reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Hej...

Martuś, aż z ciekawości wygrzebałam Hanki zdjęcia usg :happy:i w 31 tygodniu ważyła 1421g...czyli w 34 pewnie z 1500g. ( waga urodzeniowa 3220 i 55 cm długa) Wydaje mi się, że twój synek waży jak najbardziej ok :tak:. Do rozwiązania jeszcze trochę czasu i z pewnością zdąży nabrac ciałka. Poza tym pomiary usg nie są dokładne. Ile razy zdażało sie , że lekarze mówili, że dzidziuś będzie miał ok 3 kg, a potem okazywało się, że biedna mama rodziła 4 kg bobasa :tak:. Ja tam bym się cieszyła, że dziecko jest mniejsze :sorry:. Potem nadrobi :-D

Kasia, miłych zakupków. Ale mi się zachciało takich świeżutkich truskawek z ryneczku :rolleyes2:

Asia, sesja zdjęciowa malarska juz jest :tak:
Wieczorem wstawie trochę mojego ogródka .

reklama
Dzien dobry

Witam sie w poludnie ;-)
Usprzatnelam domek, zaraz wstawiam obiadek, szykuje sie i zmykam na dworek.
Sandra zakatarzona i dzis w nocy wyladowala w naszym lozku bo nie chcialo mi sie latac co chwile do niej z chuseczka w reku. Maluszek tak sie krecil, ze i tak co chwile musialam wstawac i do kibelka latac na siusiu. Noc przerywana to potem spie do 10 ;-)

Kaaasiula
tak sobie pomyslalm wlasnie wczoraj ze Sandra urodzila sie z waga po tatusiu 3550gr, to synus pewnie bedzie mial wage mamusi 3300gr :-)
Wczoraj sie troszke pomartwilam, ale juz mi przeszlo. Najwaznejsze, ze rosnie zdrowo :-) Bedzie mi latwiej urodzic mniejszego bobaska ;-):-)

Kinus to Haniulka malutka byla, ale ladnie nadrobila wage :tak::-)

Milego dnia zycze

Hello

Musze się wziąsc za chate a tak mi się nie chce :angry:
Matt spi to choc podłogi przelece....

Martusiu ja tam nie wiem ile Matt i Antek ważyli w 34 tygodniu :eek:
Pamiętam,że Antek w 30tc miał 1600.
A urodził się z 3420 tylko 8 dni po terminie.A Matt 3200 ale na 8 dni przed terminem.Tak więc gdyby wytrwał do czasu urodzenia Antka czyli 16 dni to pewnie by mial brachola wagę a może i wiekszą :tak:
Po tatku żaden nie poszedł bo miał 2800 a ja 3500.Choc teraz po tatku nie widac,że miał taką wagę urodzeniową :-D:-D:-D

Kinuś w końcu zobaczę Twój ogród.Jupi :laugh2::laugh2:
Ja jak byłam u taty to troszkę się narobiłam w ogrodzie.Nawet ogródek eksperymentalny założyliśmy z nowalijkami :rofl2:
Nigdy tego nie robiliśmy ale widziałam przed wyjazdem,że rzodkiewka już kiełkowała :tak:
Postawiliśmy pergole,posadziliśmy kwiatuszki a przy pergoli rożę.Tylko nie przycieliśmy jabłonek ale je się przycina na jesień i mama chyba o tym nie wiedziała.
No ale ogród zaczyna ładnie wyglądac :-)

U nas dzieci nie dostały nic na zajączka bo takiego zwyczaju nigdy u nas nie było,a poza tym pojechałam do taty goła i wesoła,no ale sytuacja mnie zmusiła :sorry:

Jaka pogoda w Polsce?
Tutaj pada i jest zimniej.A przez cały mój pobyt w Pl było pięknie i ciepło :baffled:

Dobra.Może się zmuszę do mycia tej podłogi.
Odpuściłam sobie ze sprzątaniem na prośbę męża bo nie mógł znieśc mnie wiecznie latającej i teraz nie mogę sobie poradzic z domem.Serio.
Już wolałam jak w sobie powera znalazłam,posprzątałam i miałam później spokój.A teraz wybiłam się z rytmu i w domu jeden wielki sajgon.
Już mu dziś zapowiedziałam,że wracam do starych nawyków ale ma mi oddac mojego powera spowrotem :laugh2::laugh2::laugh2:
I muszę go troszkę poustawiac bo jak mnie nie było przez miesiąc nawet prania nie zrobił tylko swoje prał a nasze sprzed wyjazdu dalej w koszu :angry:
A jego tłumaczenie mnie wpienia.Bo on nie sprzątał bo tak strasznie za nami tęsknił :szok::baffled::angry:
Fak :wściekła/y:

