reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Kołtunek super, ze się synus pokazał, gratuluje:-)

doris myslę, że bardziej Ci zaszkodzi jak nie zjesz i się będziesz męczyć tym ograniczeniem, niż tą minimalną ilością alkoholu, która jest w takim batonie:-)

viola gratuluję udanej wizyty, jak lekarz mówi, ze masz się nie martwić to się nie martw, on ma większe doświadczenie i wiedzę niż my i internet i na pewno wie, co mówi

olasec współczuję wymiotów, mnie wystarczy to, że mnie muli wieczorami i już mam dość.. też mi się w tym tygodniu pojawił trądzik, pozostaje mieć nadzieję, ze niedługo wraz z końcem 1 trymestru się poprawi, powodzenia u lekarza!

ja jutro smigam do gina, ciekawe czy bedziemy bimbaska podglądać, mam nadzieję, ze tak, bo mamy cyste na jajniku obserwować... poza tym trochę lepiej się dziś czuję, chyba mi to przeziębienie trochę odpuszcza, tylko chrypę mam straszną

miłego dnia!

reklama
Witam

Kołtunek gratuluję synka :-D

Ja mam brzuch miękki i płaski, tak mi się wydawało bo nic nie odstaje ale jak założyłam spodnie po 2 tygodniach nie noszenia okazało się ,że są ciasne. Wniosek brzucha nie ma a tyłek rośnie.
Ktoś pytał o kłucie w brzuchu, ja mam i w poprzednich ciążach też tak miałam.

Co do relacji matka-córka. Moja mam miała 21 lat jak mnie urodziła. Nigdy przyjaciółkami nie byłyśmy ale i ja z tego się cieszę. Matka powinna być jak kwoka a kumpela.

Chyba muszę rajstopy ciążowe kupić bo to bardzo fajna sprawa dla brzuszka.

Co do poznawania płci, oboje pokazali się na usg połówkowym, wcześniej nie pytałam nawet.

Hej dziewczyny:)U mnie w miarę-tzn. nie mam już śluzu z krwią odkąd biorę luteinę, ale szczególnie wieczorem miewam skurcze i tu odpowiedź na pytanie agusiaczek30-twardy brzuch mam wtedy gdy się napina(czyli mam skurcze)i wtedy nie wolno brzucha dotykać(miałam tak też z córcia tylko dużo później),ale gdy nie mam skurczów mam jeszcze miękki brzuch,chociaż naprawdę już mocno wystajacy i nie mogę go już cąłkiem wciągnąć jak jeszcze niedawno:p Szybko się męczę i musze dużo odpoczywać inaczej boli mnie brzuch-za półtora tygodnia ide na wizytę,ale jestem dobrej myśli- mam nadzieję, że jak będę się oszczędzać to będzie dobrze:)Teraz moja rodzinka poszła na długi spacer,a ja sobie poł leze i odpoczywam:)
Co do płci,chyba już to pisałam: ja już teraz nie będę się sugerowała jak mi lekarz powie w w tym 12 tygodniu, bo poprzednio powiedział mi, ze chłopiec,a miesiąc później wyszło,że dziewczynka;)

Bea81 moja znajoma miała krwiaka i wszystko skończyło się dobrze,ma teraz piękną,roczną dziewcyznkę-trzymam kciuki,zeby było dobrze też u Ciebie:)

Co do wieku rodziców,uważam, że na to nie ma reguły to zależy tylko od człowieka jakim jest rodzicem. Moja mama urodziła mnie w wieku 34 lat i jest wspaniała-była i jest nadal moją najlepszą przyjaciółką, ale jednoczesnie mamą,a nie typem kumpeli-mojego brata urodziła w wieku 25 lat i jest dokładnie tak samo. Ja urodziłam córkę w wieku 24 lat i mam nadzieję, że w przyszłości będzie mogła powiedzieć o mnie podobnie;)
Miłej niedzieli Wześniowe Mamusie;)

ja wiem że łatwo się mówi ale nie stresujcie się tymi wizytami :))
Ja wiem sama po sobie że zawsze mam stracha chodzę co dwa tyg..
codziennie się zastanawiam czy wszystko ok a po chwili " ale jestem głupia musi być ok" ;)
mdłości mnie nie męczą w sumie już prawie, a piersi bolą przy dotyku. :)
wczoraj byłam w h&m i mierzyłam sobie spodnie ciążowe... nie wiedziałam że to taka wygodna sprawa...
od jutra zaczynam zajęcia na uczelni i zastanawiam się czy nie zainwestować na siedzenie na wykładach po 3h.. :D
miłej niedzieli wrześnióweczki :*:-)

Hej kobietki, jak czytam o tych waszych wszystkich badaniach, wynikach itd to pekam z zazdrości, bo zaczynam dziś 10 tydzień a nikt mi tu w UK nie zrobił jeszcze nic! Ani usg, ani nawet badania krwi. Nic! Podobno mam czekać na list z zaproszeniem od midwife, ale póki co skrzynka pusta. Żyje w takiej niewiedzy, że masakra. Bóle wciąż mam - gdy chodzę, wiec staram się nie chodzić. Wczoraj w nocy miałam kilka dziwnych skurczy, jakby w jajniku, ale szybko minęły. Krwawien (Bogu dzięki) nie mam, ale brzucha jak nie było, tak nie ma.
Na mdłości moje drogie - kupiłam sobie SEA BANDS. Są świetne, nie wyobrażam sobie, żebym miała je choćby na chwilę ściągnąć. Mdłości dosłownie zniknęły juz w drugim dniu noszenia. A rzygalam jak kot, wiec mam do czego porównywać! ;) ściskam serdecznie was i brzuszki! Xx

stojanowa ile kosztują te opaski? Na serio taki efekt dają???? Ciekawe czy w Pl są do kupienia

agusiaczek ja mam taki śluz prawie codziennie , rzadko po prostu go nie mam :tak:

Kupiłam za £8 w bootsie, ale słyszałam że identyczne działanie mają takie zwykłe 'do podróży' , chyba za £1 w funciaku. Z tego co wiem, online tez można je gdzies znaleźć wiec poszperaj w Google :) są naprawdę świetne!

reklama
Do góry