reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Maggie ok miesiąc temu Oskar mial podawaną tą szczepionke. I dobrze ją zniosl. Nie licząc tego ze nastepnego dnia skrecił kostke. ;)

w koncu popadalo u nas. w nocy burza byla i takie piekne kaluze są. Chwala za to, bo mi nic rosnąc nie chcialo oprocz zielska w ogrodzie.

ale sie nie wyspalam, przez te cholerne skurcze.No serdecznie mam och dosc.

reklama
Witam w sobotni poranek:)

Atagaa bądź dobrej myśli i nie ma co czytać tych wszystkich historii w necie, Grunt to pozytywne nastawienie. Gratuluję dobrego wyniku glukozy:)

Kaha91 obyś dała radę na dzisiejszej glukozie.

Anula09 trzymaj się dzielnie i dbaj o siebie i maleństwo. Do 24.06 czas szybko zleci i zobaczysz swoje maleństwo. A jak chcesz ponarzekać na leżenie to zawsze masz nasze forum, gdzie będziemy Cię podnosić na duchu.

Kołtunek, ale piękna waga synka. Też już bym chciała wiedzieć czy wszystko jest w porządku.Leż i dbaj o siebie. Zobaczycie, że wszystkie będziemy rodziły po terminie:)

Joasik01 super, że z dzieciaczkiem wszystko w porządku. Co do cukrzycy ciążowej to ja też miałam wynik blisko granicy normy, ale lekarz nie stwierdził cukrzycy i nic nie mówił o zmianie diety. Ja mimo wszystko staram się ograniczać słodycze i staram się jeść produkty o niskim indeksie glikemicznym. Najchętniej to bym powtórzyła tą glukozę- pogadam z lekarzem i zobaczymy co mi doradzi.
Co do nowych ubranek to ja wszystkie piorę wszystkie i prasuję.

Tren a często masz te skurcze?

Ostatnie dni dopadło mnie jakieś lenistwo. Po pierwszym szaleństwie porządkowym, teraz nie chce mi się nic. Może to przez pogodę, a może przez to że jestem coraz cięższa:) Zrobiłam ostatnio porządek w ubrankach po moim synku. Te typowo chłopięce muszę sprzedać, a jak mi się nie uda to oddam do jakiegoś domu samotnej matki. Sporo ubranek jednak mi zostało i trochę też dostałam. Od razu zabrałam się za ich pranie i układanie. Mąż w końcu przeniósł komodę do naszej sypialni i teraz zostało mi tylko rozłożenie łóżeczka.
W poniedziałek idę do lekarza. Zawsze czekam na te wizyty i na usg, a potem wychodzę z jednej strony spokojna bo widziałam córeczkę, a z drugiej strony mam taki niedosyt informacji. Niby lekarz jest miły, wszystko sprawdza, ale mam wrażenie, że pacjentki są przyjmowane taśmowo. ehh, może za dużo wymagam.
Spokojnej soboty życzę wszystkim wrześniówkom.

srednio trwaja ok godziny miedzy 2 a 3 w nocy. Raz za jedną raz za drugą noge. od ok 3-4 dni. mimo bania magnezu. Moze powinnam jakis silniejszy kupic, lub brac po 3 tab 3 x dziennie??

do tej pory czuje bol po tych skurczach.

Witam i ja;-)

Przepraszam, że tak z doskoku, ale chwilowo mam mało czasu na siedzenie na forum
Gratuluję udanych wizyt! Cukrzykom życzę cierpliwości w stosowaniu diety!
Co do obiadków na 16, to najgorsze pierwsze 1,5 miesiaca, gdzie dzidziuś non stop na cycu wisi, później, to już kwestia organizacji i w miarę upływu czasu dochodzi się do wprawy ;-)
Może jutr uda mi się Was całkowicie ogarnąć, buziaki!

Anula09 w takim razie leż i odpoczywaj jak najwięcej!!

kołtunek to już nie jest taki mały :D odpoczywaj 12 tygodni tylko Ci zostało:*

joasik01 ja będę prała wszystkie. łącznie z kocykami itp. :)

ivon17 wypluj te słowa :D ja nie chcę póżniej niż w 40tc :D hahahahah

wróciłam z tej glukozy!! jak tutaj któraś pisała że jej to smakowało to następnym razem pije za mnie! obrzydliwe!
zrobiła mi w ciepłej wodzie masakra. świnistwo takie.
wypiłam i jakos wysiedziałam. spać mi się chciało bo się nie wyspałam;/ w nocy mnie łapią skurcze łydek;/ tak jak tren.. muszę zaczać brać magnez..

A ja od rana walczę z truskawkami, zakładamy kompoty i dżemy, dla naszej małej Ani też ale z osobnego przepisu bez cukru tradycyjnego.

Ivon17 ja mam takie same odczucia co do wizyty u ginekologa. Najpierw się nie mogę doczekać, potem w gabinecie emocje biorą górę a jak wyjdę to czuje niedosyt mimo że wszystko oki ;)

Ja też będę prala rzeczy i te nowe i te które dostałam po kimś, świeże bo z listopada i tego roku. One są tez oczywiście wyprane ale wydaje mi się ze trzeba jeszcze raz, żeby były czyściutkie dla Jasia :)
Ja ogólnie nie mogę się powstrzymać od kupowania ciuszków dla małego. Ostatnio weszłam do hm i miałam iść na dział męski a skręciłam zupełnie w inna stronę, na dziecięcy ;) nie mam silnej woli i znowu nakupowalam pełno ciuchów bo "była promocja" :) oprócz tego że dostałam w spadku od dwóch koleżanek, to moja mama i siostra co chwila cos kupują. Chociaż z drugiej strony ciężko mi teraz określić co najczęściej będę używać i możliwe ze nawet w trakcie będzie trzeba cos dokupic.
My dziś wybieramy się na mini wesele :)

Udanej soboty dziewczyny!

Maggie ja tam się jakoś tą akurat szczepionką nie martwię, bardziej mnie mmr zastanawia... tyle tylko, ze u nas nie ma i musimy czekać, dopiero w wakacje mam dzwonic, czy już sanepid dostarczył... poza tym chyba tę samą szczepionkę dostają 2-3 miesięczne maluszki nie szczepione 5w1 czy 6w1 tylko na nfz...

co do prania to ja wszystko piorę, chyba nawet bardziej obrzydzają mnie te nowe ciuszki, po których na statkach szczury biegają...

Anula Trzymaj się! z każdym dniem jest bliżej!

Atagaa udanej podrózy!

Pycia wrzuc ten przepis dla Ani pliz, moze i ja się zabiorę za robienie truskaweczek dla maleństwa...

Kołtunek ale już masz wielkoluda w brzuchu! suuper!

jak znosicie upały? ja odpukać żyje, też sobie nabyłam ten krem na opuchnięte nogi i rozumiem Wasz zachwyt bo super chłodzi:-)

udanego weekendu!

reklama
wiola83 udanej imprezki!

ewka84 mnie strasznie męczą siedzę w domu jak nigdzie nie muszę wychodzić :D idealnie było tydzień temu na wsi pod drzewkiem w cieniu:D nogi puchną ale smaruje i moczę w zimnej wodzie :D

Do góry