reklama
A u mnie szaro i deszczowo i nic sie robić nie chce . Edzia przybij piątkę
Gratuluje Ci kochana tego najważniejszego słowa .Kuzyn Hani ma 2 lata i 2 miesiące i mówi bardzo mało. 2 tygodnie temu, po raz pierwszy powiedział TaTa i było święto w rodzinie :-). To chyba jednak prawda, że dziewczynki rozwijają się intelektualnie szybciej ...choć i od tej jak od każdej reguły są wyjątki ;-)
Hanka też poszła późno, chyba w 13 miesiącu, a od 9 raczkowała. Dla babć i tak o wiele za szybko
Martusiu, gratuluje pracy mężowi. Tylko pozazdrościć . Więcej kasy i mąż wieczorami w domu.Pięknie ...
Co do zainteresowań mojego dziecka, to na pierwszym miejscu są NAKLEJANKI...Jak tylko oczy otworzy, to już chciałaby naklejać,rysować...Oczywiście tylko ze mną, bo przecież ktoś musi instrukcję przeczytać i postawić 5 .
Kasę też ma i bardzo lubi bawić sie w sklep . I tutaj też niezbędna jestem , bo przecież ktoś musi zakupy zrobić
POza tym, to lubi bawić sie lego duplo. Tym na szczęście potrafi zająć się sama ...
Książki, puzzle również zajmują wysokie miejsce na jej liście
Za lalkami nie przepada. Może jak jej kupię takie, z kompletem ubranek, i z torba lekarską to połknie bakcyla
Asia, a jaka kasę kupiłaś ? My mamy taką
Dosyć fajna, mało miejsca zajmuje, ale kartonowe pudełeczka byle jakie. Zbyt miękkie. Widziałam w tesco takie fajne zestawy z produktami. Chyba sie skuszę
Jola, jak uczulenie ? Wiesz, to faktycznie mogło być od słońca. Moja ciocia tez podobnie reaguje ...
Anineczko, a wiesz, że dzisiaj śniło mi sie, że weszłam na bb, a u Ciebie trzeci suwaczek...ciążowy ...
Martusiu, wiesz, jak mieszkałam z rodzicami, to pielenie w ogródku było dla mnie najgorsza męką. Nie mogłam zrozumieć , mojej mamy, ciotki, babci, że one tak godzinami w grządkach .
Teraz jest zupełnie inaczej, bo mam własny ogród i każdą roślinkę traktuje...prawie jak rodzone dziecko :-)...Normalnie matka Polka na wszystkich frontach
A z wieści ogrodowych....do nornic , dołączył kret . Polowanie trwa, ale skubaniec jest bardzo sprytny
Dziewczyny, urodziny naszych trzylatków tuż , tuż...wklejajcie fajne pomysły na wyprawce
Gratuluje Ci kochana tego najważniejszego słowa .Kuzyn Hani ma 2 lata i 2 miesiące i mówi bardzo mało. 2 tygodnie temu, po raz pierwszy powiedział TaTa i było święto w rodzinie :-). To chyba jednak prawda, że dziewczynki rozwijają się intelektualnie szybciej ...choć i od tej jak od każdej reguły są wyjątki ;-)
Hanka też poszła późno, chyba w 13 miesiącu, a od 9 raczkowała. Dla babć i tak o wiele za szybko
Martusiu, gratuluje pracy mężowi. Tylko pozazdrościć . Więcej kasy i mąż wieczorami w domu.Pięknie ...
Co do zainteresowań mojego dziecka, to na pierwszym miejscu są NAKLEJANKI...Jak tylko oczy otworzy, to już chciałaby naklejać,rysować...Oczywiście tylko ze mną, bo przecież ktoś musi instrukcję przeczytać i postawić 5 .
Kasę też ma i bardzo lubi bawić sie w sklep . I tutaj też niezbędna jestem , bo przecież ktoś musi zakupy zrobić
POza tym, to lubi bawić sie lego duplo. Tym na szczęście potrafi zająć się sama ...
Książki, puzzle również zajmują wysokie miejsce na jej liście
Za lalkami nie przepada. Może jak jej kupię takie, z kompletem ubranek, i z torba lekarską to połknie bakcyla
Asia, a jaka kasę kupiłaś ? My mamy taką
Dosyć fajna, mało miejsca zajmuje, ale kartonowe pudełeczka byle jakie. Zbyt miękkie. Widziałam w tesco takie fajne zestawy z produktami. Chyba sie skuszę
Jola, jak uczulenie ? Wiesz, to faktycznie mogło być od słońca. Moja ciocia tez podobnie reaguje ...
Anineczko, a wiesz, że dzisiaj śniło mi sie, że weszłam na bb, a u Ciebie trzeci suwaczek...ciążowy ...
Martusiu, wiesz, jak mieszkałam z rodzicami, to pielenie w ogródku było dla mnie najgorsza męką. Nie mogłam zrozumieć , mojej mamy, ciotki, babci, że one tak godzinami w grządkach .
