reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Ja dzis tez po wizycie. Jest wszystko ok, mala rosnie, wazy juz 770 gramow, wiec chyba w normie :) Jedyne co mnie zastanawia to pomiar AFI- wod plodowych. Mam 9,8. Nie wiem czy to w normie bo lekarz odnotowal to na usg, a ja szczesliwa wyszlam nie pytajac o to, bo wszystko ok, wyniki piekne i co najcudowniejsze, nie mam przeciwwskazan do lotu samolotem :) Takze w przyszlym tyg wycieczka do siostry :)
Poza tym, mnie skurcz lydki w nocy zlapal poki co tylko raz, ale taki ze az meza krzykiem obudzilam. Kostki mi zaczynaja puchnac ale to przez ten upal chyba. Tragedii nie ma, ale jednak sandalki nie wygladaja juz tak ciekawie :D
Wczoraj przyszlo mi lozeczko, ale jeszcze poczeka na rozpakowanie. Z wyprawki to mam zaledwie wozek, lozeczko, posciel i ochraniacze do lozeczka, kocyki. W przyszlym tyg Ciocia ma mi wyslac paczke z ubrankami wiec wtedy bede wiedziala bardziej na czym stoje.

reklama
Boziu co za spiekota dzis. Rano bylismy na zakupach i o 11 u nas na podworku 52 stopnie. Toz to umrzec mozna. A O jeczy ze na spacer chce.niewiem czy go opierniczyc czy udawac glucha.

Jestem u mamy i wypadaloby isc do apteki bo magnez mi sie konczy. Ale w takie slonce to ja na zawal zejde

Witam:-) ja dzis tez mam wesele i juz dojechaliśmy do hotelu i się ogarniemy i będziemy się zbierać na slub:-) mam nadzieję, że przetrwam to wesele zwłaszcza ze to dwu dniowe.

Wczoraj przyszło łóżeczko i materac ale nawet nie odpakowalismy bo czasu nie bylo.

Miłego dnia życzę :-)

marzenaw13 no to dobrze że nie macie przeciwskazań :) udanego lotu w takim razie:)

olasec udanej imprezki:)

a my sobie robimy wycieczkę ze znajomymi do pszczyny na zamek i do parku;)
mam nadzieję że nie umrę w tym skwarze!

Dziewczyny, mam pytanie, może któraś będzie wiedziała: czy są jakieś przeciwwskazania do stosowania regenerum do pięt? Mam takie szorstkie, a pilniki działają na krótką metę. W innych kremach widziałam, że są różne kwasy, a słyszałam, ze ich nie powinno się stosować, a słyszałam dobre opinie o regenerum. Ktoś coś?

Przepis dla dziecka jest prawie taki sam tylko nie dajesz cukru białego tylko zamienniki, ja dodałam Stevie jest droższa od zwykłego cukru ale jest bezpieczna dla dzieci, to jest zdrowy zamiennik, nie powoduje próchnicy, ja nie chce do przynajmniej 2 lat dawać jedzenia z cukrem, a taki dżemik z truskawek czy kompocik bez białego cukru jest dobry i bezpieczny. U mnie w rodzinie maleństwo roczne tak wciąga takie dżemy i kompoty. Zawsze ja będe mogła podkraść taki kompocik jak ma zdrowe kalorie. Dostaliśmy dzisiaj zaproszenie na wesele na 21 sierpnia, nie jestem przekonana czy iść, będę napuchnięta i to samo lato. Teraz już mnie tak stawy i plecy bolą;/

Maggie ja tam się jakoś tą akurat szczepionką nie martwię, bardziej mnie mmr zastanawia... tyle tylko, ze u nas nie ma i musimy czekać, dopiero w wakacje mam dzwonic, czy już sanepid dostarczył... poza tym chyba tę samą szczepionkę dostają 2-3 miesięczne maluszki nie szczepione 5w1 czy 6w1 tylko na nfz...

co do prania to ja wszystko piorę, chyba nawet bardziej obrzydzają mnie te nowe ciuszki, po których na statkach szczury biegają...

Anula Trzymaj się! z każdym dniem jest bliżej!

Atagaa udanej podrózy!

Pycia wrzuc ten przepis dla Ani pliz, moze i ja się zabiorę za robienie truskaweczek dla maleństwa...

Kołtunek ale już masz wielkoluda w brzuchu! suuper!

jak znosicie upały? ja odpukać żyje, też sobie nabyłam ten krem na opuchnięte nogi i rozumiem Wasz zachwyt bo super chłodzi:-)

udanego weekendu!

Drogie mamusie...

Piszę ale mam złe wieści :( otóż glukoza nie wyszła dobrze, hemoglobina też nie i mocz też nie...
Dziś byłam u lekarza i mam cukrzyce, anemię i w poniedziałek ide na oddział do szpitala :( jestem załamana... niby z małą wszystko ok ale mimo wszystko ona chce sprawdzić czy nie wpływa to źle na dziecko... mała waży 740 g.
Boje się strasznie tego szpitala i tego jak wyjda mi te wszystkie wyniki. Jest tez prawdopodobieństwo że moj organizm nie zareaguje na dietę :( normalnie wyć mi się chce i mam już czarny scenariusz :(

Pozdrawiam mamusie

Lalki trzymaj sie. Wszystko wyprostują i bedzie dobrze. Jeśli dadzą insuline nic sie nie bój - w ciazy dla dzidzi to lepiej i szybciej wyreguluje. Ja mam złe cukry na czczo i wciąż zwiększają mi dawki bo żadne triki żywieniowe nie działają. Jestem co 2 tyg u diabetologa i gin, wszystko pod kontrola i u Ciebie tez bedzie ok. Dobrze ze wykryli i szybko zadziałają

Lalki trzymam kciuki zeby pobyt w szpitalu byl jak najmniej zły. Tez nie lubie ich... ale coz..czasami trzeba.

Ja zaczynam miec cykora przed jutrzejszą wizytą u diabetologa. niewiem czego mam sie po niej spodziewac.

znowu w nocy deszcz byl.cudo. powietrze od razu inne.

reklama
Tren spokojnie :) pewnie jutro ustawia tobie dietę. Dadzą glukometr. Podszkola o wymiennikach węglowodanowych (ww) i tyle. Jak dieta zadziała to bedzie wszystko super. Na początku to przeraża i myślałam ze nigdy sie nie dostosuje. Teraz super i pewnie po ciazy tez tej diety bede sie trzymać bo samo zdrowie :)

Do góry