reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witam się z rana.

Gosiamat trzymaj się dzielnie z tą dietą. Może rzeczywiście spróbuj innego pieczywa. Nie załamuj się- musi być dobrze

Jolka6621 a może to swędzenie przejdzie i to wcale nie cholestaza. Bądź dobrej myśli.

Pycia17 zmieniaj lekarza i nawet się nie zastanawiaj. Czasami mam wrażenie, że jak samemu się o wszystko nie wykłóci i nie wypyta to lekarze mają nas w nosie.

Kołtunek jak się czujesz? Skurcze się uspokoiły?

Malina sama szyjesz? Też mi się marzy spróbować. Już nawet przymierzam się do pożyczenia od mamy maszyny do szycia. Jestem na etapie szukania kocyka idealnego dla mojej Basi- także zazdroszczę, że sama sobie uszyłaś taki jak chcesz.

Tren powodzenia na zakończeniu roku szkolnego. No i gratulacje dla syna, że ukończył kolejny rok:) Głos na Twoje zdjęcie oddany- bardzo ładny brzuszek:)

Dzejka super zdjęcie. A jak tam Twoje samopoczucie?

Powiem Wam dziewczyny, że wszystko mnie drażni. Chyba hormony mocno mi szaleją. Mój mąż się śmieje, że nawet za głośno mruga:):):) Ale dzielny jest bo znosi te moje humory. A może w kość daje mi siedzenie w domu. Ja zawsze taka zabiegana w pracy, że trochę mi brakuje wysiłku umysłowego. A tu jeszcze rok siedzenia w domku. Fakt, że od września pewnie nie będę miała czasu na nudę:)Dziś idę do szkoły rodzenia trochę się poruszać to może humor mi się poprawi.
Miałam się Was też spytać o urlop macierzyński? Ja idę na rok. A Wy?
Miłego popołudnia- życzę Wam aby mój humor Wam się nie udzielił.

reklama
kołtunek bidulko:( dzisiaj coś lepiej?

dżejka a dużo przed terminem urodziłaś córę?

ivon17 ja też na rok. Mam nadzieję że nie oszaleję ;D

ewka 84 co do upływu czasu strasznie szybko leci... pamiętam początki ciąży a tutaj zaczynam 28 tydzień.. 12 tygodni do rozwiązania.. i teraz to mi się wydaję że nie zdąże wszystkiego przygotować!

nie mogę się coś wyspać ostatnio;/ ciągle śni mi się obrona;/ dzisiaj wstałam o 3 na siku oczywiście musiałam coś zjeść i potem zasnąć nie mogłam...
siostra wczoraj kazała mi wybrać leżaczek-bujaczek dla jasia i wybrałam.. miała któraś mamusia taki leżaczek? maluch w tym może być od początku czy raczej 2-3 miesiące powienien mieć.. niby na allegro pisali że od pierwszych dni ale wolę się Was zapytać.. :) 46051.jpg

Załączniki

• 46051.jpg
    46051.jpg
    47,5 KB · Wyświetleń: 42
Tren, +1 glos :)

Dzejka, bedziesz miala wykwalifikowana pomoc po porodzie :b U mnie z kolei mlodszy brat sie doczekac nie moze. Dzwonil do mnie wczoraj ze musze z dzidziuchem przyjechac bo bedzie go uczyc w pilke grac. Chodzi calymi dniami z moim brzuszastym zdjeciem i przytula bo nas kocha i nie dociera do niego tlumaczenie rodzicow ze dzidzius jest jeszcze malutki i musi w brzuszku siedziec. A Filip na to ze..... wyciagniemy, on sie z malym pobawi i wlozymy z powrotem. I ostatnio ogladal jakis program o zywieniu niemowlat na tvp abc. Oczywiscie po to zeby mi wszystko opowiedziec. Nawet mama jest pod wrazeniem tego, jak bardzo sie wczul, w koncu ma 3,5 roku :b

Aaahhh..... P sobie nie przypomnial. Ewentualnie zrehabilitowal sie i wrocil do domu, ale to tez musialam mu wywrzeszczec przez telefon. Nie widzial nic zlego w tym ze sama pakuje i sprzatam mimo ze ostatnio kiepsko sie czuje. Bo przeciez zdazymy. O rocznicy tez ja mu przypomnialam. Zrobilo mu sie glupio, przepraszal, kombinowal na wszystkie strony zebym zla nie byla, obiecywal ze nie bedzie tyle pracowal, ze bedzie jak kiedys.... I tak niewiele to da, pamietliwa jestem. Juz mu obiecalam ze go prawiczkiem zrobie. Chyba ze sobie przypomni np o tym ze mam urodziny. W lutym.

A co do paciorkowca, gin mowila mi ze zrobi na nastepnej wizycie, ale z tego co widze to troche szybko sie za to zabiera....

Kaha ja mam dokładnie taki sam leżaczek, młody lezał tam od około jak miał dwa miesiace, bardzo mu pomagał na kolki, bo ma te wibracje i poza tym jak cos chciałam zrobic to jego często do leżaczka tak żeby mnie widział

Kołtunek jak się czujesz ?

