reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
Hej Mamusie - dłuuuugo już tu nie zaglądałam i widzę że dyskusja się rozwija - ciężko nadrobić wasze "wypociny" ;) i podziwiam te które nie śpią po 22 bo ja czasami nie mogę wytrzymać do godz. 20 ;)
Słuchajcie zastanawia mnie jedna kwestia - i tu pytanie do tych które już są mamusiami - w którym tygodniu ciąży poznałyście płeć dziecka?
ja idę 10 marca na usg prenatalne - będzie to niby 13-14 tydzień.... i pewnie zaraz po pytaniu czy dzidziuś zdrowy o płeć jego...

MałaMi niektórzy lekarze już w 13, 14 tc potrafią rozpoznać płeć, chociaż na tym etapie mogą się zdarzać jeszcze pomyłki. Ja w pierwszej ciązy płeć poznałam w 16 tygodniu. Wszystko zależy od sprzętu, lekarza, mojej koleżance w 13 tygodniu powiedział lekarz że chłopiec a potem za 4 tygodnie jednak się okazało że dziewczynka

U mnie aktualizacja terminu i mam na 30 września :) Kurde a wcześniej był październik więc jestem i tam w grupie i tu;P

MalaMi- na tak wczesnym etapie można się spokojnie pomylić co do płci, więc ja bym nawet nie pytała. Ja poznałam dopiero w 7 miesiącu, bo mały się chował i długo był ułożony główką do góry. Z reguły koło 20 tygodnia, na połówkowym większość się dowiaduje

Witajcie!Czytam Was od poczatku ale nie chciałam sie wcześniej zapisywac bo miałam mega problemy i dalej nie wiem jak bedzie.Od początku ciąży coś.Jak poszłam na pierwsza wizyte to sie okazało ze mam mega krwiaka i nie wiadomo czy ciąża sie rozwinie.Po dwóch tyg leżenia w domu prawie ze plackiem światełko w tunelu krwiak się zmniejszył i widać było bijące serduszko.Cały czas biore nospe forte i luteine.Z niecierpliwością czekam na wizyte wtorkową.

reklama
ja już po genetycznym, wszystko ok ;) widziałam siusiaka ;) więc synek będzie miał brata
pozdrawiam

w poprzedniej ciąży jak i teraz poznałam płeć na genetycznym

Do góry