reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

mam pytanko co do tygodni ciąży.. dzisiaj 8w3d to znaczy że 8 tygodni mam zamkniętych i dzisiaj jest 3 dzien 9tygodnia?:)

Ty pytałaś ostatanio o to czemu lekarz zaniża? ;-) tak, teraz masz 3 dzień 9 tygodnia, ale u lekarza zawsze się liczy ile masz tyg. skończonych, czyli jakbyś dzisiaj poszła, to on Ci powie, że to 8 tydzień

reklama
Witam Panie:-)

Milusia
cieszę się, ze wyniki ogólnie dobre, a co masz robić z tą tarczyca, tylko obserwować? ja sama nie wiem skąd mi się te problemy wzięły, żylaki miałam, ale takie cudo to nie wiem, chyba z ciąży, bo to czynnik ryzyka, tyle, że ja się spodziewałam problemów dopiero w lecie...

Zu może to i na dziewczynkę, zobaczymy... Mam nadzieję, że nam sie szybko poprawi, przynajmniej nastrój:-)

Agusiaczek
jak pazurki?

Engacka pamiątka fajna, choć ja bym się nie zdecydowała na taki filmik, ewentualnie sam bobas, ja dziwna jestem i ogólnie to nie lubię się uwieczniać, ale dziewczyny sobie różne sesje ciążowe robią, więc pewnie rynek dość spory jest, co do wyceny to ciężko mi cokolwiek powiedzieć

Asika
dżender faktycznie rozwalający:-) ciekawe, czy można go na usg rozpoznac?:-)

Kaha ja tam po prostu mówię 10 skończone, albo jedenasty, ale raczej 10 skończone...

co do wieku to mnie się późne macierzyństwo bardzo podoba, jakoś tak dodaje sił i energii, nawet myślałam, żeby się za jakiś czas zdecydować jeszcze, jak już się chłopaki na studia wyniosą, żebym się sama nie nudziła, ale po tych przygodach to już się na 4 bobasa nie zdecyduję, za bardzo się będę bała... spokojnie można i po 40 rodzić, a ojcem to i po 50:-)

Agusiaczek- nie wiem czy można się sugerować tą stroną, niby mi pokazuje, że 11 tydzień, ale datę porodu już źle pokazuje :-p może te tygodnie Ci źle wskazuje ze względu na długość cyklu? Ile tam dni wpisujesz? Te suwaczki tutaj na bb dobrze pokazują

pazurki dopiero ide robic na 16
Witam Panie:-)

Milusia
cieszę się, ze wyniki ogólnie dobre, a co masz robić z tą tarczyca, tylko obserwować? ja sama nie wiem skąd mi się te problemy wzięły, żylaki miałam, ale takie cudo to nie wiem, chyba z ciąży, bo to czynnik ryzyka, tyle, że ja się spodziewałam problemów dopiero w lecie...

Zu może to i na dziewczynkę, zobaczymy... Mam nadzieję, że nam sie szybko poprawi, przynajmniej nastrój:-)

Agusiaczek
jak pazurki?

Engacka pamiątka fajna, choć ja bym się nie zdecydowała na taki filmik, ewentualnie sam bobas, ja dziwna jestem i ogólnie to nie lubię się uwieczniać, ale dziewczyny sobie różne sesje ciążowe robią, więc pewnie rynek dość spory jest, co do wyceny to ciężko mi cokolwiek powiedzieć

Asika
dżender faktycznie rozwalający:-) ciekawe, czy można go na usg rozpoznac?:-)

Kaha ja tam po prostu mówię 10 skończone, albo jedenasty, ale raczej 10 skończone...

co do wieku to mnie się późne macierzyństwo bardzo podoba, jakoś tak dodaje sił i energii, nawet myślałam, żeby się za jakiś czas zdecydować jeszcze, jak już się chłopaki na studia wyniosą, żebym się sama nie nudziła, ale po tych przygodach to już się na 4 bobasa nie zdecyduję, za bardzo się będę bała... spokojnie można i po 40 rodzić, a ojcem to i po 50:-)

Ja będąc z Gabi w ciąży myśląc,że to już ostatnia zrobiłam sobie sesję na koniec, bardzo jestem z niej zadowolona. Teraz też planuje tylko,ze już z mężem i dziećmi.

Aniulek no to piękny CUD!!! Z całego serca życzę Ci żeby ten cud we wrześniu krzyczał najgłośniej na całej porodówce :tak: Jak z taką macicą to cc będziesz miała , jest jeszcze ktoś na cc już wytypowany???

Dokładnie dr odrazu to powiedział :) a żeby sie ładnie rozciągała to aplikuje clexane codziennie ://

Egnacka może i ładna taka pamiątka, ale ja osobiście bym nie chciała. Tak samo nie zrobiłabym sesji dziecku jak to robią w koszykach, przebrane za coś tam albo nagie. Uważam, że trzeba uwiecznić dzieci, rodzinę itp ale można to zrobić samemu albo z fotografem ale wg mnie normalne zdjęcia a nie wydziwiane i nienaturalne. Ale każdy robi jak uważa. W Polsce to jest popularne wiec nikt nie zapłaci dodatkowo za przelot itp bo się to nie opłaci bo większość kamerzystow weselnych robi też takie filmiki.

A co do późnego macierzyństwa to ja zawsze byłam przeciwna dziecka po 40. Teraz mi się trochę zmieniło i powiedzmy do 40 można mieć dziecko ale później to nie zdecydowałam się, chyba że nie miałabym dziecka i to byłoby pierwsze to co innego. Mam koleżanki, gdzie ich mamy teraz mają po 70 lat i to nie do końca jest fajne. Średni kontakt mają z mamami i wnuki tym bardziej. A dodam, że koleżanki mają 30 lat.

reklama
ja mam podobnie bo moja mama urodziła mnie w wieku 39 lat ale to przez to ze mam o wiele starsze rodzenstwo.... mam 3 braci i jedna siostre najstarszy brat jest ode mnie starszy o 17 lat nastepny o 16 a 3 brat o 10 siostra o 8 ale ja mam bardzo dobry kontakt z mama ona jest dla mnie jak przyjaciolka z rodzenstwem nie mam takiego kontaktu jak z mama

Do góry