reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

anula09 jak u lekarza??

myślę że początki mogą być ciężkie dla tych rodziców co będą mieli pierwsze dzidzi :D zastanawiam się jak to będzie.. teraz jak małż wraca z pracy ok 16 zawsze obiad ma gorący podany :D sądze że od września to się zmieni bo nie zawsze dam radę wyrobić się na czas,ale chciałabym :D
i ja też mam nadzieje że grupa wsparcia będzie tutaj działać i nasze doświadczone mamuśki będą się dzieliły dobrymi radami :):)

reklama
Dzięki dziewczyny ;) naczytałam się w necie o tym ognisku hiperechogennym ale już koniec :p zero myślenia :)
dziś rano poszłam na glukoze ... na szczęście mogłam wcisnąć cytrynkę ;) i jakoś poszło ;) na poczekalni myślałam że zasnę ale trzymałam głowę i dałam radę ;) właśnie w necie sprawdzałam wyniki i są ok ... uffff ... ;)
a tak poza tym upał a my jutro w nocy w drogę ... z jednej strony nie chce i chciałabym zostać w Pl a z drugiej z chęcią sobie poukładam całą wyprawkę, popiorę, poprasuję i będę siedzieć i czekać na 'godzinę zero' :p:p

miłego dnia!:)

Ostatnia edycja:
atagaa spokojnej podróży! oby Cię nie zmęczyla za bardzo:)

ja jutro idę na glukozę, mocz i morfologię! :(
obym przeżyła....

Hej u mnie dalej leżenie :/ pessar trzyma ale macica napięta, rozwarcie bez zmian. Lekarz uspokaja ale nakazuje odpoczywać. Kolejna sprawa to mam mega niskie cisnienie 90/60 muszę zbadać krew w kierunku anemii

Alicję podglądamy 24.06.

Anula - to odpoczywaj spokojnie w takim razie. Uważąj na siebie
Kaha - gratuluje sesji! powodzenia jutro na badaniach, weź jakąś książke albo gazetkę ;). Myślę, że po porodzie obiadków na 16:00 nie będzie ale czy to takie ważne? można się naginać i robić tak żeby był ale ja tam wole iść na drzemkę w ciągu dnia z dzieckiem żeby mieć siłe na noc ;)
Ataga - spokojnej podróży

Na wizycie ok, szyjka trzyma, macica twarda, nawet podcas USG miałam skurcze :nerd:. Dalej spoczynkowy tryb życia i leki. Mój mały synek waży już 1.200 kg :)

Kołtunek to razem luzujemy te macice :) moze taka nasza uroda. Moja mama miała podobnie i ciąże o tydzien przenosiła.

Tren gratuluję córeczki, kaha91- zdolna bestia z Ciebie- gratuluję sesji ( swoją drogą co dwie głowy to nie jedna:-D ), atagaa udanej podróży, Milusia dziękuje za info o tej internetowej aptece na pewno będę z niej zamawiać, Anula09- leż grzecznie- dasz radę, kołtunek sądząc po wadze to z synka już kawał chłopa.