I muszę go troszkę poustawiac bo jak mnie nie było przez miesiąc nawet prania nie zrobił tylko swoje prał a nasze sprzed wyjazdu dalej w koszu :angry:
A jego tłumaczenie mnie wpienia.Bo on nie sprzątał bo tak strasznie za nami tęsknił :szok::baffled::angry:

Anineczko, powalający argument :-D:-D:-D...ja bym wybaczyła :-D

a wiesz, może i lepiej , że waszych ciuszków nie prał :sorry:, kto wie jak by dzisiaj wyglądały :szok::-D..

Ania, a mój ogród, to taki dopiero rosnący...żaden busz :sorry:...

No lecę dalej do roboty ;-)

Cora jezdzila na rowerze i skakala na skakance a mamusia siedziala na krzesle z kawka w reku :-D:-D:-D Super :-D tak moge codziennie ;-)

Zakupilam dzis sobie 3 opakowania truskawek mmmmmniam :-D:-D
I cale pudelko lodow :-):-):-) ALe bedzie obrzarstwo wieczorkiem ;-)
Marta, "chuda i długa"...tak zawsze mówiła moja ginekolożka na usg :tak:
Sandra ile cm miała jak się urodziła ?
A teraz jakie ma "wymiary " :happy: ?
Sandrusia miala znow dlugie nozki :-) Synus tez ma miec dlugie nozki :tak:No nic zobaczymy :-)

Sandra wazyla 3550gr i miala 56cm.
Ja mialam 3300gr i 52cm
A Przemek 3500gr i 62cm

Teraz Sandrusia wazy 15kg i kupuje ubranka na 104/110cm. Bluzeczki moga byc mniejsze a spodnie to czasami na 5 latek juz kupujemy. Dlugie nozki nadal zostaly ;-):-)

Anineczko dzieki za odpowiedz :-)
Fajna wage urodzeniowa mieli Twoi synkowie.
Moj maluszek tez pewnie gdzies tyle bedzie wazyl.

Marta,no i widzisz ze wszystko w jak najlepszym porzadku,dzidzia ma wage dobrą i zgadzam sie a z tym ze pewnie im mniejsze to lepiej rodzic a potem to malenstwo raz dwa nadrobi....spokojnie :tak:;-):tak:....

Anineczko,no mąż Cie chyba powalił na kolana tym tekstem na temat prania i ogolnie,dobre :-D:tak::-D ale tez bym wybaczyła :-)...

A truskawki tez mam,mniam,mniam,mniam :-) i bede zara jadla a reszte na rano se zostawie :-)...wiec Martusia rowniez i Tobie zycze smacznosci :-);-):-)....

Zycze spokojnej nocki...........

Dzien dobry:-)mamy piekny sloneczny dzien....jak ja to lubie:laugh2:

Witam

Bylismy dzis na wizycie u lekarza i USG.

Nic nie odpadlo, potwierdzone dalej jest SYNUS :tak::-D
Serducho bije jak dzwon. Widac bylo jak serduszko pieknie pracuje :-)
Wyniki badania krwi i moczu w porzadku.
Cisnienie 110/70
Nie mam opuchnietych rak ani nog. Z Sandra juz mi sie zaczynaly opuchniecia.
Dowiedzialam sie wszytskiego czego chcialam o szpitalu, w ktorym bede rodzic i co robic w razie porodu.
Dzidzius lezy glowka w dol i dobrze mu w takiej pozycji ;-)
Waga malenstwa to 2kg. Lekarka powiedziala, ze wszystko w porzadku mam sie nic nie martwic ale dzidzius maly. Kurcze no i wlasnie sie martwie, ze taka niska waga. Sandra w 29tc wazyla 1860gr, a w 35tc wazyla 3060gr. Lekarka powiedziala, ze byla duza. Sama nie wiem co myslec.
Dziewczyny pamietacie jaka byla waga waszych pociech w okolo 34tc.

