reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witajcie :-)

Ewka ja skierowanie na glukozę mam dostać na następnej wizycie, to będzie 23 tydzień.

Dziś robiłam wymaz z pochwy w kierunku bakterii i grzybów bo... dołączyłam do dziewczyn, które mają skurcze. I to niestety bywają one bolesne. Byłam na IP ale zbadali mnie i odeslali, zapisali masę leków tylko i zrobili zastrzyk rozkurczowy. No i mam za tydzień sprawdzić szyjkę czy się nie skraca.

TRen ale uparty ten Twój dzieciak. Chłopaki tez tak długo nie chcieli ci się ujawnić?

Joasik ja jestem z tych które piersi raczej nie bola i nie pieką. Ale rosną... miałam D teraz mam E i juz musze niedługo miseczkę zwiększyć bo zaczynają się po bokach wylewać. Co gorsza pierwsze rozstepy pojawiają się właśnie na piersiach!

Ananka współczuję sytuacji z przyszłymi tesciami.

No i gratuluję dzisiejszy wizyt i czekam na jutrzejszy wysyp dobrych wieści ;-)

reklama
Witajcie dziewczynki,
Gratuluje udanych wizyt trzymam kciuki za jutro
Tren ale masz upartego maluszka, ciekawe po kim taki charakterek :-)
Ja na następną wizytkę za dwa i pół tygodnia mam już mieć zrobione badanie glukozy, też się zastanawiam czy to nie za wcześnie
Co do ruchów to w sumie moja mała jakaś dośc spokojna jest pamiętam że mały dużo bardziej ruchliwy był i też się martwię czy to ok
Ananka olej takie sytuacje ciepłym moczem, nie stresuj się, szkoda nerwów po prostu
Kciuki za jutrzejsze wizytki trzymam

milusia83; ewka84 Oczywiście od przybytku głowa nie boli, nie będę musiała tak często prać. Ale że ja jestem z tych co lubią w używańcach pogrzebać to za wiele nie zaszaleje. Chociaż jakby się uprzeć to moge szukać i kupować tylko takie ekstra, jak nowe, wyjściowe :)

Joasik mnie cycki juz tak nie bolą ja początku ciązy, ale czuje ze je mam. w koncu urosly o 3 rozmiary.Za to sutki są bardzo wrazliwe, swedzą, bolą, skóra sie na nich i na otoczkach łuszczy bardzo. A co do ranek. Mi sie tez robią, czasami sie odparza pod stanikiem, miedzy piersiami.Jedyne co pomaga to najpierw hydroxyzyna, jak juz zrobi sie strup to triderm.

Lady Agnes, chlopaki pokazali swe ptasiory jakos 1-2 dni przed wigilią. Z jednym mialam termin na 27-go a z drugima na 30-go kwietnia. wiec to bylo ok 22-23 tc. Ale z F to bylo 1 usg, a z O 2-gie.I jakos tak szybciej to bylo. a teraz?? 4 usg i sie wstydzi.

Tak sobie przypomnialo mi sie.. 13-go marca mialam z L badania genetyczne. a z poradni jeszcze nie dzwonią z info czy są wyniki.

Ostatnia edycja:
Ja dostanę skierowanie na następnej wizycie. Myślę, że lekarz bierze pod uwagę, który to tydzień będzie. Co do otarć, na szczęście nie mam takowych, a cyce póki co z c zrobiły się mocne d ;-)

Cześć kochane, długo nie odzywałam się, byłam u mamy później nad morzem, nie mam siły jestem tak wymęczona. Jutro o 8.20 mam usg zwykłe a o 11.30 usg prenatalne zobaczymy co lekarz powie, mam nadzieje że z dzidzią ok, przynajmniej bardzo się rusza :-) Liczę na to, że dowiem się jaki osobnik siedzi w brzuszku, po cichu liczę, że będzie mała Ania :)

maggie2205 ja też nigdy nie chciałam mieć niebieskiego pokoju... taki standard chłopiec to pokój na niebiesko, dziewczynka na różowo.. ale mąż chciał więc przystałam , jedna ściana w końcu, a teraz się zakochałam w tym pokoiku:):)

gabrielke zazdroszczę że macie tak blisko do morza!

