reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
Dzejka no tak wiemy oboje od rana :)
Do ginka w poniedziałek idę na wkręta bo jest bardzo dobry i do końca roku nie ma do niego zapisów ale mnie przyjmie jako ciężarną... jeszcze nie mogę się do tego przyzwyczaić ... ja ciężarna hahah śmiechu kupa bo moja siostra cioteczna jest w 7 miesiącu pierwszej ciąży i w tę sobotę oddałam jej wszystkie rzeczy , które przechowałam po moich dzieciach pościele, niania, karuzela a tu niespodzianka mi będą potrzebne hahah

Dżejka Twoja córcia jest w odpowiednim wieku na brata lub siostrę ... u mnie było tylko półtora roku różnicy i to było coś strasznego dziecko rok po roku. Teraz będzie inaczej bo to już duże dzieci to pomogą, zabawią a Gabi jest niesamowicie opiekuńcza to też będzie mi pomocą.

w tę sobotę oddałam jej wszystkie rzeczy , które przechowałam po moich dzieciach pościele, niania, karuzela a tu niespodzianka mi będą potrzebne hahah

hehe to jak z tym parasolem, weźmiesz nie pada, zostawisz w domu leje, jakbyś betów nie oddała to by 2 kreseczek nie było:-) gratuluję

Witaj Asika82. Ale masz niespodziankę. Gratuluję :)

Mnie wazy na każdej wizycie. Wg wagi domowej jestem 2 kilo na minusie od początku ciąży. Ale w pierwszej też najpierw schudłam. I w sumue przez całą ciążę przytyłam tylko 8 kg. Oby teraz było tak samo :)

Anula09 dobrze że wszystko ok. Współczuje zastrzyków. Moja przyjaciółka całą ciążę musiała robić. Z czasem sie nauczyla ale na początku siniak na siniaku. Oby u Ciebie było lepiej :)

Dżejka co za badania miałaś że aż tyle zaplacilas? Ja póki co wszystko na nfz.

A co do płaczu bez powodu to rano czytałam i myślałam że mnie to nie dotyczy. Byłam dziś w lidlu jak zobaczyłam ubranka dziecięce w rozmiarze 56 to łzy pociekły :)

Dziekuję dziewczyny, za miłe przyjęcie. Ja dopiero 19 lutego mam usg (będzie to 12 tc. więc będzie to genetyczne) a potem wizytę, trochę się stresuję tym usg genetycznym mam złe wspomnienia z pierwszej ciąży, bo wtedy lekarka nie dopilnowała odpowiedniego terminu na to usg i było trochę późno a ja młoda niedoświadczona nie wiedziałam jeszcze co i jak. No, ale nic mam nadzieję że będzie dobrze. Poza tym u mnei wszystko ok tylko cierpię na straszne mdłości i zamiast przybierać na wadze jak na razie schudłam :( jak to jest u Was z tym?

Ewka 84 masz prawie w tym samym wieku starsze dzieci co ja :)

U mnie waga chyba taka sama , ja jestem mały człowiek i każde 0,5 kg widzę po spodniach. Ja też chciała bym przytyć tylko 8 kg. Przy Antku było +14 przy Gabi + 13. Teraz bym chciała z 10 bo to czym człowiek straszy tym gorzej nadmiar zrzucić ;)

Ja po dzisiejszym ważeniu stwierdziłam, że schudłam 0,5kg, ale to przez to, że mnie odrzuciło od jedzenia i słodkiego i jem przez pół, no i zdarzają się już wymioty. W pierwszej ciąży przytyłam 23 kg, z czego 8 czy 9kg w ostatnim miesiącu, bo to sama woda była. Po porodzie przez kilka dni sikałam jak szalona :-D No i teraz startowałam z takiej samej wagi jak w pierwszej ciąży. Modlę się, żeby teraz przytyć zdecydowanie mniej, bo z taką wagą to oszaleję w lecie.

reklama
Mnie jeszcze nie ważyła lek.ale poprzednie ciąże to było ok 30 na plusie... Co prawda zrzuciłam to wszystko choć po drugiej było cieżko i to bardzo- teraz się zarzekam ze będzie mniej :D właśnie to lato mnie przeraża....

Do góry