Martusia
wlasnie sprawdzilam na usg z 22,08,05 (termin porodu mialam na 26 wrzesien05)iz biometria skorelowana odp 34 hbd,masa plodu2396+/-359g,natomiast 2 dni przed planowana cc czyli 6,09,05 na poczatku 37tc JUla miala wazyc wg usg 2900-3000g a urodzila sie dwa dni pozniej i wazyla 2870...wszystko na pewno jest wpozadku z Twoim synkiem,super ze ulozony jest juz glowka w dol...Jula przy pierwszym opisanym przezemnie usg byla ulozona w polozeniu skosnym,ale u mnie bylo wszystko jedno jak bedzie ulozona bo cesarka planowana i wyczekiwana...kurcze zaraz to juz bedzie 4 lata jak rodzilysmy:szok:szok ale ten czas leci tylko patzrec jak dzieciaczki pojda do szkoly....masakra:-(

Asia, sesja zdjęciowa malarska juz jest :tak:
Wieczorem wstawie trochę mojego ogródka .

Kinus sliczne zdjecia,Hanulka radosna i bardzo tworcza:tak:Juli nie pokazywalam bo zaraz chcialaby pomalowac tak jak Hania a u nas to ciezko ztym by bylo..hihihi.
Wczoraj bylam w auchanie ale tych gabeczek juz nie bylo:-(

Dzien dobry

Witam sie w poludnie ;-)
Usprzatnelam domek, zaraz wstawiam obiadek, szykuje sie i zmykam na dworek.
Sandra zakatarzona i dzis w nocy wyladowala w naszym lozku bo nie chcialo mi sie latac co chwile do niej z chuseczka w reku. Maluszek tak sie krecil, ze i tak co chwile musialam wstawac i do kibelka latac na siusiu. Noc przerywana to potem spie do 10 ;-)

Martusia Ty to pracowita jestes..podziwiam:-)ja do tej pory wstaje w nocy ze dwa razy na siusiu,ale super ze Sandrunia pozwala Ci odespac bo u nas Jula zrobila sie porannym ptaszkiem i dzis np pol godziny przed czasem wstawania wstala:szok:a o ktorej Sandrunia chodzi spac:confused:

Hello

Musze się wziąsc za chate a tak mi się nie chce :angry:
Matt spi to choc podłogi przelece....

Martusiu ja tam nie wiem ile Matt i Antek ważyli w 34 tygodniu :eek:
Pamiętam,że Antek w 30tc miał 1600.
A urodził się z 3420 tylko 8 dni po terminie.A Matt 3200 ale na 8 dni przed terminem.Tak więc gdyby wytrwał do czasu urodzenia Antka czyli 16 dni to pewnie by mial brachola wagę a może i wiekszą :tak:
Po tatku żaden nie poszedł bo miał 2800 a ja 3500.Choc teraz po tatku nie widac,że miał taką wagę urodzeniową :-D:-D:-D

Kinuś w końcu zobaczę Twój ogród.Jupi :laugh2::laugh2:
Ja jak byłam u taty to troszkę się narobiłam w ogrodzie.Nawet ogródek eksperymentalny założyliśmy z nowalijkami :rofl2:
Nigdy tego nie robiliśmy ale widziałam przed wyjazdem,że rzodkiewka już kiełkowała :tak:
Postawiliśmy pergole,posadziliśmy kwiatuszki a przy pergoli rożę.Tylko nie przycieliśmy jabłonek ale je się przycina na jesień i mama chyba o tym nie wiedziała.
No ale ogród zaczyna ładnie wyglądac :-)

U nas dzieci nie dostały nic na zajączka bo takiego zwyczaju nigdy u nas nie było,a poza tym pojechałam do taty goła i wesoła,no ale sytuacja mnie zmusiła :sorry:

Jaka pogoda w Polsce?
Tutaj pada i jest zimniej.A przez cały mój pobyt w Pl było pięknie i ciepło :baffled:

