reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂🍁Wrześniowe kreski🍂🍁

U mnie już po. Udało się pobrać 15 pecherzyków. Niestety transfer odroczony do kolejnego cyklu, bo estradiol poleciał w dół przy ostatniej kontroli 😞 smutno mi, ale mówię sobie, że widocznie tak miało być. mam nadzieje, że w październiku się uda i będę mieć prezent na urodziny 😀
Teraz tylko jeszcze czekanie na info od embriologów...

reklama
U mnie już po. Udało się pobrać 15 pecherzyków. Niestety transfer odroczony do kolejnego cyklu, bo estradiol poleciał w dół przy ostatniej kontroli 😞 smutno mi, ale mówię sobie, że widocznie tak miało być. mam nadzieje, że w październiku się uda i będę mieć prezent na urodziny 😀
Odroczony transfer też ma swoje plusy, organizm odpocznie i przygotuje się na przyjęcie kropeczka 💚 choć wiem, że chciałoby się jak najszybciej 🥺
czekamy razem z Tobą na wieści od embrio 🤞🏼🤞🏼

Kiedy będziesz coś więcej wiedzieć? Ile to trwa?

Kiedy będziesz coś więcej wiedzieć? Ile to trwa?
Jutro pierwszy telefon ile sie udalo zaplodnić. Mają hodować do blastocysty, więc do 5 dni się okaże ile przetrwało. Potem mrożenie i w okolicach połowy kolejnego cyklu, jak wszystko będzie dobrze, transfer. Czyli w sumie za ok.
miesiąc, jeżeli nie się nie wywali po drodze 😮‍💨

Dziewczyny pytanie z innej beczki.
Lecimy pierwszy raz na wakacje i jak to jest z tymi kosmetykami do bagażu rejestrowanego można wziąść normalnie np.pianke do golenia , balsam,krem do rąk w oryginalnych opakowaniach?

Dziewczyny pytanie z innej beczki.
Lecimy pierwszy raz na wakacje i jak to jest z tymi kosmetykami do bagażu rejestrowanego można wziąść normalnie np.pianke do golenia , balsam,krem do rąk w oryginalnych opakowaniach?
Tak, do rejestrowanego nie ma tych obostrzeń :) natomiast ładowarki i urzadzenia elektryczne typu laptop etc. powinny być w podręcznym

Tak, do rejestrowanego nie ma tych obostrzeń :) natomiast ładowarki i urzadzenia elektryczne typu laptop etc. powinny być w podręcznym
O dobrze ze o tym wspomniałaś 😄
Właśnie coś czytałam że 1l płynów na bagaż.
Tylko nie wiem czy to ogólnie czy np tylko w podręcznym tyle max musi być a w rejestrowanym nie ma znaczenia?

reklama
Ja po USG. Pęcherzyk pękł, jest ciałko żółte.

Powiedziała, że jeśli nie pójdzie to możliwe są 3 przyczyny:
- za cienkie endometrium, bo podobno 9mm to raczej nie będzie wystarczające („może wystarczy”),
- niedrożne jajowody,
- problem z nasieniem u partnera.

I jako kolejny krok kazała zrobić test jeśli miesiączka się spóźni 5-6 dni. Ech. Do tej pani to ja już nie wrócę…

Wiecie, czy 9mm endo to naprawdę takie małe szanse, że wystarczy? 😢 i czy ono jeszcze może się „zwiększyć”?

Do góry