Teraz jest zupełnie inaczej, bo mam własny ogród i każdą roślinkę traktuje...prawie jak rodzone dziecko :-)...Normalnie matka Polka na wszystkich frontach
A z wieści ogrodowych....do nornic , dołączył kret . Polowanie trwa, ale skubaniec jest bardzo sprytny
Dziewczyny, urodziny naszych trzylatków tuż , tuż...wklejajcie fajne pomysły na wyprawce
Aguula to sraszne..... ale wierzę że wyjdzie z tego :-(
jestem myślami przy Kasi i jej rodzicach.........
Cześć Dziewczyny....
Edytko przeszło mi przez myśl uczulenie na słońce ale jak to się mogło stać jak praktycznie omijałam słońce szerokim łukiem?
zawsze wychodziłam popołudniami i często do parku bo chłodniej pod drzewami... na plaży byłam ze 2 razy ale też popołudniu i koło krzaków gdzie cień .... zresztą słyszałam że to po paru dniach schodzi a u mnie nie co jedno zlazło drugie wyszło..
no i na nogach np. na udach z tył to skąd się wzieło jak w pordkach chodziłam? i na dłoniach bąbelki swędzące wodniaki dziwne?
ach sama już nie wiem ....
a kobiety za jakieś 3 godzinki mój Pierworodny jedzie na tygodniowy obóz sportowy to prezęt od teściów na jego 13urodzinki;-) ale fajnie....
do potem....
jestem myślami przy Kasi i jej rodzicach.........
Cześć Dziewczyny....
Edytko przeszło mi przez myśl uczulenie na słońce ale jak to się mogło stać jak praktycznie omijałam słońce szerokim łukiem?
zawsze wychodziłam popołudniami i często do parku bo chłodniej pod drzewami... na plaży byłam ze 2 razy ale też popołudniu i koło krzaków gdzie cień .... zresztą słyszałam że to po paru dniach schodzi a u mnie nie co jedno zlazło drugie wyszło..
no i na nogach np. na udach z tył to skąd się wzieło jak w pordkach chodziłam? i na dłoniach bąbelki swędzące wodniaki dziwne?
ach sama już nie wiem ....
a kobiety za jakieś 3 godzinki mój Pierworodny jedzie na tygodniowy obóz sportowy to prezęt od teściów na jego 13urodzinki;-) ale fajnie....
do potem....
edyta27
O&M
Powiedz kochana jak to się stało.Spała i sie przydusiła?
Matt też śpi na poduszce :-(
Ola też.
Matko! Myślałam, że takie dzieci już sobie poradzą z poduszką czy kołderką...
Straszna tragedia.
Mam nadzieje, że Kasi się uda...
Jolu to jeszcze pozostałą dwójkę gdzieś poślij i laba! Kojarzycie piosenkę Kazika? Nie wiem jaki tytuł..."..wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni, gdy nie ma dzieci w domu to jesteśmy niegrzeczni..." Oj, poniegrzeczniłabym trochę
Kinek krety są pod ochroną, więc nie za bardzo tu o tym pisac, ale mój tata ma na nie świetny sposób. Chcesz to Ci na pw napiszę.
Martusiu prawda z tą babcią, gdyby nie ona miałabym duży problem z pójściem do pracy.
Jolu, ja uwielbiałam jeździć na obozy wędrowne . Jestem przekonana, że synio super spędzi czas . A swoją drogą świetny pomysł na prezent mieli teściowie !!!
Edzia, wiem , że krety są pod ochroną . Póki co wkopujemy w tunele takie pułapki- rurki, ale efektów brak . Wyjmujemy je ciężkie od...ziemi Jak masz jakiś sprawdzony sposób, to jasne że chcę !!!!!!!!!!!!!
Macie może jakiś przepis na szarlotkę ? Dostałam antonówki od cioci
Edzia, wiem , że krety są pod ochroną . Póki co wkopujemy w tunele takie pułapki- rurki, ale efektów brak . Wyjmujemy je ciężkie od...ziemi Jak masz jakiś sprawdzony sposób, to jasne że chcę !!!!!!!!!!!!!
anineczka
królowa mrówek :P
Hello
Właśnie umyłam podłogi i musiałam usiąść by wyschły
Kinek a to niedobre krety.Kurka tyle pracy i kasy włożyliście w ten ogród a tu psotniki niszczą
Ja jeszcze nie myśle o prezencie dla Antka bo impreza prawdopodobnie będzie u moich rodziców.Dziadki szczęśliwe ,że w końcu będą na urodzinach wnuka bo do tej pory były robione tutaj bez nich.
Zaprosimy też chrzestnych i też będą pierwszy raz
Tak więc osobna walizka dla Antka na prezenty
Chyba,że przed urodzinami damy mu prezent.No zobaczy się.
Edziu mówisz,ze Maciek śpi do 8
No po 3 latach doczekałaś się
No i dzielna Ola wypowiedziała świadomie MAMA.Super.Ja ciągle czekam.
Narazie jest tata ale pewnie nieświadomie.
