reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

a no nie ma to jak lekarz z powołania. Pracuje bo musi bo przecież po co leczyć.

To taki stary lekarz, który niezbyt chętnie wypisuje skierowania, zwolnienia, jak jesteś chora, to jeśli wyraźnie nie poprosisz, to nawet nie osłucha... Ogólnie jeżdżę do Luxmedu (mam pakiet z pracy) a tego mam na miejscu, w razie gdybym nie miała siły jechać, po prostu mam na miejscu u siebie na wsi :)

reklama
Lekarz na wsi to nadczlowiek... irytujące są takie sytuacje. Ja mam Medicover i jedna przychodnie w moim mieście.

Witam!

Byłam u ginka, ciąża potwierdzona ale bardzo szybkie usg bo byłam naprogramowym pacjentem. Cała lista badań z kwi i moczu oprócz tego biocenoza pochwy, hpv i coś tam jeszcze. USG genetyczne za 2 marca.

witam nowe mamy :-)

Co do kremu ja polecam Mustelle, jest droga ale bardzo dobra, nie mam ani jednego rozstępu. Moje koleżanki co tyły ponad 20 kg też nie mają więc godna polecenia.
Co do imion ja nie wybieram, jest jeszcze sporo czasu na to. A będziecie chciały znać płęć dziecka? Ja nie, chcę niespodziankę

Hej babeczki,

u mnie niby 11 tydzień, a mdłości nadal są, senność wieczorem koszmarna, brak sił, ale sobie myślę, że może już niebawem to się skończy...

Ponadto lecę z wagi:) Przy moim wzroście 1,73 ważę 57 kg, standardowo 58,5...czuję się jakaś zapadnięta.....
W ogóle włosy mi strasznie wypadają:D:D:D całkowicie na odwrót niż we wcześniejszych ciążach....

Jak piszecie o wadze w ciąży, w pierwszej i drugiej z 58 kg na 69, przy czym ostatnie 3kg w ostatnim miesiącu:D:D:D Byłam opuchnięta nawet na buzi....Po Porodzie na drugi dzień ważyłam 60kg...

Odnośnie balsamów, w pierwszej ciąży stosowałam Mustelę - zero rozstępów, w drugiej od Mustelli zrobiło mi się mega uczulenie i zmieniłam na baby dream - rewelacja, lepszy od mustelli i jaka cena:D Skład inci lepszy od mustelli

Natka90, między mną, a moją sis też jest 8 lat różnicy, kochamy się nad życie, i nie mamy przed sobą tajemnic, ona jako pierwsza wiedziała o mojej ciąży:)

Malina2312 ja sobie państwowego nie wyobrażam, no może gdybym była naprawdę zmuszona to tak, ale w tym wypadku kiedy stać mnie na to, wybieram mojego lekarza, co prawda koszt wizyty kosmiczny bo 280 zł, ale nie żałuję żadnego grosza....

Madzialena mój M w pierwszej ciąży tez miał mega obiekcje, w zasadzie nasze zbliżenia skończyły się z chwilą testu:D we dwójkę mieliśmy schizy na maksa:D:D:D

Cocca ja też często wyję, hormony u mnie skaczą....U mnie wczoraj spadło 30 cm śniegu:D

Mała_mi to wypoczywaj aktywnie:)

Asika82 gratulacje...

Dżejka ja bardzo często chodzę z dziećmi do klubów malucha, bawialni, nie wyobrażam sobie życia bez nich:D odchodzi istne szaleństwo:)

Monika230 ja w pierwszej ciąży też chudłam przeraźliwie, aż lekarz mnie opierniczył:)

Kołtunek witaj:)

Ewka84 ja też się boję lata, już to widzę te spuchnięte kostki:D w pierwszej ciąży (poród początek sierpnia) to chodziłam w takich starych klapkach bo tylko one dawały radę:D:D:D Imiona dla dziecka pierwszorzędne:D:D:D

Tulka ja w laboratorium też zostawiłam kupę kasiory...., a niby płacę składki echhhh

Kacha witaj! Osobiście przetestowałam wiele balsamów, z najdroższych firm i najlepszy jak dla mnie jest balsam baby dream, świetnie nawilża brzuch, tworzy doskonałą okluzję...

Viola1988, na pleckach mi się troszkę pojawia zmian, dziwnych zmian...

Jolka6621, u mnie senność na szczęście minęła, ale wieczorem padam na mordkę, a kiedyś mogłam siedzieć do 2 w nocy i rano do pracy:D

Milusia- pochwaliłam się kończącą sennością :-D wczoraj 3 godziny w ciągu dnia, dzisiaj już godzina, a o 21 już śpię :-D To Ty chudziutka jesteś! ja mam tyle samo wzrostu i startuję z 71 kg :zawstydzona/y: nie udało mi się dojść po ciąży do założonych 65, wtedy czuję się ok i nie mam problemow np. z włosami. Przy Tobie, to ja sumo jestem

Cześć dziewczyny :) Chciałam się pochwalić i dołączyć do grona szczęśliwych mamuś :). Jestem w 7 tyg i 5 dniu ciąży. Nie zdążyłam jeszcze przeczytać wszystkich stron z forum bo jest ich strasznie dużo, ale postaram się szybciutko nadrobić zaległości. Pozdrawiam ciepło :happy:

witaj aneta1991 :) chyba jesteśmy z tego samego rocznika:) :)

co do balsamów to właśnie dzisiaj kupiła, babydream bo też czytałam że warto:) zobaczymy:) cena fajna 13zł:)
asika82 no ja właśnie dzisiaj robiłam zestaw badań.. 255zł :(

Tak kacha91 :) Co do tych badań to nie mogłaś np iść do lekarza rodzinnego żeby ci wypisał skierowanie ? Ja mam taki plan mimo iż chodzę prywatnie do ginekologa. Skoro i tak mam robić badania w szpitalu to po co za nie płacić :) Oczywiście nie wiem czy to przejdzie ;-) Miejmy nadzieję, że 255zł zostanie w kieszeni wolałabym to lepiej spożytkować :-D

Bylam dzisiaj na usg. Niestety coaza sie nie rozwija. Tydzien temu malenstwu przestalo byc serce... W piatek mam sie zglosic na łyzeczkowanie.

A wam wszystkim zycze wszystkiego co najlepsze i spokojnych nastepnych miesiecy

reklama
Do góry