Ivon mnie wszystko ostatnio drażni i denerwuje, siedzę w domu z wiktorkiem i czasami byle głupota mnie wyprowadza z równowagi, do tego często się rozpłaczę

Ananka ach te chłopy nieraz słów brakuje, a dzieci są słodkie

Ananka tak to już z chłopami jest... a braciszek słodki, moi co prawda dzidziusia wyciągnąć nie chcą a póżniej wkłądać, ale też sie często pytają jaki teraz jest dzidziuś i muszę im albo w jakimś kalendarzu ciaży pokazać, albo na metrze krawieckim, ze mniej wiecej taki, a oni jak się urodzili to byli tacy, wiec jeszcze dzidziuś musi te 15-20 cm podrosnąć

Kaha ja mam mniej więcej taki po S FISHER PRICE Fotelik Leżaczek Bujaczek 3w1 0-18kg (5458512173) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i byłam bardzo zadowolona, służył nam długo, dopiero jak S miał niepełne 2 lata nauczył sie z niego wyłazić i stał się bezużyteczny, a tak to go czasem zapinałam tymi pasami, dawałam mu jakieś zajęcie i mogłam spokojnie z łazienki skorzystac... kupiłam go jakoś około miesiąca po urodzeniu i od razu używaliśmy, te wibracje go szybko usypiały, a póżniej mogłam go przenieść do łóżeczka zeby jednak na płaskim spał, równie dobrze to tylko dżwiek okapu na niego działał:-)

przezylam... chociaz malo brakowalo zeby O nie przezył. Boze jak on mi dziś cisnienie podniosł. Starszy tez. Czasami mam wrazenie ze oni mozgi zostawiają gdzies daleko. Mowie wyraznie, dosyc glosno a obaj patrza jak na ufo... trzeba ryja wydrzec.. wtedy jest obraza majestatu bo " mamo ale po co krzyczysz??" Zanim z domu wyszlismy myslalm ze serio im glowy pourywam.

Ananka zatluklabym chlopa zeby zapomnial o rocznicy, moich urodzinach... czy czymkolwiek co mi jest wazne. Ja zapomnialabym ze wypadaloby sie od czasu do czasu pobzykac. Serio... ale na golasa bym smigala po domu.. pozycje przy sprzataniu jak wyluzdana lafirynda.Zeby dotarlo ze brzydko sie zachował :)

wypilam juz dwie kawy i lyka energetyka wygazowanego i tak mi sie spac chce ze zaraz padne mordą na stol.
Jeszcze tylko jutro koniec roku u starszego, w sobote obiad urodzinwy u braci, wieczorem potupajka bo dni miasta, w niedziele dalszy ciąg dni miasta... poniedzialek dentysta z dwoma panami, wtorek cipolog i kontrola O nogi i w srode mam nadzieje ze sie wyspie. to mam plan na caly prawie tydzien :)

Tren, oczywiście że zapomniałam i nie zmierzam sobie przypominać. A spałam dziś w tak krótkiej koszulce że mi cycki zmarzły :p

Dziewczyny, potrzebuję pomocy. Mam problem z alimentami, zna się któraś na tym? Tak na wczoraj potrzebuję....

Kaha- mam ten sam leżaczek. Super sprawa, ale tak od 2-3 miesiaca. Małego w nim karmiłam, jak już pół roku miał, generalnie go uwielbiał. Później zaczął z niego wychodzić i leżaczek oddałam kuzynce. Jej mały miał kolki i przy wibracjach tylko zasypiał. Kilka dni temu mi go oddała, bo i on zaczął z niego wychodzić, a ma już prawie rok.

Kikifish- jak u Ciebie?

Motylek, Engacka- gdzie się podziewacie?

Kaha juz skonczony 38 tydzien wiec luz ale jakos tak sobie wkrecilam ze chce miec dziecko z sierpnia:) dzien wczesniej bylam u gina i powiedzial ze juz mozemy ale bylam tak padnieta ze juz nie dalam rady no i mialam plan na sierpien c hehe teraz nie planuje.
Ja mialam taką hustawke z rybkami z FP ale niestety oddałam i teraz też muszę pomyśleć o jakimś lezaczku bo sporo tego używałam. Widziałam w sklepie bardzo podobny do tego z FP tylko z baby mix za jakieś 180. No chyba ze jakas dobra koleżanka mi zaoferuje albo na Olx znajdę uzywke.C
Tren zacznij mówić szeptem to się chłopaki zadziwią.
Ananka moja mała też ma takie pomysły z dzieckiem albo żeby wyskakiwala bo jej tam ciasno albo ze zjadła by z nią coś słodkiego. Mój też często nie pamięta o ważnych datach ale ostatnio jakoś mu się udaje ze ktoś mu przypomni albo się zapyta czy np robimy imprezę na moje urodziny.
Ivon całkiem ok. Trochę chodzę jak kaczka bo już spojenie boli ale to zupełnie nic bo to wiem ze to taki ból normalny i nie ma się czego bać. Gorzej jak są skurcze bolesne to w tedy myślisz.

Moja młoda rzuciła dzisiaj szafkę na siebie! U mamy też mały remont i szafka Z łazienki stała w pokoju a ta podeszła i otworzyła szafka na nią spadła. Ja z kanapy się zerwalambi zaczęłam podnosić. Na szczęście mama przyszła i pomogła a młoda zamieściła się w środku szafki i na otarciu się skończyło.

reklama
dzejka - dobrze, że małej nic się nie stało ufff
kaha - leżaczek super sprawa, ja bardzo sobie chwalę ale na pewno poczekam do 3-4 miesiąca życia
ananka - faceci mają to do siebie, że nie pamiętają. Ja zwykle sama przypominam trochę wcześniej M, że :mam urodziny.
tren - gratuluje, kolejny rok nauki za wami

czuje się tak sobie... skurcze są rzadziej bo ok. 40 - 50 minut. Wystarczy, że wstane do WC i już mam skurcz i kamień zamiast brzucha
anula ja niestety nie wiem co by na moją macice pomogło.. w pierwszej ciąży brałam dużo mocniejsze leki które są teraz wycofane i było jak teraz czyli same skurcze :(

Do góry