reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Więc opowiadam co Pani doktor mi powiedziała:

Pani Doktor powiedziała, że w zasadzie powinna sie przychilić do tego fluoru, (żeby go łykać) ale....
jak studiowała 30 lat temu, to była taka akcja podawania fluoru i na jej uczelni wszyscy propagowali tego typu praktyki
ale kiedyś jakaś Pani Profesor z tej uczelni spotkała sie i nną od chorób wewnętrznych i ta poprosiła ją żeby zaniechała tym praktykom propagowania podawania floru
bo trzeba pamiętać, ze fluor to jest trucizna, na jedno pomaga a na inne szkodzi.
Fluor jes też w pozywieniu: orzechy, szpinak i Pani Doktor powiedziała, że nie zabrania mi przyjmowania fluoru, tylko po tym co kiedyś sie dowiedziała nie poleca tego specyfiku.

No to ja sobie podaruję.

reklama
Melanie dokladnie to samo mowili w tvn style, jesli juz fluor to naturalny :) masz dobrego gina!

Anija dziekujeeee ;D b. milo czytac!!! szczegolnie, ze juz sie pyyyza zrobilam na twarzy... ehhh...
a do lekarzy chodze:
i panstwowo - w koncu place ten zus co miesiac... ale pani doktor nie polecam, gdyby mogla to by popedzala przy ubieraniu sie. Z drugiej strony mam USG u Roszkowskiego i Garwolinskiego... a szpital Orlowskiego tez juz sprawdzilam przy ataku wyrostka, no i mam bliziutko 5 min. spacerkiem przez park...
i prywatnie - pania dr ze szpitala sw. Zofii - b. delikatna, mila, odpowiada na wszystkie pytania, nie zbywa, nie spieszy sie, mozna poczuc sie naprawde wyjatkowo, a wizyta kosztuje 60 zl... i tez blisko na Marszalkowskiej

Witam wszystkie Wrześnióweczki. Co jakiś czas zaglądam do Was i bardzo mi sie tu podoba. Mój termin to 22.09. Będę miała drugiego synka i bardzo się z tego cieszę.Mam nadzieję że nie pogniewacie się jak czasem się do Was przyłączę? Pozdrawiam bardzo gorąco Aniulka

Blanus - to moja ulubiona Pani dentystka mi powiedziała ;D i wiesz, ze nawet mnie nic nie skasowała
to juz drugi raz jak byłam na kontroli i nie płaciłam ;D
uwielbiam ją ;D jest taka miła ale nie, że obrzydliwie miła tylko w sam raz.

Aniulka witaj i zaglądaj często ;D

Witaj Aniulka :):)

Fajnie że napisałaś
Widze ze rośnie następny Facecik...:):) ;D ;D ;D
zeby nasze córcie miały w kim wybierać w przyszłości :):) ;D ;D

...Mamusie opiszcie czy i jakie macie zachcianki ??

...bo ja od kilku dni mam straszną ochote na czekoladę...w każdej postaci...i sobie jem jej troche bo podobno magnez ma...a ja powinnam zwiększyć jego dawke...więc postanowiłam połączyć przyjemne z pożytecznym ;) ;) ;)... a tak na prawde to szukam wytłumaczenia dla mojego łakomstwa :):):):)
...a co do włosów to rzeczywiście szybciej rosną... nie tylko te na głowie ;) ;)

Pozdrawiam wszystkie Brzuszki :):)

Melani- Ty chyba najczęściej tu zaglądasz, Twoje fotki są super,

karolina22- co do apetytów : z racji że goszczę w brzuszku chłopca największy apetyt mam na ogórki kiszone. Z pierwszym było podobnie(chociaż dobrym słodyczem też nie pogardzę)

Patrząc na Wasze brzuszki jest mi raźniej, bo myślałam, że tylko u mnie taki duży-92cm.Od początku przytyłam 5 kg. A co do dentysty to dbajcie o ząbki póki czas. Kiedy byłam w ciąży z pierwszym synem nie ominęło mnie kanałowe leczenie bez znieczulenia! Nie życzę tego nikomu. ;)

A ja w ciązy nie mam ochoty na słodkie ;D

koperek jem w nizerii (ogórek plus sól, sałata, śmietana z cukrem i odrobiną octu) na kilogramy - nawet teraz jak to piszę to mi slina wycieka na klawierki ;D
duzo sera lubię
i ciemne pieczywo - ale nie wszystkie mam wybrane.
Pomidorki na tony

Kurde na dniach ide do dentysty :( Dzisiaj bylam z mama na zakupach i kupilam reczniczek kopielowy dla maluszka :) A te pogody sa wstretne u mnie codzienie pada :(

Witam kochane! Szczerze powiem że zaglądam do Was dość często ale... nie wiem co pisać więc czytam co u Was :) Przyzwyczaiłam się bardzo do tego forum. U mnie już powoli troszkę lepiej. Czasem się wypłaczę w poduszkę czy mężowi na ramieniu, ale to tak dobrze robi. Bardzo często myślę o Arusiu ale już dużo spokojniej. Często jezdzimy do Niego na cmentarz. To też mi bardzo pomaga...
Strasznie się cieszę ze Wasze maleńkie Słoneczka w brzuszkach są zdrowe i pięknie rosną. Trzymam za Was wszystkie kciuki oby było wszystko super do końca.
Pozdrawiam serdecznie, trzymajcie sie!

reklama
Ines kochana - przecież my nie tylko o ciąży potrafimy rozmawiać i przecież nie tylko o tym tu gadulimy :)
także bądź z nami cały czas!
Cieszę się, że już troszkę lepiej u Was, mocno trzymam kciuki z Ciebie. Ale widzę, że jesteś dzielną babką - poradzisz sobie, prawda?
A u nas tak jak widzisz - raz lepiej, raz gorzej, każda z nas ma jakieś lęki, smutki, i radostki - jak to w życiu...
I pisz, pisz :)

Do góry