reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Kołtunek współczuje trzymaj sie. W sumie tez pewniej sie czuje jak mam pozycje horyzontalna, ale u mnie główny problem to nie skurcze tylko ciężki ciągnący i twardy brzuch przy staniu i chodzeniu. To jest wynik wady anatomicznej mojej macicy.

reklama
Nauka to sie teraz zaczne. Mlodszy od wrzesnia do 1 klasy idzie.A on z tych upartych,chyba po mnie. I zuje w kosciach ze moze byc ciezko, tym bardziej ze ta ksiązka dla pierwszaków ktora O bedzie mial delikatnie mowiąc jest porąbana.
i zyje nadzieją ze taki ancychryst z grupy O zostanie odroczony. Bo niedaj Boziu on bedzie z O w klasie to mnie coś trafi. To co w tym roku ten dzieciak wyprawiał to mnie mrozilo. A O durne stworzenie probowal go nasladowac na poczatku. Po kilku moich litaniach zeby nie wspominal mi o tym chlopcu, nie bawil sie z nim, nie malpowal dal sobie luz.. ale nadal jak slysze to imie to mnie trafia.

Anula - ja mam twardy jak chodzę ciągle ale jak leże to jest w miarę miękki ale przychodzą skurcze bolesne :( mi też mówią, że to wada macicy, że mózg wysyła nie potrzebnie sygnał o tych skurczach.
Tren - mój synek też do 1 klasy idzie... podręcznika nie widziałam jeszcze ale on będzie miał nie ten refundowany

A mnie ta pogoda wykończy! Niskie ciśnienie mam, na dworze parno, duszno, ciśnienie leci mi na łeb i szyję i rozdrażniona jestem na maksa. Tak się dziś darłam po moim, że potem aż mi głupio było.

Najlepsze jest to, że mój wychodzi z założenia że ja nic nie robię więc ciągle mi coś zwala na głowę do załatwienia i tak rozliczenie jego firmy, gdzie ma burdel w papierach nie zna sie na tym daje mi. I dzis drukowalam wszystkie deklaracje, raporty kasowe inne bzdety i w szoku co ja tyle durkuje i ze tyle tego jest....

Z innej baczki jestem zmęczona jak cholera! Jadę coś załatwić po 2-3h w sklepie, czy poza domem ja padam na ryj i zasypiam! Dzidzia kopie, brzuch mi skacze, moj położy rękę i koniec figli, jak zabierze rękę to znowu skacze. Chyba się ojca moja już boi.

Z przeprowadzką jaja, bo kłócę się z panią z nieruchomości, także atrakcji mam dużo obecnie.

Witajcie kochane,

ledwo co się tydzień zaczął, a już się kończy...Moje chłopaki z lekkim katarkiem dzisiaj, no ciekawe czy się rozkręci czy się zakręci......

Dzisiaj przed pracą skoczyłam na baseniora aqua aerobik, trochę poruszałam tyłkiem i od razu lepiej....chociaż nie wiem czy Wy tak macie, ale wieczorem mój organizm troszkę wysiada....
W ogóle denne jest to lato, po prostu pogoda do bani, ciągle kurtka, płaszczyk, sweterek, żakiet bo zimno...Ja chcę sukienusię i sandałki. Wiadomo zalety są bo nie jest tak duszno i ładnie się śpi w nocy, ale kurcze nie non stop. Wolę trochę upałów i kilka dni chłodu, a nie tak non stop zimno:D

Jolka sprawdzę te staniki:) A w pierwszej ciąży miałaś cholestazę?
Wydają się rewelacyjne:
Bielizna ciążowa - Bielizna - Sklep INTYMNA.PL™

Pycia to uciekaj jak najszybciej do innego lekarza...

Kaha91 patologia w 1 to niestety dramat, dlatego, że dostają mało pieniędzy za pacjentkę.....Wiem coś na ten temat bo mama mojego M pracowała tam jako księgowa:D i wszystkie inwestycje czy kadrowe czy socjalne realizowane są na położnictwie.....TAkie leżaczki w zasadzie od początku, to znaczy ja mam coś takiego, w czym mój drugi syn spał....Wielofunkcyjny leżaczek-bujaczek-łóżeczko 3w1 Tiny Love 18kg :: TINY LOVE (karuzelka wymiata), jak dziecko przyśnie, można rozłożyć płasko.....mój spał w tym 2 miesiące po urodzeniu, czuł się bardzo bezpiecznie, w łóżku się budził...