U mnie 27tc +1. Ja dzisiaj byłam na wizycie u gina. Przez 2 tyg. przytyłam 0.9 kg- od początku ciąży +6. Podejrzał maluszka- trwało to z 10 sekund- powiedział że wszystko ok- ułożony jest tak jakoś na skos.Szyjka twarda zamknięta ale nie mowił ile ma ( nie badał usg dopochwowym).
Tren rozumiem Cie z ta cukrzycą - ja musiałam w tym tygodniu robić drugi raz badania na glukozę - tylko teraz miałam glukozę75 bo za pierwszym razem na 50 przekroczyło mi wynik po godzinie o 3 ( norma była 140 ja miałam 143). Tym razem wyszło mi wszystko w granicach normy ale lekarz kazał mi stosować i tak dietę cukrzycową- zero cukru do słodzenia, nie jeść słodyczy i wykluczyć napoje słodkie. Nie wykluczone że po 30 tc będę znowu skierowana na krzywą cukrową. Na razie stwierdził ze cukrzycy ciążowej nie ma i nie dał skierowania do poradni diabetologicznej. Nie wiem jak u was dziewczyny ale mi hemoglobina ( 9,8) i czerwone krwinki lecą na łeb na szyję- kazdy wynik gorszy a już tak wciskam w siebie czerwone mięso i jajka do tego dużo rzodkiewki, sałaty i nic. Gin zlecił ascofer 2 razy dziennie, ja naczytałam sie o pokrzywie że dobrze wpływa na czerwone krwinki- gotuję sobie pokrzywę od kilku dni i piję ten wywar .
Wczoraj byłam w Szczecinie nałaziłam sie po hipermarketach - oglądałam ubranka dla maluszka. Powiem wam ze we wszystkich sklepach łącznie ze smykiem ubranka podobne do siebie i dupy nie urywają ;) Za to cena ze nie to jakiś komos. Najbardziej podobały mi sie w tk max - tam można coś pieknego wyszukać ( pamietam że kiedyś któraś z dziewczyn pisała że kupiła coś dla coreczki- nie dziwię się bo są prawdziwe cuda). Ja mam uzbierane 4 torby ciuszków z ciuchmiksow ( ale kupuje tylko z metkami albo w idealnym stanie) - mam do tego dojscie bo wynajmuje babeczce lokal na ciuchmiks- dzisiaj po wizycie lekarskiej poszłam do niej i za 7 super ciuszkow zapłaciłam 10 zł w tym zara baby, lacosta, cool club. Musiałam dokupić tylko w tesco komplet bodziakow na długi rekaw ( bo z tym miałam największy problem- wszędzie były same na krótki). Dziewczyny czy nowe rzeczy ze sklepu tez pierzecie przed ubraniem w nie maluszka? W najbliższych dniach muszę zabrać się za pranie tego wszystkiego i prasowanie.

Boże dziewczyny popłakałam się ze śmiechu!!!! Znajomy mi wrzucił filmik jak 3 kolesi robi eksperyment i stymulują u siebie bóle ból porodowy:D
Nie wiem czy jakieś dziwne poczucie humoru mnie dopadło, ale naprawdę uśmiałam się do łez widząc jak cierpią:D
Wrzucam Wam linka:
1. Symulacja porodu: https://www.facebook.com/tryguys/videos/vb.367720860071469/435711796605708/?type=2&theater
2. Symulacja ciążowego brzuszka: https://www.youtube.com/watch?v=3tvegr-O9vI

Chyba mojego zmuszę żeby to obejrzał:D

Całą serie można zobaczyć tu: https://www.youtube.com/watch?v=9pcilMqrXh8&index=2&list=PL5vtqDuUM1Dk-Jt9NohzU2TovhSVH9DZB

Ostatnia edycja:
dzięki .! 3/4 drogi pewnie prześpie, bo mi wystarczy chwila w aucie i odlot gwarantowany :p choć tym razem może być ciężej z rozłożeniem fotela bo jadąc do Pl mieliśmy prawie puste auto a teraz załadowani pod sam dach, w sumie łącznie z dachem wliczając bagażnik dachowy :p nie wiem skąd tyle tych rzeczy się nagromadziło hehe :D

Joasik01 - ja będę prała wszystkie ciuszki, czy nowe, czy te które dostałam od kogoś ;) choć mam duże udogodnienie bo siostra rodziła teraz w listopadzie synka i wszystkie ciuszki przed daniem mi poprała także o tyle mam dobrze :) zastanawiam się jak dużą szafę będę musiała na nie kupić bo garderoba Małego napewno kilkakrotnie przebije moją :p:p

reklama
Anula, Kołtunek gratuluję wizytek, uważajcie na siebie
Ataga szczęśliwej podróży

Ja mam do Was pytanie z innej beczki, może niedokładnie w temacie ale chodzi mi o szczepienie. Mały skończy we wrześniu 5 lat dostał wezwanie na tą szczepionkę doustną polio. Poczytałam trochę o niej i jestem przerażona że to jest żywy wirus polio, który potem dziecko wydala z kałem itd. Boje się o małego i siebie żebym sie nie zaraziła czy coś. Czy mogę zamiast tego poprosić o podanie szczepionki domięsniowej tzw. martwego wirusa ?

Do góry