reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witajcie :-)

Ewka ja skierowanie na glukozę mam dostać na następnej wizycie, to będzie 23 tydzień.

Dziś robiłam wymaz z pochwy w kierunku bakterii i grzybów bo... dołączyłam do dziewczyn, które mają skurcze. I to niestety bywają one bolesne. Byłam na IP ale zbadali mnie i odeslali, zapisali masę leków tylko i zrobili zastrzyk rozkurczowy. No i mam za tydzień sprawdzić szyjkę czy się nie skraca.

TRen ale uparty ten Twój dzieciak. Chłopaki tez tak długo nie chcieli ci się ujawnić?

Joasik ja jestem z tych które piersi raczej nie bola i nie pieką. Ale rosną... miałam D teraz mam E i juz musze niedługo miseczkę zwiększyć bo zaczynają się po bokach wylewać. Co gorsza pierwsze rozstepy pojawiają się właśnie na piersiach!

Ananka współczuję sytuacji z przyszłymi tesciami.

No i gratuluję dzisiejszy wizyt i czekam na jutrzejszy wysyp dobrych wieści ;-)

reklama
Witajcie dziewczynki,
Gratuluje udanych wizyt trzymam kciuki za jutro
Tren ale masz upartego maluszka, ciekawe po kim taki charakterek :-)
Ja na następną wizytkę za dwa i pół tygodnia mam już mieć zrobione badanie glukozy, też się zastanawiam czy to nie za wcześnie
Co do ruchów to w sumie moja mała jakaś dośc spokojna jest pamiętam że mały dużo bardziej ruchliwy był i też się martwię czy to ok
Ananka olej takie sytuacje ciepłym moczem, nie stresuj się, szkoda nerwów po prostu
Kciuki za jutrzejsze wizytki trzymam

milusia83; ewka84 Oczywiście od przybytku głowa nie boli, nie będę musiała tak często prać. Ale że ja jestem z tych co lubią w używańcach pogrzebać to za wiele nie zaszaleje. Chociaż jakby się uprzeć to moge szukać i kupować tylko takie ekstra, jak nowe, wyjściowe :)

Joasik mnie cycki juz tak nie bolą ja początku ciązy, ale czuje ze je mam. w koncu urosly o 3 rozmiary.Za to sutki są bardzo wrazliwe, swedzą, bolą, skóra sie na nich i na otoczkach łuszczy bardzo. A co do ranek. Mi sie tez robią, czasami sie odparza pod stanikiem, miedzy piersiami.Jedyne co pomaga to najpierw hydroxyzyna, jak juz zrobi sie strup to triderm.

Lady Agnes, chlopaki pokazali swe ptasiory jakos 1-2 dni przed wigilią. Z jednym mialam termin na 27-go a z drugima na 30-go kwietnia. wiec to bylo ok 22-23 tc. Ale z F to bylo 1 usg, a z O 2-gie.I jakos tak szybciej to bylo. a teraz?? 4 usg i sie wstydzi.

Tak sobie przypomnialo mi sie.. 13-go marca mialam z L badania genetyczne. a z poradni jeszcze nie dzwonią z info czy są wyniki.

Ostatnia edycja:
Ja dostanę skierowanie na następnej wizycie. Myślę, że lekarz bierze pod uwagę, który to tydzień będzie. Co do otarć, na szczęście nie mam takowych, a cyce póki co z c zrobiły się mocne d ;-)

Cześć kochane, długo nie odzywałam się, byłam u mamy później nad morzem, nie mam siły jestem tak wymęczona. Jutro o 8.20 mam usg zwykłe a o 11.30 usg prenatalne zobaczymy co lekarz powie, mam nadzieje że z dzidzią ok, przynajmniej bardzo się rusza :-) Liczę na to, że dowiem się jaki osobnik siedzi w brzuszku, po cichu liczę, że będzie mała Ania :)

maggie2205 ja też nigdy nie chciałam mieć niebieskiego pokoju... taki standard chłopiec to pokój na niebiesko, dziewczynka na różowo.. ale mąż chciał więc przystałam , jedna ściana w końcu, a teraz się zakochałam w tym pokoiku:):)

gabrielke zazdroszczę że macie tak blisko do morza!