na20taliii piękna kuchnia:)

tren tylko pozazdrościć teściowej:)

aneta1991 najlpeiej wyprać wszystko łącznie z kocykami i pościela itp. :) ja słyszałam o lovelli:) przemyśl czy chcesz prać teraz czy później bo nawet jak będzie leżeć w szafie to się kurzy a po co prać dwa razy:) ja pranie i prasowanie zaplanowałam na lipiec i sierpień :):)

marta1905 zawsze możesz sobie dokupić kilka sztuk nowych ubranek:) na wyjście do lekarza czy na spacer fajnie mieć nowe i swoje wybrane :)

Ananka ślub to nie wszystko, najważniejsze że się cieszycie i będzecie razem. Oni pewnie zrozumieją swój błąd jak się maleństwo pojawi na świecie.. olej i się nie denerwuj, ja wiem że łatwo się mówi, że takie słowa bolą ale po prostu to olej nie żyjesz z nimi tylko z jego dzieckiem :p

ewka mi lekarz powiedział że na nast wizycie mi da skierowanie a wizyte mam 18 maja i to będzie 22 tydzień a nie wiem kiedy będę robiła.

ćwiczycie albo będzie ćwiczyć mięśnie kegla?
byłam na wizycie, opis w odpowiednim wątku. czekam na jutro i na prentalne za wszystkie mamusie które jutro maja wizyte trzymam kciuki!! :)) i za siebie też. odezwę się do was na pewno:))

pycia trzymam kciuki za Anię a t trzymaj żeby u mnie dalej był to Jaś :):) tak strasznie się nastawiałam :D ale głupia jestem, przecież powiedzieli że to 90%

Ananka powiem Ci, że masz sytuację jak moja mama z moim ojczymem. Matka ojczyma świętojebliwa na księdza go chciała wysłać, ale chłop się zbuntował ale nadzieję cały czas miała, że może to na nim wymusi. Chłop poznał moją mamę i po 2 latach dziecko się pojawiło czyli mój brat, teściowa przeżyć tego nie mogła, na ślubie nie była. W końcu moja mama bardzo pokojowa kobieta wyciągnęła rękę do niej pierwsza i zaprosiła ją aby zobaczyła wnuka. Przyszedł babsztyl i powiedział że na naszej ulicy to nie jedna ku..wa mieszka!! Matka się wkurzyła, ojczym zrobił awanturę 9 lat się nie odzywali. Po 9 latach znowu się pojawiła na chwilę bo wnuk baby nie znał i kontakt w stosunku do niej miał oschły.

Znowu się o coś pokłócili i po 10 latach znowu się pojawiła, bardzo chciałaby mieć kontakt z wnukiem, ale brat ma ją serdecznie w poważaniu. Ojczym ma ją gdzieś, więc jest sama jak palec nikt nie chce z nią przebywać więc siedzi w kościele i innym życie umila. Morał z tego taki, że jak Cię nie chcą to niech się pierdzielą serdecznie i żeby Ci do głowy nie wpadło pogodzić się w święta czy coś. Wierz mi teściowa mojej mamy nie zakceptowała po 20 latach małżeństwa, do dziś potrafi z czymś wyskoczyć i szpile walnąć, chociaż jedyną osobą na którą może obecnie liczyć to moja mama. Jakby mnie teściowa nie tolerowała bo by mnie i dziecka więcej nie zobaczyła i tyle w temacie.

Dziewczyny Wam tak piersi o 3 rozmiary urosły!!! Kurde u mnie dopiero o rozmiar się powiększyły w sumie nawet staników jakoś bardzo zmieniać nie musiałam.

reklama
kaha91 jest jakiś inny wątek? :( gdzie? :-(

TRen kiedy teraz masz wizytę, żeby się być może w końcu dowiedzieć? ;-)

pycia17 powodzenia jutro :) daj znać jak tam po badaniach

Do góry