A jak tylko zaczynamy nucić coś pod nosem młody nam wtóruje
Śpiewa jak najęty :-)
Zaraz wrzuce na Galerie filmik jak Matt myka po schodach ;-)
Jolu rewelacyjny prezent od dziadków :-):-)
A powiedz to rodzice Twojego męża czy byłego ?
Asiu hop hop
Aguula a jak się ma Dawidek?
Ide zamieszać w bigosie ;-)
Dziś przyjaciele z Galway wpadają na weekend.Antek już jajko znosi i się doczekać nie może
Właśnie umyłam podłogi i musiałam usiąść by wyschły
Kinek a to niedobre krety.Kurka tyle pracy i kasy włożyliście w ten ogród a tu psotniki niszczą
Ja jeszcze nie myśle o prezencie dla Antka bo impreza prawdopodobnie będzie u moich rodziców.Dziadki szczęśliwe ,że w końcu będą na urodzinach wnuka bo do tej pory były robione tutaj bez nich.
Zaprosimy też chrzestnych i też będą pierwszy raz
Tak więc osobna walizka dla Antka na prezenty
Chyba,że przed urodzinami damy mu prezent.No zobaczy się.
Edziu mówisz,ze Maciek śpi do 8
No po 3 latach doczekałaś się
No i dzielna Ola wypowiedziała świadomie MAMA.Super.Ja ciągle czekam.
Narazie jest tata ale pewnie nieświadomie.
A jak tylko zaczynamy nucić coś pod nosem młody nam wtóruje
Śpiewa jak najęty :-)
Zaraz wrzuce na Galerie filmik jak Matt myka po schodach ;-)
Jolu rewelacyjny prezent od dziadków :-):-)
A powiedz to rodzice Twojego męża czy byłego ?
Asiu hop hop
Aguula a jak się ma Dawidek?
Ide zamieszać w bigosie ;-)
Dziś przyjaciele z Galway wpadają na weekend.Antek już jajko znosi i się doczekać nie może
Edytko no tak faktycznie fajny pomysł żeby dzieciaczki gdzieś podrzucic i zaszaleć ;-)
Kinuś tak to był świetny prezęt ale z początku jak zaproponowali to chciałam odmówić bo to trochę kosztuje nalegali więc doszłam do wniosku jak dają to brać jak biją to uciekać
Aniu mam tylko jednych teściów a moja przeszłość jest wymazana i kontaktów brak i niech tak zostanie;-)
daj troszku bigosikuuuuu
no to Antek się wybawi a Wy spędicie miło czas
Kinuś tak to był świetny prezęt ale z początku jak zaproponowali to chciałam odmówić bo to trochę kosztuje nalegali więc doszłam do wniosku jak dają to brać jak biją to uciekać
Aniu mam tylko jednych teściów a moja przeszłość jest wymazana i kontaktów brak i niech tak zostanie;-)
daj troszku bigosikuuuuu
no to Antek się wybawi a Wy spędicie miło czas
Moja babcia zawsze tak mówi
A tak z ciekawości...ile kosztuje taki 2 tygodniowy wyjazd dla nastolatka ?
Aguula, no właśnie co u Dawidka. Pewnie już Cię przerósł, co :-) ?
Ania, czekam na filmik ? Kamerą nagrywasz ?
reklama
Joanna MK
Mama wrześniowa 2005
Kinus wlasnie pieke pierwszy raz wg nowego przepisu i jezeli ciasto bedzie tak samo smakowac jak wygladalo przed wlozeniem do piekarnika to wkleje przepis...pachnie swietnie w calym domu duzo czasu mi zajelo scierania i obieranie jablek antonowek..starsznie twarde,malo dojrzale bo jeszcze za wczesnie na te jablka i pewnie sprzedaja te co spadly juz z drzewa:-(
co do kasy sklepowej to mamy bardzo podobna..elektroniczna z odglosami i Jula slicznie sie nia dzis bawi a ja moglam spokojnie dokonczyc ciasto bo oczywiscie na poczatku JUla mi pomagalaposzlybysmy juz na spacer ale musimy poczekac az ciasto sie upiecze.
dzis przychodza sasiedzi do nas na derby warszawy,bedziemy pifkowac;-)i objadac sie ciastem
nie wiem jeszcze co zakupic JUli na prezent urodzinowy..musze pomyslec albo cos spapuguje po Was jak sie bedziecie chwalic;-)
co do zabaw Juli..chyba Martusia sie pytala to JUla uwielbia gotowac,sprzedawac..bawic sie tubkami z kremami,kredami,banki puszczac,malych odkrywcow rozkladamy raz na jakis czas i ma swietna zabawe na caly dzien,uwielbia czytac i jak sie jej czyta,spiewac piosenki,naklejac,lepic z ciastoplasto itp,itd...samochodzikami tez sie lubi bawicojejku duzo by wymieniac...ale chyba najbardziej to lubi mnie denerwowac,szczegulnie jak mnie nie slucha
dzis Jula jadla na obiadek kapusniak a na drugie byly knedle ze sliwkami:-)
uciekam prasowac puki ciacho sie piecze bo sterta czeka a przeciez gosci mamy miec