na20taliii piękna kuchnia:)

tren tylko pozazdrościć teściowej:)

aneta1991 najlpeiej wyprać wszystko łącznie z kocykami i pościela itp. :) ja słyszałam o lovelli:) przemyśl czy chcesz prać teraz czy później bo nawet jak będzie leżeć w szafie to się kurzy a po co prać dwa razy:) ja pranie i prasowanie zaplanowałam na lipiec i sierpień :):)

marta1905 zawsze możesz sobie dokupić kilka sztuk nowych ubranek:) na wyjście do lekarza czy na spacer fajnie mieć nowe i swoje wybrane :)

Ananka ślub to nie wszystko, najważniejsze że się cieszycie i będzecie razem. Oni pewnie zrozumieją swój błąd jak się maleństwo pojawi na świecie.. olej i się nie denerwuj, ja wiem że łatwo się mówi, że takie słowa bolą ale po prostu to olej nie żyjesz z nimi tylko z jego dzieckiem :p

ewka mi lekarz powiedział że na nast wizycie mi da skierowanie a wizyte mam 18 maja i to będzie 22 tydzień a nie wiem kiedy będę robiła.

ćwiczycie albo będzie ćwiczyć mięśnie kegla?
byłam na wizycie, opis w odpowiednim wątku. czekam na jutro i na prentalne za wszystkie mamusie które jutro maja wizyte trzymam kciuki!! :)) i za siebie też. odezwę się do was na pewno:))

pycia trzymam kciuki za Anię a t trzymaj żeby u mnie dalej był to Jaś :):) tak strasznie się nastawiałam :D ale głupia jestem, przecież powiedzieli że to 90%

Ananka powiem Ci, że masz sytuację jak moja mama z moim ojczymem. Matka ojczyma świętojebliwa na księdza go chciała wysłać, ale chłop się zbuntował ale nadzieję cały czas miała, że może to na nim wymusi. Chłop poznał moją mamę i po 2 latach dziecko się pojawiło czyli mój brat, teściowa przeżyć tego nie mogła, na ślubie nie była. W końcu moja mama bardzo pokojowa kobieta wyciągnęła rękę do niej pierwsza i zaprosiła ją aby zobaczyła wnuka. Przyszedł babsztyl i powiedział że na naszej ulicy to nie jedna ku..wa mieszka!! Matka się wkurzyła, ojczym zrobił awanturę 9 lat się nie odzywali. Po 9 latach znowu się pojawiła na chwilę bo wnuk baby nie znał i kontakt w stosunku do niej miał oschły.

Znowu się o coś pokłócili i po 10 latach znowu się pojawiła, bardzo chciałaby mieć kontakt z wnukiem, ale brat ma ją serdecznie w poważaniu. Ojczym ma ją gdzieś, więc jest sama jak palec nikt nie chce z nią przebywać więc siedzi w kościele i innym życie umila. Morał z tego taki, że jak Cię nie chcą to niech się pierdzielą serdecznie i żeby Ci do głowy nie wpadło pogodzić się w święta czy coś. Wierz mi teściowa mojej mamy nie zakceptowała po 20 latach małżeństwa, do dziś potrafi z czymś wyskoczyć i szpile walnąć, chociaż jedyną osobą na którą może obecnie liczyć to moja mama. Jakby mnie teściowa nie tolerowała bo by mnie i dziecka więcej nie zobaczyła i tyle w temacie.

Dziewczyny Wam tak piersi o 3 rozmiary urosły!!! Kurde u mnie dopiero o rozmiar się powiększyły w sumie nawet staników jakoś bardzo zmieniać nie musiałam.

reklama
kaha91 jest jakiś inny wątek? :( gdzie? :-(

TRen kiedy teraz masz wizytę, żeby się być może w końcu dowiedzieć? ;-)

pycia17 powodzenia jutro :) daj znać jak tam po badaniach

Do góry