kołtunek
dzięki za pocieszenie
mdłości się pojawiły.. muli mnie i wtedy wiem że wszystko jest ok
a takie pytanie do Was używacie już jakiegoś balsamu do ciała dla kobiet w ciąży? coś możecie polecić?
Polecam balsam babydream, w pierwszej ciąży używałam i byłam mega zadowolona. Już kiedyś pisałam, ze rozstępów mam może 6, a pojawiły się jak nagle woda po porodzie zaczęła schodzić, a przytyłam wtedy 23 kg! Teraz już stosuję oliwkę babydream, ponieważ zapach tego balsamu, który zostawał na ubraniach mnie mega drażnił, oliwka jakoś go nie zostawia ;-)
U mnie z badan to tylko morfologia hiv i cukier na piereszej wizycie jak jest wszystko ok.to jedyne badania jak jest ryzyko cukrzycy to pozniej krzywa cukrowa i cos ok 30tyg o ile dobrze pamietam zelazo. W pierwszej ciazy hulam zbulwersowana no bo jak to,ale wiecie dziewczyny ta podstawa w zupelnosci wystarczy o ile jest wszystko ok. no i jeszcze ok.11-13 tyg. badania na choroby genetyczne-gratis po 36roku zycia. u nas 8tydz. w srode ide zobaczyc pierwszy raz nasz Skarbek:-) u mnie sennosc straszna i mdlosci-wymiotow brak.
czy ja dobrze rozumiem, ze nie miałaś badań na np. różyczkę, hpv, itp? trochę to nieodpowiedzialne ze strony lekarza, tak moim zdaniem
obciążenie gluzkozą jest obowiązkowe w okolicach 20 tygodnia, każda z nas będzie musiała wypić to świństwo. Brrrrr, już mi nie dobrze na samą myśl
W moczu mam bakterie 184.1 gdzie maks może być 130.0. I krwinki czerwone 65,6 gdzie powinno być mniej niż 25. I wpw w krwinkach czerwonych tez mam 12 gdzie norma do 8.
Krew tez słabo, bo niedobór żelaza i coś z eozynocytami...
Boje się ze ta bakteria w moczu może coś złego zdziałać...
Na resztę wyników musze Czekać dłużej.
nie martw się, dużo dziewczyn leczy bakterie w ciąży ;-) dostaniesz pewnie jakieś tabletki i tyle
Dziewczyny, mam pytanie czy każde badanie genetyczne musi być inwazyjne z ryzykiem na uszkodzenie płodu?? w męża rodzinie jest jeden przypadek choroby genetycznej, zanik neuronów i teraz się boje......
zwykł usg genetyczne nic dzidziusiowi nie robi, w razie jakichś nieprawidłowości, to tak jak już któraś pisała, wykonują amniopunkcję i to ona jest ryzykowna.
MałaMi1984- na mnie nospa też absolutnie nie działa. W pierwszej ciąży w pewnym momencie brałam buscopan, bo nawet 6 tabletek mg nie pomagało. Macica się rozciągała, to bolało, teraz przy drugiej ciąży, to tylko czasami więzadła czuję
U mnie powoli mija senność, za to regułą już są mdłości i wymioty