reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Aguula co za starszna tragedia...mam nadzieje ze lekarze sie myla..i ze malutka wydobrzeje...
walcz Kasiu...walcz....
mysle...
odzywaj sie do nas...

ehhhh...zycie....:-(

reklama
A u mnie szaro i deszczowo i nic sie robić nie chce :-p. Edzia przybij piątkę :sorry2:
Gratuluje Ci kochana tego najważniejszego słowa :tak:.Kuzyn Hani ma 2 lata i 2 miesiące i mówi bardzo mało. 2 tygodnie temu, po raz pierwszy powiedział TaTa i było święto w rodzinie :-). To chyba jednak prawda, że dziewczynki rozwijają się intelektualnie szybciej :tak:...choć i od tej jak od każdej reguły są wyjątki ;-)
Hanka też poszła późno, chyba w 13 miesiącu, a od 9 raczkowała. Dla babć i tak o wiele za szybko :-D

Martusiu, gratuluje pracy mężowi. Tylko pozazdrościć :happy:. Więcej kasy i mąż wieczorami w domu.Pięknie ...
Co do zainteresowań mojego dziecka, to na pierwszym miejscu są NAKLEJANKI...Jak tylko oczy otworzy, to już chciałaby naklejać,rysować...Oczywiście tylko ze mną, bo przecież ktoś musi instrukcję przeczytać :sorry2: i postawić 5 .
Kasę też ma i bardzo lubi bawić sie w sklep :tak:. I tutaj też niezbędna jestem , bo przecież ktoś musi zakupy zrobić :-D
POza tym, to lubi bawić sie lego duplo. Tym na szczęście potrafi zająć się sama ...
Książki, puzzle również zajmują wysokie miejsce na jej liście :tak:
Za lalkami nie przepada. Może jak jej kupię takie, z kompletem ubranek, i z torba lekarską to połknie bakcyla :sorry2:

Asia, a jaka kasę kupiłaś ? My mamy taką

smoby_022950_01.jpg

Dosyć fajna, mało miejsca zajmuje, ale kartonowe pudełeczka byle jakie. Zbyt miękkie. Widziałam w tesco takie fajne zestawy z produktami. Chyba sie skuszę :tak:

Jola, jak uczulenie ? Wiesz, to faktycznie mogło być od słońca. Moja ciocia tez podobnie reaguje :dry:...

Anineczko, a wiesz, że dzisiaj śniło mi sie, że weszłam na bb, a u Ciebie trzeci suwaczek...ciążowy :tak:...

Martusiu, wiesz, jak mieszkałam z rodzicami, to pielenie w ogródku było dla mnie najgorsza męką. Nie mogłam zrozumieć , mojej mamy, ciotki, babci, że one tak godzinami w grządkach :szok:.
Teraz jest zupełnie inaczej, bo mam własny ogród i każdą roślinkę traktuje...prawie jak rodzone dziecko :-)...Normalnie matka Polka na wszystkich frontach :-D
A z wieści ogrodowych....do nornic , dołączył kret :wściekła/y:. Polowanie trwa, ale skubaniec jest bardzo sprytny :angry:

Dziewczyny, urodziny naszych trzylatków tuż , tuż...wklejajcie fajne pomysły na wyprawce :tak:

Aguula to sraszne..... ale wierzę że wyjdzie z tego :-(
jestem myślami przy Kasi i jej rodzicach.........

Cześć Dziewczyny....

Edytko przeszło mi przez myśl uczulenie na słońce ale jak to się mogło stać jak praktycznie omijałam słońce szerokim łukiem?
zawsze wychodziłam popołudniami i często do parku bo chłodniej pod drzewami:tak:... na plaży byłam ze 2 razy ale też popołudniu i koło krzaków gdzie cień :confused: .... zresztą słyszałam że to po paru dniach schodzi a u mnie nie co jedno zlazło drugie wyszło:baffled:..
no i na nogach np. na udach z tył to skąd się wzieło jak w pordkach chodziłam? i na dłoniach bąbelki swędzące wodniaki dziwne?:baffled:
ach sama już nie wiem ....

a kobiety za jakieś 3 godzinki mój Pierworodny jedzie na tygodniowy obóz sportowy:tak: to prezęt od teściów na jego 13urodzinki:tak:;-) ale fajnie....

do potem....

Powiedz kochana jak to się stało.Spała i sie przydusiła?
Matt też śpi na poduszce :-(

Ola też.
Matko! Myślałam, że takie dzieci już sobie poradzą z poduszką czy kołderką...:confused:

Straszna tragedia.
Mam nadzieje, że Kasi się uda...

Jolu to jeszcze pozostałą dwójkę gdzieś poślij i laba! Kojarzycie piosenkę Kazika? Nie wiem jaki tytuł..."..wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni, gdy nie ma dzieci w domu to jesteśmy niegrzeczni..." Oj, poniegrzeczniłabym trochę:laugh2::tak:

Kinek krety są pod ochroną, więc nie za bardzo tu o tym pisac, ale mój tata ma na nie świetny sposób. Chcesz to Ci na pw napiszę.

Martusiu prawda z tą babcią, gdyby nie ona miałabym duży problem z pójściem do pracy.

Jolu, ja uwielbiałam jeździć na obozy wędrowne :tak:. Jestem przekonana, że synio super spędzi czas :happy:. A swoją drogą świetny pomysł na prezent mieli teściowie !!!

