reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Naskrobałam posta 3 godziny temu i coś go zjadło :-p
Wróciłam od lekarza, mały chory, ja mam delikatny katar, zaczynają się mdłości popołudniowe- cudowniej być nie może ;-)
Co do cyców, to w pierwszej ciąży urosły mi coś koło 5 miesiąca, a teraz tkliwe sutki i już rozmiar większe. Widać nie ma reguły ;-)

reklama
Mnie zaziebienie nie mija...pije *spam*. Dzis powiedziałam w pracy o ciąży :-) przyjęli to z radością :-) o powrót nie kazali się martwić. Ja przechodzę ciążę bez mdłości. Za to spanie to moje nowe hobby :-) mąż zadowolony bo spij ze mną.

hej dziewczyny :) obserwuje wpisy i powiem Wam ze jesteście niezłe sprinterki - nie nadążam w czytaniu postów kochane :) fajnie że większość z was jest już mamuśkami i dużo rzeczy nie jest dla Was nowych- ja co chwilę na czymś się łapię - coś mnie zaskakuje, co prawda jestem już aniołkowa mamą ale ta ciąża jest diametralnie inna niż poprzednia - poprzednia zakończyła się w 7 tc a teraz już mamy 10 - wiec jest różnica. Co do piersi to w obu ciążach mój M z dnia na dzień stwierdzał że mi urosły, rano robiłam test i 2 krechy były hehehe, śmieję się z niego że minął się z powołaniem i powinien zostać ginekologiem :D.
A ja dziś o 16.45 mam wizytkę ciekawa jestem jak tam mój maluszek... jaki już duży - powiem Wam że nie mogę się już doczekać brzusia - choć niby już co nieco widać ale chciałabym żeby był już większy ;)

Hej babeczki,

jak tam u Was? Słońce? U mnie dzisiaj słonecznie.....

Kaha91 u mnie powiększyły się jakoś 6 dni po owulacji, i z każdym dniem coraz większe, najbardziej strzeliły tak w 6 tym tygodniu, zrobiły się pełne, bolesne, guzkowate i szczypiące.....Jeżeli cokolwiek CIę niepokoi zawsze możesz porozmawiać z lekarzem....Czasem się zdarza, że kobiety w ogóle nie wiedzą, że są w ciąży - zero objawów:) i takie to szczęściary:D

Pysiu ja my z M też mamy firmę, dosyć dużą, mnóstwo pracy, non top, dwójeczka w domu, sprzątanie, masakra:D:D:D:D Fajnie, że z brzdącem wszystko gra....

Engancka no to czekaj spokojnie na kolejną wizytkę:)

Kołtunek ja mam 24 prenatalne...No to dla Ciebie 13 mega szczęśliwa:D

Asika82 ja część rzeczy trzymam, a część oddałam:) miałam takie śliczne ciuszki, bo liczę, że teraz dziewuszka i będę mogła kupować różowae hehehehe:D:D:D:d

Jolka zdrówka

Natalii to dobrze, że dobrze zareagowali:D

MałaMi84 kciuki za dzisiejszą wizytkę...

Doris82 ooo widzisz, jaki zbieg okoliczności:) I nie, nie Holandia. Obecnie mieszkam w Anglii i trochę mnie frustruje tutejsza opieka nad ciężarna i to, że nie interesują się ciążą do 12 tyg. Ale nigdzie chyba nie ma idealnego miejsca do życia, niestety.

Jolka6621 - zdrówka dla Was! :)

MalaMi1984 - trzymam kciuki za wizytę &&

Milusia83 - zazdroszczę słońca, u mnie od kilku dni szaro i buro, tenperatrura w okolicach zera a ja przyzwyczajona do delikatnych angielskich zim nie mam nawet puchowej kurtki. Aż się z łóżka wychodzić nie chce w taką pogodę :(

Hej dziewczyny u mnie kolejny ciezki dzień, wczoraj po paczkach oczywiście wisialam na wc a dziś od rana wcale nie jest lepiej. Ciężko mi uff apetytu zero, jem bo wiem ze muszę a jutro kolejny egz na uczelni, na szczęście już ostatni.

U nas dziś też piękna pogoda:)Odebrałam córcię z przedszkola i wraz z psem poszłyśmy na spacer do lasu i powiem Was,że dziś chyba jest pierwszy dzień mojej ciąży, kiedy czuję się całkiem nieźle:)Mam nadzieję,że nie zapeszę:)

Mala Mi trzymam mocno kciuki za wizytę, daj znać jak Maleństwo;)Ja miałam bardzo duży(taką wielką piłkę) brzuch w pierwszej ciąży i zastanawiam się czy teraz też tak będzie,ale chyba tak bo też już trochę mi brzuszek wyszedł,a to dopiero początek;)Zanim się obejrzysz będzie duży i kopiący;) Ja nie mogę się najbardziej doczekać ruchów:)

na serio macie już odstające brzuchy?? U mnie nic, zero wypukłości a mięśnie mam przecież już rozciągnięte tym bardziej,że 2 razy przecinane ale płaska jestem nadal.

U mnie też dzisiaj dzień lepszy ale mąż ma mi Torekan kupić, w drugiej ciąży miałam takie czopki na mdłośći i super pomagały

reklama
Do góry