reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Jolka, Tren nie zamierzam sie wiecej u nich pokazywac.w domu. Na wiosce a i owszem. Mamy tam duzo znajomych i zamierzam dumnie z brzuchem, a juz bardzo widac, w obcislych ciuchach paradowac z podniesiona glowa. A ich akurat tam nie bardzo lubia.... licze na plotki. celowo.
Musialam sie po prostu wygadac, a jakos latwiej napisac to Wam niz rozmawiac z kims kogo mam na miejscu.... czuje sie spokojniejsza jesli moge cokolwiek powiedziec.... i dostaje choc troszke wsparcia....

<edit> Tren, niejednej osobie przylalam albo powiedzialam o slowo za duzo w nerwach. Nie patyczkuje sie z nikim. Ale naprawde zabraklo mi wczoraj sily....

Ostatnia edycja:
reklama
TRen- no to musisz czekać kolejny miesiąc ;-) mój synek do 7 miesiąca nie chciał się pokazać, więc wiem, jakie to czekanie. Teraz też jeszcze nie wiem ;-)

Ktoś pytał o usg 4d- robią darmowe, tylko w kolejce trzeba się dużo wcześnie ustawić, bo masa ludzi na takie coś chętna ;-)

Ananka bardzo współczuje Ci takiej sytuacji. Pamiętaj tylko, że warto mieć przynajmniej poprawne stosunki z teściami, ale nie kosztem własnej godności. Postaraj się, żeby to Twój facet bronił Ciebie w ich oczach.
Miejmy nadzieję, że będzie lepiej jak dziecko przyjdzie na świat i teściowe je zobaczą i pokochają :)

Ananka olej taka rodzine -glowa do gory. Moze oni takich co najpierw gadaja a potem mysla.
Ja dzisiaj wybralam sie do miasta na lumpy. Wypad uwazam za udany kupilam sobie bluzeczke, stroj kapielowy na basen - bo w stary sie nie miesci biust i brzuszek. Dla juniora ciuszki byly nawet z metkami :). Swoje juz wypralam a dla malego odkladam na kupke musze kupic ten plyn co polecacie do prania ubranek dzieciecych. Ja nie mam od nikogo ciuszkow dla malucha - wszystko bede kupowala .

marta od przybytku głowa nie boli;-) kup sobie takie super ładne wyjsciowe, a te po domu i pod dres sie przydadzą, zobaczysz

milusia
piękne to powiedzenie, ze gęby sie śmieją z własnej głupoty:-) a dom polecam do remontu, kasowo wyjdzie pewnie na jedno, pozwolenia wszelakie i odbiory odpadają, a problemy techniczne łatwiej rozwiazać niż te prawno-urzędnicze

lalki
lekka lipa majówka z tesciami, ale jak małż asertywny to tylko dobrze na przyszłosć:-) moze jeszcze Wam się uda gdzieś wyrwać we dwoje...

magdalen-a
witaj, ja mam zawrotną odległość 700m do Krk:-)

fajna trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!

dzejka e to nie jest źle, oby jak najszybciej zleciało do czwartku!

ananka no masakra, rece, nogi i cycki opadają co sobie ludzie potrafią do łba nakłaść! nawet jakbyście mieli po 16 lat to i tak nie mają prawa tak Cię traktować, a co dopiero jak jesteście dorosli, sami za siebie odpowiedzialni i sami sobie radzicie... ale przynajmniej masz z głowy wizyty u tesciów na dłuższy czas:-) a co do złośliwości drobnych to szkoda Twoich nerwów, Ty bedziesz zdrowsza jak ich po prostu olejesz

tren najważniejsze, ze bobas zdrowy! gratuluję! a co do tych bezpłatnych to słyszałam, ze raczej masakra, tłum dziki, mało czasu i przez to mało dokładnie, ale przejść się zawsze możesz, może akurat bedzie oki, tylko bardzo bym się nie nastawiała...

zastanowie sie nad tym usg. Moze sie wybiore z Ł. Jak na prawde bedzie dziki tlum to sobie darujemy i tyle.

Tez dziś na ciuchach bylam. w portfelu prawie przeciąg, bo wyplata 10-go, ale znalazlam sobie spodnie ciązowe, takie jakby jeansy-leginsy, koszule.. o ile mi cyce w nią wejdą,spodnice ciązową,chociaz niekoniecznie, Oskarowi koszulke, Filipowi spodenki i bobasowi body i pajacyk bezplciowy. nA samą mysl ze tam bylo tyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyle plciowych ubranek to mi sie wyc chce. Takie rozowiutkie bluzeczki, bodziaki meskie takie ze gora jak koszula wyjsciowa, z krawatem, no szał. Ale moze to i lepiej... bo bym wydala wszystko i na bilet by zabrakowało :D

a powiedzcie, macie już skierowania na najsympatyczniejsze badanie ciążowe czyli krzywą cukrową? ja dziś dostałam, ale tak się przejęłam tymi łożyskowymi cudakami, ze nie dopytałam, nastepną wizytę mam w 23 tc i sie zastanawiam czy nie za wcześnie...

Ja dostane na nastepnej wizycie 22 maja. juz mam odruch wymiotny na samą mysl ze to ohydztwo bede musiala wypic.

Ewka mam juz skierowanie - i tak jak ty mam wizyte w 23tyg i mam zrobic glukoze, morfologie i mocz. Tez sie zastanawiam czy nie za wczesnie- u mnie junior z usg starszy o rowny tydzien to moze bedzie ok. Dziewczyny jakis czas temu obtarl mnie stanik na jednej piersi. Smarowalam ta ranke i kremem nivea i octem jablkowym. Mowilam o tym na ostatniej wizycie to gin kazal smarowac clotrimazolem- ale to nic nie pomaga- teraz drazni mnie juz kazdy stanik a dzis w nocy wybudzilam sie o 4 i caly czas mnie ta ranka swedxiala, cycki nabrzmiale spac nie moglam. Dobralam sobie do glowy jakies choroby w tym choleostaze i zaczelo mnie wszystko swedziec :(. Jutro ide do rodzinnej po skierowanie do dermatologa- boje sie tylko czy sama nie zechce mnie leczyc a sterydow jakis na to bym nie chciala. Czy wam tez tak rosna piersi bola i pieka zywym ogniem ?

reklama
joasik mnie na niewielkie otarcia, ale takie związane z karmieniem pomagał bepanthen, może spróbuj nim sięgniesz po jakieś silniejsze leki, po porodzie na pewno się sprzyda, a jak Twój gin też przepisuje badanie tak wcześnie to moze jest oki:-)

tren no ja też na samą myśl mam dość, ale cóż zrobić...

Do góry