reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Dżejka całe szczęście że córeczce nic nie ma

Milusia relaks super, ale ja to się jednak boje infekcji i z tym pęcherzem mam problem

Dzisiaj byłam z synkiem w smyku, myslałam ze juz zdrowy no i oczywiscie na srodku sklepu zwymiotował, pędem wracalismy do domu

reklama
siemkaaa ;D

Tren - ale będziesz miała atrakcji we wrześniu :) porodówka, pierwsza klasa ... huhu ... masz wesoło ;))

dodatkowo starszy bedzie w 4 klasie ( dla przypomnienia ma autyzm i wszytskiego sie mozna spodziewac mimo ze na dzien dzisiejszy sie cieszy ) , moje 30 urodziny, chwile wczesniej bo pod koniec sierpnia 10 rocznica slubu.takze bedzie sie działo

Hej laski,

Przepraszam ze nie odniosę się do waszych postów... dziś jakiś dół mnie złapał, w sumie bez powodu, a szczytem było jak nie miałam siły otworzyć słoika z burakami do obiadu i się poplakalam... a tak mi się buraczkow chciało dziś.

Coś mnie swedzi w okolicach grażyny, nie wiem czy to podrażnienie od luteiny czy jakaś infekcja się zaczyna. U gina tydzień temu było wsio ok... ale dziś dodatkowo klulo mnie w pochwie, chyba jutro zrobię badanie moczu...

tren to wesoło :D

u mnie to rocznica 4 października, 24 moje urodziny a 25 małża :D dlatego liczę że dzidzia przyjdzie chociaż przed terminem kilka dni :D

maggie musisz wykurować tego mniejszego...

Dżejka- całe szczęście, że małej nic nie jest!
Któraś pytała o macierzyński- wg mnie, jeśli się idzie na roczny, to lepiej cały rok brać 80%. Taki przykład, jeśli miało się pensji 1000zł, to pół roku 1000, a pół 600zł, to jest różnica, chyba lepiej brać cały rok 800 ;-)
Milusia- tak, miałam cholestazę i właśnie objawiła się koło 30 tyg.
Mały chyba znów u mnie poprzecznie, bo kopie po bokach. W sumie nie mogę się doczekać wizyty, a to dopiero 14 lipca. Dzisiaj w końcu poszłam na dłuższy, bo ponad 3km spacer. Jejku, jak mi tego brakowało! W końcu muszę tyłek rozruszać, bo od tej choroby mam zakwasy nawet na pośladkach :eek: Generalnie czuję się, jakbym na rowerze pierwszy raz po dłuższej przerwie jeździła, wszystko tam tak boli.
Miłej nocki!

Według mnie także lepiej brać cały rok 80 procent ...
Tren od września będziesz mieć wesoło, ale dasz radę
Moj syn z 06 września i jestem ciekawa czy córcia wybierze podobną datę

Maggie 6 lat tem tak sie zastanawialam czy O urodzi sie w urodziny F, i mocn liczylam ze tak. Jednak O nie mial ochoty i urodzil sie rowno w dzien terminu.

tak wogole o czesc.czuje sie jakas... hm.. wypluta. zasnelam ok 22. padlam jak niemowle...o 23 pobudka na siku, potem ok 1-2 w nocy Ł ZBUDZIL bo mu sie ***** mac blenderem truskawki chcialo miksowac. i pobudka o 6. mozna by rzec ze spalam calą noc... ale jakos nie czuje tego.

dżejka współczuję przeżyć, dobrze, ze obie jesteście całe po tym wypadku!

maggie biedny synuś, trzymam kciuki, żeby mu jak najszybciej przeszło, a z ciekawych przypadków to mój pierworodny kiedyś 2 tyg po malowaniu załatwił całą ścianę wymiotując z góry piętrowego łóżka...

lady agnes nie martw się, też mi się czasem zdaża popłakać z równie poważnego powodu;-)

Jolka zyczę szybkiego powrotu do formy

co do pogody to ja Wam powiem, ze jestem zachwycona i chciałabym, zeby tak zostało! zupełnie normalnie funkcjonuję, a wystarczyło mi te ostatnie pare dni upałów, zeby widzieć jak bardzo moze być zle, opuchnięte nogi, twarz od samego rana, ból głowy, wszystkie drzwi i okna zaryglowane żeby się chałupa nie nagrzewała no i dzieciaki od 9 do 18 w domu bo za gorąco i dla nich, a na polu tylko około 2h rano i 2h wieczorem, nic gorszego od niewybieganych dzieci nie ma:-) a tak to posiedzą na polu ile beda chcieli, ja tylko zaglądam co jakiś czas czy jest oki, nawet jak pada to kałuze, błoto i ogólnie wodę chłopaki kochają, więc radochę mają wielką, a jak nie pada to potrafią się cały dzień sobą zająć, tylko im żarcie donoszę:-)

reklama
Maggie ja miałam 2 razy już jakieś takie cudo w ciazy, ale obyło się bez leków, tylko pilnuj dużo picia, zeby sie nie odwodnic, wode lub herbatkę jakąś, tak jak u dziecka 0 mleka, soków, owoców, sam chleb, chrupki kukurydziane, wafele ryżowe, paluszki, zupa ziemniaczano-marchewkowa, albo same ziemniaki i jakieś delikatne mięso gotowane typu cycek z indyka, żeby nie podrażniać tam dodatkowo jedzeniem, a jak Cię przestanie wymiotować to jakiś probiotyk, trzymam kciuki, zeby przeszło łagodnie i jak najszybciej było po! a jak będziesz mieć wątpliwości to zawsze sie mozesz jakiemuś lekarzowi pokazać...

Do góry