Dobra.Może się zmuszę do mycia tej podłogi.
Odpuściłam sobie ze sprzątaniem na prośbę męża bo nie mógł znieśc mnie wiecznie latającej i teraz nie mogę sobie poradzic z domem.Serio.
Już wolałam jak w sobie powera znalazłam,posprzątałam i miałam później spokój.A teraz wybiłam się z rytmu i w domu jeden wielki sajgon.
Już mu dziś zapowiedziałam,że wracam do starych nawyków ale ma mi oddac mojego powera spowrotem :laugh2::laugh2::laugh2:

Aniu chlopcy mieli super wage urodzeniowa....a z tym powerem to bym sie tak nie spieszyla..;-)no chyba ze faktycznie brud wokolo to moze troszke bym posprzatala;-):-Da stwierdzenie melza powalajace..ma chlopak poczucie humoru:-D;-):-)a i gratuluje zmiany decyzji odp organow i ze kasiorka bedzie...super pokazna sumka,na pewno sie nie zmarnuje:tak:

Cora jezdzila na rowerze i skakala na skakance a mamusia siedziala na krzesle z kawka w reku :-D:-D:-D Super :-D tak moge codziennie ;-)

Zakupilam dzis sobie 3 opakowania truskawek mmmmmniam :-D:-D
I cale pudelko lodow :-):-):-) ALe bedzie obrzarstwo wieczorkiem ;-)
Sandrusia miala znow dlugie nozki :-) Synus tez ma miec dlugie nozki :tak:No nic zobaczymy :-)

Sandra wazyla 3550gr i miala 56cm.
Ja mialam 3300gr i 52cm
A Przemek 3500gr i 62cm

Teraz Sandrusia wazy 15kg i kupuje ubranka na 104/110cm. Bluzeczki moga byc mniejsze a spodnie to czasami na 5 latek juz kupujemy. Dlugie nozki nadal zostaly ;-):-)

Martusia JUla teraz wazy ok 16 kg a ubranka nosi tez na 104/110/116 ,spodnie podobnie jak u Was czasem zaklada na 5 a nawet 6 latek,wszystko zalezy od firmy :tak:widze ze Sandrunia rodzicow przebila wagowo:-Dale zakupy smaczne zrobilas...u nas niedlugo zacznie sie sezon truskawkowy bo te co sa teraz to jeszcze nie jest to..bo importowane,przerosniete choc ladnie wygladaja.

Jula w przedszkolu :-)
zaraz zmykam do wanny i jade do siostry wiec milego dnia:-)

Jola hoop hoop co tam u Ciebie:sorry:

Luleczko meldowac sie prosze i pisac,pisac co u Was:tak::sorry:

Edytka i Karioka zapracowane ale tez odezwijcie sie :sorry:

Hejka,

Asia, jak będę w weekend w Auchanie, to zobaczę czy mają jeszcze te gąbki i mogę ci je kupic, ja chcesz :tak:...Nie pamiętam ile moje kosztowały :dry:...chyba były nawet w jakiejś promocji...no, ale chyba drogie raczej nie będą :happy:

Moja Hanelka waży raz 15 raz 16 kg, więc pewnie coś pomiędzy :-). Spodnie i bluzki nosi raczej na 104, ale sukienki, spódniczki, kurtki kupuję na 110

Uciekam, bo dzisiaj Jacko wraca i trzeba trochę chałupkę uładzic ;-)

reklama
Hello
Ciekawe ile wrześniowe chłopaki ważą.Nie ma ich za wiele,ale może się Karioka i Edzia wypowiedzą :confused:
Mój sumo waży 20kg :-D
Nawet ostatnio lekarka się dziwiła bo nie wygląda na grubaska ;-)
Ma co prawda grube uda i cycuchy :eek::laugh2::laugh2::laugh2:
A ciuchy nie wiem jak rozmiarowo....kupuje mu na 4 lata a to chyba 110 :sorry:
Rozmiar buta to 27 :tak:

Właśnie dobiega końca sprzątanie pokoju dziennego.Mam stanowczo za mało półek i wszystko jest poupychane :wściekła/y:
A wieszac nie możemy,bo nie możemy robic dziur w ścianach.

Teraz młodszy poszedł spac,Antek coś kombinuje w swoim pokoju a ja idę zupkę wstawic :tak:
Nie omieszkam się pochwalic co wczoraj dostałam od męża :rofl2:
Samsung Ultra Touch S8300 oficjalnie - Gadżetomania.pl - gadżety, nowości techniczne, nowości technologiczne, nowości komputerowe

Do góry