reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Kołtunek faktycznie synuś Ci rośnie jak na drożdżach:) Jesteśmy prawie na tym samym etapie ciąży, a mój dwa dni temu ważył 1800, także duży chłopak Ci się chyba szykuje:) Bidulko wymęczyli Cię nieziemsko, ale najważniejsze, że z maleństwem wszystko w porządku:)

reklama
Koltunek najwazniejsze ze dzidzia ladnie rosnie. Moja siostra urodzila sie w 36 tc to miala 2200. Ciekawa jestem ile moj maluch wazy- jutro ide do gina na standardowa wizyte ale on nigdy mi wagi nie okresla. U mnie tez dzisiaj brzuch sie napina nie wiem czy maly sie znowu krzywo ulozyl czy co. Ogolnie od jakiegos czasu mam tak ze rano po posilku dostaje wyzszego pulsu - chyba maly mi na przepone czu zyle naciska plus pelny zoladek po prostu czuje jak nagle serce przyspiesza jakbym dostala turbodoladowania. Dzisiaj to jednak sie wystraszylam- siedzialam sobie po sniadaniu i malowalam paznokcie nagle patrze a bluzka faluje na piersiach w rytm pulsu - pod reka mialam cisnieniomierz sprawdzilam pulsb120 a cisnienie spadlo masakrycznie 82 /52 - slabo mi sie zrobilo. Zadzwonilam do siostry bo maz w pracy byl i mowie otwieram drzwi glowne od ulicy bo nie wiem czy nie zemdleje. Naszczescie mi przeszlo jak napilam sie zimnej wody. Nie wiem co to bylo bo ja cisnienie zawsze mam normalne albo blizej 140 /80- jak jestem u lekarza ;)

Kołtunek rzeczywiście Cię wymęczyli. A waga piękna:) Z każdym dniem coraz mniej nam zostało.
Joasik ale musiałaś się wystraszyć z tym ciśnieniem. Dobrze, że wszystko się uspokoiło.
A moja mała po kolacji tak zaczęła się wiercić, że cały brzuch podskakiwał. Było widać jak wystawia nóżkę.
Jak mam dużo zajęć to malutka nic się nie kręci. Za to jak usiądę to zaczyna harce.

Witam się dziś jako pierwsza :)
Mały mi nie daje spać, pakuje po żebrach mamuśke.
Kołtunek dobrze, że wszystko w porządku !! :)
Joasik uważaj na takie skoki ciśnienia. Ja na szczęście takich problemów nie mam, ale zeschizowałabym się strasznie :D Taka panikara ze mnie hehe.

Witam ja tez juz wstałam przed 6.00 i tak pewnie przez moje cukry zostanie do końca. Muszę przesunąć pory posiłków bo mimo insuliny nie dawałam rady opanować tego. I tak na czczo robię pomiar ok 5.45-6.00 - wyniki mam zdecydowanie niższe niż np o 8.00 czy 9.00. Po zmierzeniu poranna insulina i pierwsze śniadanie, a pozniej co 2,5-3h jakis posiłek z insulina na obiad i pierwsza kolacje. Ostatni posiłek o 22.00 i porządna kanapka z serem a dobrego dawka insuliny nocnej długodziałającymi. Wczoraj po tej metodzie zero przekroczeń a najedzona byłam :)

Dzis na czczo 83 i czekam na wynik po śniadaniu

Ostatnia edycja:
Koltunek czyli przy dobrych wiatrach jakby sie wczesniej zaczelo to ty za tydzien juz mozesz jechac rodzić?? oz kuźwa!!!... jak to szybko leci.. jeszcze niedawno testami sie chwalilysmy.

U mnie sie dziś 30 tc zaczyna. no i zaczynam byc niecierpliwa. Juz bym chciala Blaneczke miec na rekach, wozek taki pusty. Nie no przepraszam.. wozek Oskar testuje, miska wozi.Ubiera w ubranka, karmi z butelki. Instynkt macierzysnski mu sie wlaczył

U nas dziś noc zimna. Okno mialam otwarte, bo mi powietrza brakuje, ale musialam sie dobrze koldra okryc. a dziś wieje strasznie, i zimnica. orsze ze ten wiatr rozgania chmury. Wczoraj troszke popadalo, a juz trawa mu wyschla na podworku.Warzywo zdcha, jak przejedzie traktor to pol dnia sciana kurzu.

Koltunek jaki duży juz twój syn.. mój 3 tygodnie temu miał niecaly 1 kg, ciekawe ile ma teraz... a 2200 to miałam ja jak się urodzilam miesiąc przed terminem, czyli w 36 tc ;)

Anula ja też już umeczona jestem tym mierzeniem cukrów, pospalabym rano a tu się nie da... mi (odpukac) się chyba unormowaly, od dwóch dni mam ładne pomiary, znalazłam odpowiedni chleb i jestem zadowolona, póki co bez insuliny... teraz tez czekam na pomiar po śniadaniu i chyba się poloze pospać jeszcze ;-)

Dziewczyny ile razy dziennie liczycie ruchy?

Ostatnia edycja:
Lady Agnes ja nie liczę ruchów w ogóle. Mały rusza się prawie zawsze, kiedy siedzę, więc zwracam tylko uwagę, czy ruchy są regularne. Przez te kilka miesięcy już zdązyliśmy się poznać, więc jeśli czuję ruchy o stałych porach jestem spokojna. Gorzej, jak ma bardziej leniwy dzień, co mu się czasami zdarza i rusza sie mniej, wtedy zaczynam schizować, ale gdy wszystko wraca do normy wraca spokój.

reklama
Lady Agnes ja sie kłuje w palce od początku marca a insu od początku maja. Uda w siniakach mam a opuszków nie czuje .... Jeszcze troche :)

Ruchów nie liczę, czuje ze sa i tyle dr nic nie kazał wiec wole nie świrować bo kolejna schiza bedzie. Za 2 tyg wizyta i tez ciekawa jestem ile mój skarb wazy :)

Do góry