reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Hej.

Bosz.. przeinstalowywalam windowsa w laptopie bo mi sie jakies wirusy powkradaly. Myslalam ze tym laptopem to juz o ziemie trzasne.. plyty wypluwał. az w koncu załapał.

czekam na kuriera. szafe ma nam przywiezc. chcialam juz starą wynosic, ale jutro chrzestna Oskara i tescie przyjezdzają wiec daruje sobie.. bo 1 dzien ubrania musialyby przelezec w kącie. a z 2 dzieci wpadną.. jedno 5 lat drugie prawie rok. Nie dam im tej frajdy zeby mi "porządek" w ciuchach robili :)

reklama
Aneta1991 ale super, musisz koniecznie cześciej śpiewać :) hehe jak to pisałam to akurat moja Hania mnie kopnęła, chyba też jej musze pośpiewać [emoji6]

Klaudixxon wciskaj się gdzies indziej, bo się tylko będziesz niepotrzebnie denerwować

Alexandra1981 weź nie strasz, że głupi ZUS tak się ociąga, bo nie będę miała za co wyprawki wymarzonej skompletować :/ [emoji6]

Co do zusu i pieniędzy które powinnam juz dawno dostać to nałaziłam się i do pracodawcy i do zusu, nadzwoniłam sie do nich i nawt pismo do zusu pisałam. Jestem zatrudniona w małej firmie wiec po 33 dniach zwolnienia płaci zus. Zwolnienia przekazywałam pracodawcy a on miał już wszystko dalej załatwić ale jak się okazało jednak trzeba wszystko samemu załatwić bo inaczej coś gdzieś może zaginąć, bądź nie dotrzeć - bynajmniej tak się tłumaczył pracodawca. Dopiero jak sama interweniowałam w zusie i pracodawca dostał pismo od zusu to sprawa się na początku kwietnia ruszyła ale wypłata będzie dopiero na koniec miesiąca (tak mi dzisiaj pani w zusie powiedziała). Dobrze że mąż pracuje i za jego pensje da się jakoś wyżyć ale o kupnie czegoś dla maleństwa puki co nie ma mowy. Zacznę szaleć zakupowo jak już się zus nademną zlituje i zrobi przelew :)

Szafa przyjechala :) w 3 kartonach. Wiecie jak korci mnie rozkreci starą a skreci nową.? ale chlop moj w pracy do ok polnocy ;/

Aleksandra coś mi się nie podoba co ten ZUS gada. Jeśli w grudniu chorowałas tylko 3 dni to grudzień tez wchodzi do podstawy. Poza tym przerwy między chorobami powinno być 60 dni a nie 90. Dowiedz się dokładnie bo niestety ZUS często robi błędy.

Wiecie jak jest, jak się człowiek w urzędowych sprawch pomyli to ma problemy, kary itd a jak urzędnik coś źle zrobi to za wielkiej odpowiedzialności nie ma. Ale mam nadzieję że już wszystko będzie ok i będę mogła się w spokoju cieszyć ciążą :)

a ja zrozumiałam, ze tam chodziło o to, ze zus nie wyliczył nowej, wyższej podstawy bo od ostatniego wyliczenia nie minęło 3 miesiące... ale to fakt, ze zus się często myli i warto sprawdzac

alexandra
to w sumie pracodawca dał ciała, ja sobie po to załozyłam konto na pue zus i sobie sprawdzam czy zaświadczenie do zusu dotarło i czy składki jakieś wpływają... ale za to jak już Ci kasa wpłynie to będziesz mogła poszaleć na zakupach wyprawkowych:-)

ewka, problem polega natym ze to zarzadzenie dyrektora zeby nikogo nie wpuszczac.Babka zawsze byla ok, tylko dzis taka jakas najezona.... i wrzeszczy zamiast spokojnie wytlumaczyc.A dyrektor to ch** jakich malo :/ bylam u niego na jednej wizycieinie chce go wiecej widziec. Nie chce zmieniac lekarza bo za 2 miesiace wyprowadzam sie z Gdanska i i tak bede zmieniac :)

Tren widzę że mamy podobne odczucia w kwestii składania mebli. Ja też jestem osobą która nie darowała by tej szafie i pewnie bym ją powoli składała do północy. Ostatnio miałam taką sytuację z łóżkiem córeczki przyszła paczka i nie mogąc doczekać się męża zaczęłam składać z małym pomocnikiem tzn 20 miesięcznym:) ale dobrze nam szło podawała mi śruby:) i skończyliśmy przed przyjściem tatusia:) ja ogólnie bardzo lubię takie prace typu skręcanie

reklama
Do góry