Kołtunek powiem Ci, że bardzo miło mi się rodziło w Sylwestra, miałam wrażenie, że na porodówce są fajne młode babeczki, a stare wygi wzięły sobie wolne.....Po moim porodzie, a było to po północy cała ekipa, która mi kibicowała (chciałam przetrwać do północy) poszła na szampana:D:D:D Kochana musisz uważać ze skurczybykami, mnie też chwytają często, ale bez regularności. Takie co 20 min zaczną się u mnie pewnie za miesiąc....U jednego syna i drugiego na miesiąc przed porodem co wieczór miałam akcję "Czy to poród", bo skurrcze co 20 min, co 15 min, co 10 min, i się wyciszały....można było zwariować....więc uważaj na siebie bardzo...Kochana, w którym tyg. urodziłaś w pierwszej ciąży?

Tren ja wczoraj też odpadłam o 22, ale na narożniku, o 2 poszłam się myć i wstałam po 6tej na siku, w nocy spałam jak niemowlę, więc niby wyspana, a jednak zryta:D Głosik oddany, czytam, że zaplanowałaś prawie cały tydzień i nie będzie Ci się nudziło hehehe:D:D:

Ewcia jak będę być może w pobliżu sklepiku to zersknę....Odnośnie czytania składów to ja mam taki schiz, że masakra...Ostatnio w Lajkoniku poprosiłam o składy i się załamałam co ten sklep odpierdziela, w każdym chlebie, bułce, ciasteczku w pierony emulgatorów, tłuszczy utwardzanych dramat.....Gratulacje dla synka...:)

Dżejka spokojnie, znam mamusie z zagrożonych ciąż, które przenosiły:D:D:D:d, były w szoku, że wszystko tak ciężko szło, że szyjka ledwo ledwo, a potem dzidziulki przenoszone...Życzę Ci urodzenia w terminie, albo tyci tyci przed:), żeby się nie męczyć:)

Ivon 17 spróbuj kochana zająć się czymś, może odwiedź basen, albo spróbuj spacerów, jakieś obiadki i czas zleci, wiem o czym piszesz bo ja nadal w pracy, na szkoleniach, w biegu, i póki co z tym mi dobrze:) 14 lipca idę na L4, ale od 18tego moi chłopcy mają zamknięte pkole na 2 tygodnie więc i tak będzie co robić:)

Ananka dobrze, że ustawiłaś chłopa do pionu:D ja miałam paciorkowca w pierwszej ciąży, w drugiej nie zdążyłam zrobić bo sobie przypomniałam na dwa tygodnie przed porodem, ale materiał był jakiś felerny i nie dało się z tego nic wyhodować.....

Maggie ja też podirytowana na maksa:D:D:D

Klaudixxon ja też męczę się jak cholera, pogoda dupiata, nie ma słońca, deprecha jak nic:D

ewka84 to mam nadzieję że u mnie się też bujaczek sprawdzi :D

tren napięty masz grafik, jak dajesz radę z cukrem?

dżejka dobrze że się córze nic nie stało:)

kołtunek trzymaj się tam jakoś !!

milusia ty t aktywnie spędzasz czas:D w sosnowcu gdzieś na aqua chodzisz?:D

siemkaaa ;D

Ewka84 – czas leci jak szalony, ja pamiętam jak w styczniu robiłam sobie test a to już za dwa dni 30tydzień się zacznie :p a "zaraz" nasze Maluszki będą roczek miały i sobie wspomnimy wtedy ten okres oczekiwania :D

Ivon17- ja też macierzyński na rok ;) na szczęście oprócz dziennego mam także nocny tryb pracy także po macierzyńskim dzienny odpuszczę, żeby siedzieć z Maluszkiem a w nocy pochodzę a mąż będzie się zajmował Małym ;)) już się chyba tych nieprzespanych nocy doczekać nie może coś tak czuje hahaha :p

Kaha91 – fajny leżaczek bujaczek ;)) ja mam taki :
BCD28 FISHER PRICE LEŻACZEK FOTELIK BUJACZEK 18KG - 5251266796 - oficjalne archiwum allegro

Ananka – hehe nie denerwuj się ;) my ostatnio z mężem zapomnieliśmy o naszej 8 rocznicy i przypomniało mi się kilka dni po i oboje się śmialiśmy że po tylu latach nam to wypadło z głowy ;) ja zawsze miałam pamięć do takich dat ale ta ciąża chyba mi zabiera pamięć powoli ;) ciekawe czy w lipcu o 1rocznicy ślubu nie zapomnimy :p

Dżejka – dobrze, że Małej się nic nie stało, ale wyobrażam sobie ten strach ;)

Anula, Kołtunek - współczuje tego twardego brzuszka, odpoczywajcie ...

