reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
maggie jednak się zaraziłaś od syna... pij dużo. i zdrówka życzę.

tren też się dzisiaj tak czuję.
może jutro będzie lepiej:)

a ja dzisiaj mam wizytkę. Dowiem się co u Jasia słychać :D i ile już łobuziak waży :D

Co do paciorkowca to pytałam dlatego, że na szkole radzenia mówili żeby nie pominąć tego badania, zapytałam lekarkę to powiedziała ze po 35 tyg dostane skierowanie, teraz jest za wcześnie. A co do zmiany lekarza to ta nowa lekarka jest o niebo lepsza, na wizycie byłam z 30 minut, grzecznie zapytała dlaczego zmieniam lekarza na tym etapie ciąży, Na wszystkie moje pytania odpowiedziała konkretnie, sama zaproponowała leki na anemię a co do moczu to dostałam żurawinę w tabletkach, do antybiotyku Pani tak średnio była przekonana, mam obserwować ,,swój pęcherz'' ,Mała Ania ma książkowe tętno i główka na dole, obróciła się o 360 stopni, też macie teraz chodzić częściej na wizytę niż raz w miesiącu???

Dziewczyny pomóżcie...

Zjadłam śniadanie i po półtorej godziny zmierzyłam cukier!

Z palca wskazującego 141 wyszło :/ trochę się wystraszyłam bo jadłam to co zwykle... więc zrobiłam jeszcze raz pomiar...
Z palca środkowego 124 więc nagle tyle mniej... mysle moze coś nie tak... wiec jeszcze raz zmierzyłam...
Z małego palca 113 :/ i teraz już nic nie wiem... który jest prawidłowy? który mam zapisać?

Ja na sekundkę do Maggie, kochana weź multilac nawet 2 tabsy, możesz pić smectę, ja brałam też węgiel od razu 5 tabsów......

Dopisuję:

Hej kochane,

dzisiaj nie na wyjeździe więc luzik, ale wczoraj jak zerknęłam na swój dół, czyli dolną prawą wargę sromową to masakra, opuchnięta, cała w sinych, wystających żyłkach....kurna oby do przodu bo oszaleję:D:D:D:

Kaha91 na basenik chodzę na Żeroma, woda jest mocno chlorowana, ale wolę tak niż ozonowane, kurcze po wszystkich aquaaerobikach na drugi dzień problemy z pęcherzem, częste siusianie. Tutaj nic mnie nie bierze. Jestem na aqua 2 razy w tygodniu we wtorki i czwartki na 9:00, cena jak za wejście, czyli tylko 5 złociszy:) średnia wieku = babkki po 60tce:D:D:D:D Dzień przed basenem zawsze dopochwowo lactovaginal:)

Atagaa wcale Ci się nie dziwię, ja jednak wiem, że inne kultury to inny stan czystości, niestety w Norwegii duzo jest muzułmanów, którzy po prostu przyjezdżają i korzystają z zaplecza socjalnego, więc nie wiadomo (nie obrażając tych normalnych) jak to u nich z higieną....ale myślę, że miły prysznic, ewentualnie pochlapanie się w wannie też daje jakieś ukojenie...

Joasik bardzo ładny wózeczek, oby się dobrze prowadził, a sądzę, że przy tak ładnych, dużych kołach nie będzie problemu:)

Dżejka ja czekam na powrót siostry i zrobi mi hybrydki i od razu psychicznie lepiej będzie hehehe:D:D:d

Lady Agnes mnie ostatnio swędzi briocha po goleniu, o matko jak mi dokazuje....mam nadzieję, że u CIebie to nie infekcja...

Jolka6621 o matko to musisz chuchać i dmuchać na zimne, ale każda ciąża jest inna, z resztą sama wiesz....Spacery są cudowne, ale mnie po każdym dłuższym łazęgowaniu biodra bolą....

Tren ja dzisiaj spałam 5 godzin i czuję się idealnie:D gorzej jak śpię dłużej, normalnie wszystko mnie wtedy boli.....''

Ewcia no dla mnie mogło by być troszeńkę cieplej, nie mówię o skwarze, ale o takiej pogodzie, w której założę sukienkę, a u nas dosyć chłodno, niby 21 st w cieniu, wolałabym tak 26:D

Pycia17 ja ustalam wizytki co miesiąc, nie stać mnie na zasuwanie co 2 tyg....i zostawianie 300 zł, zawsze mogę podjechać na ktg i będę spokojniejsza.....

Ivon ja ciemna masa w kwestii cukrzycy, ale uśredniony wynik najlepszy, a z tego co wiem, to środkowy najlepiej ukrwiony, czyli fakolec i z niego wyniki powinny być najbardziej ok....to też jest chwilowy przepływ z włośniczek, który może ulegać wahaniom....Średni to tak 126 i tego się trzymaj...

Ostatnia edycja:
.hej

padne dziś. F mial zakonczenie roku,, myslalam ze padne w tej klasie. duszno, gorąco, niedobrze.. wszystko na raz. ale kolorow nie zmienialam wiec bylo w miare ok. Z przyjemnych rzeczy dowiedzialam sie ze nie tylko O bedzie mial darmowe podreczniki, ale i F. Bo szkola zglosila sie do projektu zeby takowe dostac. tak wiec w kieszeni w wakacje zostanie mi ok 800 zł. no jak nic moglam drozszy wozek kupic :)

potem wpadla kolezanka. i zaraz moja ciotka. 5 dzieci w domu i szoste w brzuchu u mnie. cala piątka ( 1,5 roku, 6 latek , 7 latka, 10 latek i 11 latek ) byla z Ł na podworku. I chlop moj stwierdzil ze Blanka nie bedzie miala mlodszego rodznstwa ;) wiec mu wypalilam ze chyba go porąblo.. ja zaraz chc kolejne zeby jej sie nie nudzilo, bo chlopcy juz tacy duzi, a my na tej kolonii tak daleko od innych dzieci. Popatrzyl na mnie jak na chorą psychicznie :) wspaniala antykoncepcja :D zostawic chlopa z gromadką dzieci :)

pYCIA ja chodze na wizyty co 3 tyg. A czy teraz z tą cukrzyca bede musiala czesciej smigac? Niewiem.

ja sie dziś dorwalam o loda. Myslalm ze z reką zezre. boziu... kawowy.. pycha. rozkosz dla podniebienia.

dziewczyny cukrzycowe.. duszone mieso moge jesc?? typu krolik??

Ostatnia edycja:
Tren spróbuj z tym mięsem. U mnie np gulasz wcale nie podnosi a z kasza jest pycha. A po tym lodzie ile było ? ;)

Lalki po 1,5 H to pierwszy wynik, bo to za późno ale jak mi takie wahania wychodziły robiłam średnia.

Ostatnia edycja:
reklama
pycia17 dobrze że u Ani wszystko ok:) ja od zawsze chodzę na wizyty co dwa tygodnie:)

milusia83 no to może i ja się wybiorę we wtorek :D bo na żeroma mam blisko :D

tren a tak serio myślisz o 4 dziecku ? :D z Twoim przeżyciami z tą gromadką nie wiem czy bym się zdecydowała:D ja chyba nie jestem taka cierpliwa:D fajnie że uda się kasę zaoszczędzić teraz się przyda:)

no i ja już po wizycie ;)
z nami wszystko ok;)
Jasio waży 1050g ;)) magiczny kg przekroczony :D dalej buźkę zasłania rączkami- lekarz pytał po kim uparty to powiedziałam że po mamusi :D
małż skręca leżaczek-bujaczek :D chcemy zobaczyć jak wygląda na żywo :D

Do góry