reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Hej dziewczyny ;)
no te wiaderko " tummy tub" do kapania dziwny bajer ;D wole wanienke najprastsza.
Ja przytyłam narazie 4 kg wiec jest ok ale widze po sobie
W pierwszej ciąży 23 kg Oo. Jak bym donosiła bylo by pewnie z 25.
Ale też przed ciaza byłam szczupła a teraz zaczełam od wiekszej wagi ;O. Brzuszek już okrąglutki mąż w poprzedniej ciąży mówił na mnie kulka ;) wczoraj mówi noo już kuleczka duża ;D
Wczoraj pogoda cudowna szwedałam się po dworze mąż od rana rundamenty naszego przyszłego gbuazdka ocirplał taka z niegi złota rączka- wszystko zrobi dom wybuduje auto sam naprawi ;) a na dodatek jest kochany chociaż nieraz to bym go udusiła ;D Cały czas popuszczam ale to chyba nie mocz tylko po tej luteinie dopochwowej. Moja córcia cały dzień na dworze troche tu troche tu ;p też mam katar i kicham drzewa pylą i tak co rok ;) nawet nie wiem na co uczolona jestem. A dzisiaj zmykamy do mojej babci ;) na pewnie pyszny obiad ;D buziaki kochane i życze udanej niedzieli mimo pogody ;p

reklama
jezu czuję się czasami jak starucha... totalny brak sił.. energii dużo a coś porobię chwilę i zaraz mnie plecy bolą i zmęczona się czuję jak bym w maratonie biegła hahaha...
odebraliśmy kluczę, wszystko nam dokładnie właściciel pokazał. :) auto umyte, tylko magisterka nie skończona bo wolałam iść na spacer. :)
zmierzyliśmy mieszkanie no i zaraz ruszamy po farby.
Nie wyspałam się bo usnąc nie mogłam milion myśli w głowie.. a o 8 przyszli robić wodę bo znowu nie mieliśmy! ;/

miłej niedzieli!:):)

Hej :)
ale cisza na forum :) wszystkie mamusie odpoczywają :) u mnie w Kielcach pomimo chmur jest strasznie duszno... czyżby zapowiadało się na burze??? :baffled:
Z racji tego że dziadkowie mojego chrześniaka przyjechali na urlop do PL (mieszkają w Anglii) dziś rano pobiegłam do galerii zakupić młodemu klocki lego - mówię do mieszkańca mojego brzuszka potocznie zwanego Dominikiem, że przyszliśmy zakupić prezent dla Jego kuzyna - i co? dostałam serię kopniaków :szok:. Mówię no nie jeszcze się nie urodziłeś a już zazdrosny jesteś?
A jak z kopniakami u Was dziewczyny? często maleństwa przypominają się o sobie?

hej

jajuz przytylam ok 12 kg.. i w doopie mam ograniczanie sobie np batona zeby nie przytyc. Chyba bym musiala na glowe upasc. Nawet jesli nie schudne po ciązy.. to co..? przezyje i z duza waga.
szafa nadal w kartonach. zaczniemy jutro starą rozkladac...wtedy dopiero nową mozna bedzie wniesc. Wczoraj siostra Ł z dziecmi miala wpasc,ale przelozyla na dziś. wiec szykuje sie sporo osob u nas. stol musze wiekszy przyniesc..

Tren każda z nas ma do wagi inne podejście:) U mnie problem jest taki, że mam cukrzycę II od 2 lat więc musiałam w ciąży odstawić leki co równoznaczne jest z tym, że muszę być na diecie od samego początku.
Chodzi o to, że wysoki poziom cukru we krwi szkodzi dziecku i to bardzo. Dlatego niestety nie mogę sobie pozwolić na batona czy też inne słodycze. Wiadomo zjem coś słodkiego ale od razu musze wstać i iść na spacer żeby szybko zużyć wyrzuć cukru jaki mam.

Także chcąc nie chcąc na diecie jestem z drugiej strony może to i dobrze bo przynajmniej mam mega motywację aby syfu nie jeść bo wiem że to szkodzi maleństwu bo tak to pewnie bym sobie folgowała.

Tren każda z nas ma do wagi inne podejście:) U mnie problem jest taki, że mam cukrzycę II od 2 lat więc musiałam w ciąży odstawić leki co równoznaczne jest z tym, że muszę być na diecie od samego początku.
Chodzi o to, że wysoki poziom cukru we krwi szkodzi dziecku i to bardzo. Dlatego niestety nie mogę sobie pozwolić na batona czy też inne słodycze. Wiadomo zjem coś słodkiego ale od razu musze wstać i iść na spacer żeby szybko zużyć wyrzuć cukru jaki mam.

Także chcąc nie chcąc na diecie jestem z drugiej strony może to i dobrze bo przynajmniej mam mega motywację aby syfu nie jeść bo wiem że to szkodzi maleństwu bo tak to pewnie bym sobie folgowała.

A to sorry. cukrzyca to inna bajka.

agusiaczek30 - kurde aż sama sprawdziłam i brzuszek mam zimny:p Piersi mnie nie bolą ale sutki mam ultra drażliwe.

Tren- spoko, spoko ja tylko tłumaczę że mam przekichane a się nie odchudzam;)

Agusiaczek30 mnie piersi bolą cały czas a skutki to jakaś masakra. Brzuszek tez sprawdziłam i jest zimny.

MalaMi mnie juz tak mały kopie, że czasem to już boli i nawet mnie potrafi obudzić.

Wczoraj byliśmy z mężusiem na urodzinach jego kolegi i ledwo tam wysiedzialam, plecy to mnie juz tak bolały, że nie byłam wstanie nawet prysznic wziąć jak wróciliśmy.
Ja dziś kiepsko się czuje. Na polu duszno i mam jakiś ciężki dzień. Rano wymiotowalam i to bardzo :-(

reklama
A ja mam normalny, znaczy nie zimny, nie ciepły :-p są dni, ze piersi bolą bardzo, a są takie, ze nic nie czuję.
Ech, nie lubie takich dni jak dzisiaj, gdzie ciśnienie skacze, jak oszalałe. Jestem wtedy mega drażliwa i wszystko mnie denerwuje :baffled: dobrze, że ten dzień się kończy :confused2:

Do góry