Tren - ale będziesz miała atrakcji we wrześniu :) porodówka, pierwsza klasa ... huhu ... masz wesoło ;))

Klaudixxon - mój Maluszek miał tak samo, skakał w brzuszku a jak tylko mąż położył rękę to koniec, bezruch :p jak zabierał to Mały dalej buszował :p od kilku dni to się zmieniło i obecność tatusia już mu nie przeszkadza w dokazywaniu :D
wczoraj to tak mi brzuch cały falował, że mmmmm :p po chwili w jednym miejscu przez ok.10min się jeden punkcik unosił i pulsował - okazało się że Małego dopadła czkawka, dziś też już od rana czkał :p

Milusia83 - zazdroszcze basenu ;) z chęcią też bym poszła troszkę popływać ale u nas jest w okolicy jeden basen i cały zlepek narodowościowy tam chodzi i nie to żebym miała coś przeciwko innym ale jak widzę pakistańczyków, murzynów i tych wszystkich ludzi w turbanach na głowach, przepasanych w upały w te ich szaty to wolę sobie odpuścić i zostaje jedynie relaks pod prysznicem :D

kaha91 fajny ten leżaczek :) wlasnie też myślę, że musiałabym jakiś kupić, bo pewnie się przyda, ale chyba na razie się wstrzymam

Dżejka, o kurczę, co za wypadek, dobrze, że małej się nic nie stało

Witajcie dziewczyny:) Coś ostatnio nie miałam kiedy pisać na forum- ale czytam stale. Tren oczywiście masz mój głos :) Na tyłku mogę spokojnie siedziec po moich ostatnich niedogodnościach - więc nie jest źle. Wziełam się za ogólne sprzątanie, segregowanie, wyrzucanie wszystkiego co niepotrzebne. Przy okazji trafił nam się fajny wózek WÓZEK ROAN MARITA 2W1 NAJLEPSZA OFERTA NA ALLEGRO! (5072058599) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. kolor 04-sk w super stanie utargowałam na 300 zł :) a miał być nowy chicco urban :( roźnice w cenie dołoży się do nowszego modelu bmw dla nas ;)
Tak więc wczorajszy wieczór minął na zabawach z wozkiem ;) jedynie trzeba będzie dokupić fotelik samochodowy, ktory będzie można wpiąć do stelaża- już sprawdzałam na allegro nie powinno być problemu.
Jutro idę na wizyte do gina. Mały tak mi po pecherzu skacze, .ze ciągle mam wrazenie że sikać mi się chce- nie wytrzymałam i zrobiłam sobie badanie moczu- ale tam wszystko ładnie :) Więc to sprawa łobuziaka :)
JUtro zakonczenie roku - a ja pierwszy raz od 10 lat ten dzień spedzę nie w pracy. Kurcze przyznac trzeba że się na tym wolnym rozbestwiłam. Dziwię się jak ja mogłam kiedys tak pracowac na kilku etatach. Też dziewczyny planuję urlop roczny to wtedy rozumiem wypłacają 80% przez cały czas. A kiedy bardziej opłaca sie brać ten pol roku 100 % a poxniej 60%- moze się orientujecie w temacie? Pozdrawiam

reklama
Całe szczęście ze się nic nie stało ani małej ani ze mną bo wystartowałam jak szalona z kanapy i zaczęłam podnosić:confused2::confused2::confused2:

agata ja też chętnie poszłabym na basen bo człowiek od razu lżejszy się robi ale można złapać jakąś infekcję i wolę nie, teraz to nawet stroju całego nie mam. Niby gin mówił na początku ciąży że mogę iść ale mówił coś o tamponach ellen.

kuzynka kosmetyczka zrobiła mi paznokcie u stóp od razu człowiek lepiej się czuje bo sama to ledwie umazałam te paznokcie a teraz takie ładniutkie i świecące - mała rzecz a jak cieszy!

Do góry