reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Jesli chodzi o dentyste to ja sie strasznie boje jeszcze nie bylam odkad jestem w ciazy :) moze z jakies 4 lata temu bylam :p

reklama
O fajny temat dentysta
ja to latam często z uwagi na to że jak mała dziurka, to mały kłopot
na poczatku ciazy byłam na kontroli i nic nie było do naprawy - Pani Doktor mnie pochwaliła, że fajna ze mnie mamusia, tak dbam o ząbki ;D
i kazała przyjść w połowie ciązy
więc jutro idę na 11.00 ;D
mam nadzieję, że nie będę musiała się stresować i nie będzie nic do remontu.

Nie wiem czemu mam taki uraz do dentysty :( moze dlatego ze jak bylam ostatnio to trafilam na sadyste :)

Anija - a co takiego na Boga - ta sprawność czarnego pióra? :) :) naprawdę pierwsze słyszę.
A na majówce nigdzie nie byłam, mężuś był trochę chory, a poza tym to tak sobie ostatnio stoimy z kasą więc wycieczki wstrzymane :( mam nadzieję że chwilowo.
Oj, ale się umęczyłam z dentystą... co prawda dostałam znieczulenie, ale na pierwszy rzut oka niepozornie wyglądająca dziurka okazała się wielką dziurą, znieczulenie działała tak sobie - nie wiem czy wiecie, że dostajemy znieczulenie ciut inne niż nie-ciężarówki, także koniecznie trzeba wspomnieć dentyście o brzuszku... jeśli jeszcze nie widać. Takie znieczulenie nie obkurczające - jakoś tak pani doktor to nazwała. Działa trochę słabiej, i trochę krócej, więc jak tylko zaczynało boleć to robiłam wielkie błagalne oczy i pani przerywała i dostrzykiwała kolejną dawkę. Tak więc siedziałam na fotelu chyba z godzinę. No i później już tak mi drętwiała szczęka, że miałam problem z zamykaniem buzi! Pani dok. powiedziała, że znieczulenie działa również na mięśnie szczękowe i bywa tak, (jeśli ma się do tego predyspozycje) że szczęka może wyskoczyć  :o I wtedy trzeba jechać do chirurga który nastawi tę szczękę z powrotem na miejsce! No to pietra miałam już na maxa! na szczęście nie wyskoczyła, dziurka zaplombowana, wszystko skończyło się happy endem :)
Anija - nie przeskakuje Ci tak dziwnie szczęka po znieczuleniu? może ja mam po prostu predyspozycje do tego :(
Melanie - dentysta wcale, ale to wcale nie jest fajnym tematem  :mad: ale trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Zapytaj się swojego lekarza o "Zymafluor" - coś co wzmacnia zęby, podobno należy brać od 6 miesiąca ciąży, wzmacnia zęby dzidzi, a raczej zawiązki zębów które już zaczynają się tworzyć. Może w Bydgoszczy nie trzeba, bo woda jest fluorkowana, ale w Łodzi nie jest więc ja muszę brać. Podobno praktyka szeroko stosowana w całej Europie, szczególnie w Szwecji :) u nas jak zwykle nie...
Kociak - to lepiej myknij się na jakąś kontrolę - 4 lata to strasznie dużo. Ale niektórzy mają tak silne zęby, że całe lata nic się nie dzieje.

Edit dziękuję za cynk ;)
zapytam jutro o ten specyfik.

Brawo! Dzielna z Ciebie dziewczynka, opcja wypadnietej szczęki spowodowałaby, że zjechałabym z fotela miękko na ziemię.
Ja mam taka miłą i delikatna Panią dentystkę, że przyjemnie jest do niej chodzić, kiedyś leczyła mi zęba i wdarło się zapalenie
matko... co ja wtedy przezyłam... pomimo silnego antybiotyku leżałam w domu 4 dni i wyłam z bólu
ale ząb jest uratowany ;D
to był najgorszy ból jaki w życiu miałam - więc jeśli chodzi o poród nawet jakby miał trwac dobę to dam radę ;D

Ja dzis bylam u dentystki. Nie bylam u niej od 5 m-cy. Chodze do niej regularnie od wielu lat ale 5 m-cy temu wszystko bylo wyleczone i ok wiec zrobilam mala przerwe. Przyszlam dzis a tu 8 dzior! Mam genetyczne problemy z zebami :(. Jak bylam maluchem to juz nawet w dziaslach mialam dziurawe zebiska. Tak czy siak zrobila mi dzis 2 zeby. Jednego zrobi mi po urodzeniu bo ponoc bardzo byloby to bolesne i nie chce stresowac mi dzidziusia:) (i pewnie siebie i mnie ;) ) a reszte zrobi niebawem, ale co najgorsze dowiedzialam sie ze musze czym predzej pojsc wyrwac jednego delikwenta. Nigdy w zyciu nie wyrywalam zeba (pomimo takich problemow z nimi) wiec sama mysl o tym mnie przeraza. Mam poczekac do 6 m-ca i wtedy jak najszyciej pojsc na rwanko. Oczywiscie ze specjalnym znieczuleniem dla ciezarnych. Ale i tak niestety na chirurgie sZczeki bo mam waska buzke i moja dentystka nie dalaby rady przy swoich warunkach pracy powasadzac mi do buzi tyle tych OBCEGOW, SZCZYPIEC I WIERTAREK;). Oj przekichane. Nastepna wizyte mam 25 maja. Boje sie jak cholera.

Bylam tez dzis zrobic morfologie. A teraz nie moge sie doczekac USG w srode. Moja pannica zaczyna juz tak wierzgac ze az nieprzyjemnie to doczuwam. Mam nadzieje ze niebawem zmieni ulozenie bo nie wiem jakbym to zniosla przez kolejne 4 m-ce, przy jej wiekszym jeszcze ozywieniu.

U mnie raz się rozpadało ale ciągle były brzydkie chmury na horyzoncie.

Widzę na forum zanzi nowych użytkowników ;D - dziewczyny śmiało piszcie ;D

reklama
Edit to najwyzsze odznaczenie w zuchach ;)

dzien dobry wszystkim.

Kociak kolejny wstretny dzien sie zaczal, u mnie w pracy niezly mecyk. Oby do 16.

Do góry