reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witajcie, oj dzisiaj poranek bez tragedii, może mdłości znikają?:D ale bym była happy:D nawet mega happy

Jak tam? Objadacie się pączkami?:D Ja kupiłam takiego, ale niedobrego:( bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Piszecie o porodach: Zarówno pierwszy jak i drugi wspominam wspaniale:) U mnie w przypadku pierwszego porodu od momentu bólu (ok. 19:00) minęło 3h40 min (ale to długa historia), drugi z kolei (urodziłam o 00:01 1 stycznia:D) to bajka, przyjechałam po 20 na porodówkę, ok. 21 badał mnie lekarz i miałam 7 cm rozwarcia i sapiąc i dysząc zwalniałam akcję porodową do północy:D cud i miód:)

Pycia gratuluję wizytki:) Duża ta Twoja kruszynka:) Z badaniami masz rację...Ja w sumie za każdym razem chodzę prywatnie i dosyć długo schodzi....

Olasec ja z kolei mam dużo starsze dzidzi, aż o 6 dni:D:D:D

Doris82 Tobie też gratuluję wizytki:)

Jolka 6621, tak jest niech każda pisze jedno po drugim:)

Ewka84 no ja bardzo często jeżdżę do Krakowa i o Ujastku słyszałam skrajne opinie....

asika82 współczuję takiego zwrotu akcji....

Kasiaam ja mam urodzinki 30 września heheheh:D:D:D

Jolka6621 na całe szczęście nigdy nie ma dwóch takich samych porodów..

Zu87 życze Ci braku nudności, chociaż też sama cierpię strasznie........

reklama
Dzięki dziewczyny! :*

@doris82 ja też na 18 września mam datę :)!

Co do różnicy wieku między om a usg, to u mnie to raczej normalne, mam długie cykle :)

Ja mam na 1wrzesnia termin z kalendarza inter. .Lekarka mi jeszcze nie ustaliła. Stwierdziła, ze przy drugiej wizycie obliczmy :-)

Mi kalkulatory internetowe różnie podają, ale miedzy 27 a 29.09.2015 a 24.09 mam 30te urodzinki więc może się uda wcześniej :) Co do mdłości to trwają nadal, ale dziś tylko raz wymiotowałam, przy kiepskich dniach potrafie biegac nawet i 4razy, w piątek 20.02. mam kolejną wizytke u gina, wyniki już porobione, nie dzwonił więc pewnie wszystko oki.

w którym tygodniu można zauważyć że się piersi powiększają?
ja w sumie jestem w 8 a różnicy nie widzę.. Bolą to fakt ale raczej caly czas tak samo
Mdłości prawie nie mam.
oczywiście schizuję czy wszystko jest ok :(
wiedziałam że ten czas będzie trudny po 1 ciąży ale nie myślałam że aż tak :(

Witajcie Dziewczyny,
na samym początku od razu przepraszam Was, że się nie udzielam, ale najzwyczajniej w świecie nie mam czasu... Pracuję 6h dziennie (prowadzę firmę, w której ciągle jest pełno pracy, teraz rekrutuję ludzi i ręce mi opadają jak ciężko jest znaleźć normalnych ludzi do pracy...), wracam do domu i zajmuję się moim synkiem, który ostatnio zaczął raczkować i zapindala po całym mieszkaniu i ciężko go ogarnąć :-D Potem kładę go spać i dalej do pracy, a potem padam na twarz, ale chcę jeszcze trochę czasu spędzić z mężem, bo się domaga trochę uwagi ;-)
Ale czytam Was regularnie :tak: tylko w telefonie, co jest ciężkie do ogarnięcia, aby odpisywać i się udzielać. Mam nadzieję, że rozumiecie...

Byłam dzisiaj u lekarza. Ostatnie dni to był dla mnie dramat. Jestem tak nerwowa, że najmniejsza rzecz wyprowadza mnie z równowagi i tracę jakąkolwiek kontrolę nad samą sobą. Przedwczoraj w złości rzuciłam telefonem i teraz naprawa będzie kosztować mnie 300zł... Przez to jeszcze bardziej stresuję się czy nie szkodzę mojej fasolince i tworzy się błędne koło :-(
Na szczęście fasolinka ma się dobrze, ma już 17mm, pięknie bijące serduszko i rośnie książkowo - termin OM pokrywa się z terminem USG (dla przypomnienia ostatnio była niby 2 dni młodsza - ta fasolinka - ale pewnie to błąd w pomiarach był, bo takie maleństwo zmierzyć, to i pomylić się pewnie można). Następną wizytę mam za 2 tyg. Pierwszy trymestr tak samo często chodziłam na USG ze względu na moją historię. Z resztą miesiąca to ja bym nie wytrzymała - w głowę bym zaszła przez te moje czarne myśli... Na nerwy mam pić melisę i jak będzie ostro to brać Valerin Forte. Swędzie mnie też całe ciało (z Pierworodnym miałam tak samo) - na to z kolei pić wapno i łykać wit C. Na następną wizytę mam zrobić morfologię, mocz, glukozę, WR, TSH i FT3.
Tak liczę sobie kiedy kończy się ten pierwszy trymestr i wychodzi mi, że na koniec marca - 13t6d będzie 24.03. Do tego czasu oszaleję, a mąż się ze mną rozwiedzie :laugh2:

Pozdrawiam Was wszystkie :tak:

kaha w pierwszej ciąży bardzo późno mi urosły nic nie czułam a teraz już przed betą mi urosły, nie ma reguły. Na pewno wszystko jest ok! kiedy masz wizytę u dr?

ja mam termin na 05 września. Wyliczony dokładnie gdyż termin zapłodnienia znany co do godziny :-)

ale dziewczyny piszecie :) witam nowe mamusie.

Ja mam straszne mdłości, cały dzień.. dlatego zbytnio się nie udzielam pozdrawiam ciepło

Ostatnia edycja:
reklama
Kaha - boli cię brzuch? krwawisz? masz plamienie? nie ma się czym martwić :) czekaj spokojnie do wizyty. 18 to środa mało czasu zostało :) i zobaczysz jak dzidzia sobie fika :)
Nasze dzieci są bardzo silne :)

Do góry