były same na krótki). Dziewczyny czy nowe rzeczy ze sklepu tez pierzecie przed ubraniem w nie maluszka? W najbliższych dniach muszę zabrać się za pranie tego wszystkiego i prasowanie.