reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

witam wrześniowe mamusie :)
nudziłam sie i trafiłam tutaj ;b
pierwsza ciąża, termin na 19.09 <3 <3

Ostatnia edycja:
reklama
Ja juz po wizycie, następna za miesiąc, odstawiam luteinke i nospe, dzieciątko ma sie super, na pewno lepiej niż mama heh wyniki mam eleganckie, ciśnienie też, dostałam karte ciąży zważyli mnie i termin na 29.09.2015 , a co do wymiotów to lekarz mi powiedział ze takie wymioty to mają super odżywione kobiety i że trzeba mnie do slumsów wysłać bo tam kobiety mdłosci nie mają, na koniec wizyty dostałam ptasie mleczko heh

Hejka - ja już po dzisiejszej wizycie. Byłam z mężem, pokazać mu co zrobił ;) Maluch rośnie jak na drożdzach ma 54 mm- w trakcie usg cmokał, poruszał rączkami i zakładał nogę na nogę :) na razie nie wiadomo czy to kropek czy kropka- według usg pierwszy dzień 12 tygodnia, a według obliczeń gina koniec 10 tygodnia ( 10 tydz.6 dzień) tez tego nie rozumiem- grunt że termin porodu internetowy pokrywa sie z terminem lekarza. Dzisiaj na wizycie pobrał mi cytologię i dał skierowanie na badanie prenatalne- mam na 2marca. Okazuje sie że badania prenatalne na nfz należa sie już w roku kiedy konczy się 35 lat a nie tak jak myślałam po urodzinach- takze jak któraś z grudnia a rocznik 80 to ma za darmo. Mnie wczoraj w nocy bardzo bolał brzuch- na wysokości pępka- wziełam nospę ale słabo podziałała :( Czesto boli mnie brzuch ( właściwie od 5 tygodnia ciaży)- chyba moje stare mięśnie sie tak rozciagają :( pozdrowionka

wiecie co dziewczyny ja tego nie kumam na suwaczku pokazuje mi ze jestem w 10 tc a jak sprawdzam w kalkulatorze ciazy to pokazuje mi ze jestem w 9tc nie kumam tego....a sprawdzam na tej stronce Kalendarz ciąży i kalkulator terminu porodu

jak masz wątpliwości to policz sobie ręcznie na kalendarzu tygodnie a datę porodu wylicz z reguły pierwszy dzień ostatniej miesiączki plus 7 dni, miesiąc plus 9, suwaczkowo masz podobnie do mnie a ja om 11.12 więc jeśli om miałaś 12.12 to suwaczek dobrze pokazuje:-) doliczanie dni na długośc cyklu jakoś tak wydaje mi się bez sensu, i tak dzidzioł wyjdzie kiedy będzie chciał...

joasik natalia
gratuluję udanych wizyt!

ananka witaj, spokojnej ciąży!

Jak chodzi o wiek matki a późniejsze relacje z dzieckiem to moja mama starsza ode mnie o 34 lata i kontakt mamy bardzo dobry, więc to chyba raczej kwestia metod wychowawczych czy zgodności/różnicy charakteru a nie wieku, z resztą z babcią starszą ode mnie o 57 lat też miałam bardzo dobry kontakt, jedyny potencjalny problem jaki widzę to nakładanie się burz hormonów związanych z dojrzewaniem i menopauzą ale to ciężko tak przeliczyć w jakim wieku nie rodzić żeby nie wypadło razem:-)

A ja mam 41 lat :-) i to moje trzecie. Miałam czekać do 42 bo tak mi by się bardziej opłacało (kończę studia dzienne i od września miałam iść do pracy) , ale stwierdziłam że może być już za późno i nie wyjdzie, więc zaczęliśmy działać pół roku temu :-D.

nie nie.. :)
ok dzięki;)
no według ostatniego okresu to jest 2 dni różnicy:)
Ty pytałaś ostatanio o to czemu lekarz zaniża? ;-) tak, teraz masz 3 dzień 9 tygodnia, ale u lekarza zawsze się liczy ile masz tyg. skończonych, czyli jakbyś dzisiaj poszła, to on Ci powie, że to 8 tydzień

reklama
Do góry