Edzia, wiem , że krety są pod ochroną :baffled:. Póki co wkopujemy w tunele takie pułapki- rurki, ale efektów brak :angry:. Wyjmujemy je ciężkie od...ziemi Jak masz jakiś sprawdzony sposób, to jasne że chcę :tak: !!!!!!!!!!!!!

Macie może jakiś przepis na szarlotkę ? Dostałam antonówki od cioci :happy:

Hello
Właśnie umyłam podłogi i musiałam usiąść by wyschły :sorry2:

Kinek a to niedobre krety.Kurka tyle pracy i kasy włożyliście w ten ogród a tu psotniki niszczą :angry:
Ja jeszcze nie myśle o prezencie dla Antka bo impreza prawdopodobnie będzie u moich rodziców.Dziadki szczęśliwe ,że w końcu będą na urodzinach wnuka bo do tej pory były robione tutaj bez nich.
Zaprosimy też chrzestnych i też będą pierwszy raz :tak:
Tak więc osobna walizka dla Antka na prezenty :-D:-D:-D
Chyba,że przed urodzinami damy mu prezent.No zobaczy się.

Edziu mówisz,ze Maciek śpi do 8 :szok::szok:
No po 3 latach doczekałaś się :happy::rofl2:
No i dzielna Ola wypowiedziała świadomie MAMA.Super.Ja ciągle czekam.
Narazie jest tata ale pewnie nieświadomie.
A jak tylko zaczynamy nucić coś pod nosem młody nam wtóruje :-D
Śpiewa jak najęty :-):tak::-D

Zaraz wrzuce na Galerie filmik jak Matt myka po schodach ;-)

Jolu rewelacyjny prezent od dziadków :-):-)
A powiedz to rodzice Twojego męża czy byłego ?

Asiu
hop hop

Aguula a jak się ma Dawidek?

Ide zamieszać w bigosie ;-)

Dziś przyjaciele z Galway wpadają na weekend.Antek już jajko znosi i się doczekać nie może :tak:

Edytko no tak faktycznie fajny pomysł żeby dzieciaczki gdzieś podrzucic i zaszaleć :-p:tak:;-):-D

Kinuś tak to był świetny prezęt ale z początku jak zaproponowali to chciałam odmówić bo to trochę kosztuje:szok: nalegali więc doszłam do wniosku jak dają to brać jak biją to uciekać:-D

Aniu mam tylko jednych teściów a moja przeszłość jest wymazana i kontaktów brak i niech tak zostanie;-)
daj troszku bigosikuuuuu:-p:-p:-p:tak:
no to Antek się wybawi a Wy spędicie miło czas :tak:

Kinuś tak to był świetny prezęt ale z początku jak zaproponowali to chciałam odmówić bo to trochę kosztuje:szok: nalegali więc doszłam do wniosku jak dają to brać jak biją to uciekać:-D

Moja babcia zawsze tak mówi :-D
A tak z ciekawości...ile kosztuje taki 2 tygodniowy wyjazd dla nastolatka ?

Aguula, no właśnie co u Dawidka. Pewnie już Cię przerósł, co :sorry2::-) ?

Ania,
czekam na filmik ? Kamerą nagrywasz ?

reklama
Macie może jakiś przepis na szarlotkę ? Dostałam antonówki od cioci :happy:

Kinus wlasnie pieke pierwszy raz wg nowego przepisu i jezeli ciasto bedzie tak samo smakowac jak wygladalo przed wlozeniem do piekarnika to wkleje przepis...pachnie swietnie w calym domu duzo czasu mi zajelo scierania i obieranie jablek antonowek..starsznie twarde,malo dojrzale bo jeszcze za wczesnie na te jablka i pewnie sprzedaja te co spadly juz z drzewa:-(

co do kasy sklepowej to mamy bardzo podobna..elektroniczna z odglosami i Jula slicznie sie nia dzis bawi a ja moglam spokojnie dokonczyc ciasto bo oczywiscie na poczatku JUla mi pomagala:sorry2:poszlybysmy juz na spacer ale musimy poczekac az ciasto sie upiecze.
dzis przychodza sasiedzi do nas na derby warszawy,bedziemy pifkowac;-)i objadac sie ciastem :-D:-D:-D

nie wiem jeszcze co zakupic JUli na prezent urodzinowy..musze pomyslec albo cos spapuguje po Was jak sie bedziecie chwalic:sorry2:;-):-D

co do zabaw Juli..chyba Martusia sie pytala to JUla uwielbia gotowac,sprzedawac..bawic sie tubkami z kremami,kredami,banki puszczac,malych odkrywcow rozkladamy raz na jakis czas i ma swietna zabawe na caly dzien,uwielbia czytac i jak sie jej czyta,spiewac piosenki,naklejac,lepic z ciastoplasto itp,itd...samochodzikami tez sie lubi bawic:sorry2::tak:ojejku duzo by wymieniac...ale chyba najbardziej to lubi mnie denerwowac,szczegulnie jak mnie nie slucha:wściekła/y:

dzis Jula jadla na obiadek kapusniak a na drugie byly knedle ze sliwkami:-)

uciekam prasowac puki ciacho sie piecze bo sterta czeka a przeciez gosci mamy miec:sorry2:

Do góry