reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Wiecie co z tą płcią to chyba różnie jest. Wydaje mi się że u jednych dzieciaczków wcześniej u innych później widać, zależy to też dużo od jakości USG oraz doświadczenia lekarza. Mnie np. 3 zupełnie różnych lekarzy (każdy wysokiej klasy specjalista:) przy wykonywaniu zwykłego USG 2D, między 12 a 14 tygodniem już powiedziało że na 99,9% to chłopczyk. Teraz przy każdym kolejnym badaniu potwierdza się ta opina. Ja akurat bardzo chciałam chłopaczka :) Zwłaszcza przed ciążą. Potem jak już zaszłam w ciążę to zaczęło mi się to robić zupełnie obojętne, najważniejsze stało się to, aby było zdrowe. No ale wyszło że jest chłopaczek i niestety chory :(
A tak przy okazji. Jutro wieczorem jadę do Łodzi na konsultację do prof. Szaflika. Mam nadzieję że zostawi mnie z Areczkiem :) już tam w szpitalu i że wkrótce założy Maleństwu cewniczek. Boję się troszkę tego co powie profesor. Najważniejsze jest żeby Arek się kwalifikował do zabiegu tzn. musi mieć jeszcze w miarę sprawne nereczki...No nic. Jutro się wszystko powinno wyjaśnić. Trzymajcie za nas kciuki!

reklama
Ines, no pewnie ze bedziemy trzymac, nie ma innej mozliwosci. Daj znac jak poszlo po powrocie.
Melanie, ja ide 4 kwietnia na 19.45, wtedy juz na pewno powiedza plec, jak nie powiedza to stamtad nie wyjde hehe.
U nas jest kilka obozow opowiadajacych sie za plcia, moj maz mysli o chlopcu, jagoda chcialaby siostre (albo brata ale starszego), a mi w zasadzie jest wszystko jedno byle zdrowe, dziewczynke umialabym pielegnowac za top chlopiec bylby do pary. Plec chcialbym znac, bo nie moge sie doczekac zeby te slodkie ubranka zaczac kupowac, a nie wiem na razie w jakim kolorze. Na razie mowie do brzucha Pola.

Witam dziewczyny,
Ines - trzymam kciuki!
Edit - super fotka!
Z tą płcią chyba jest jak pisze Edit - w mojej literaturze jest napisane że zewnętrzne narządy płciowe wykształcają się chyba w 15tc więc wcześniej określają płeć na podstawie innych danych.
Ja mojemu szefowi powiedziałam o ciąży 2 tyg. temu. Zamyślił się i powiedział "To dobrze. I tak to musiało prędzej czy później nastapić" - a potem pogratulował. Brzmi to może chłodno, ale on się ucieszył, bo ja mam wolny zawód, a on dalej chce ze mną pracować , więc cieszy się że po tej współpracy nastąpi przerwa i będzie można pól roku później wejść w nastepny projekt. Gdy stałam przed jego gabinetem czułam się jak szesnastolatka która musi powiedzieć tacie że jest w ciązy - bez ściemy - bałam się jak cholera, czułam się winna. No ale wszystko skończyło się dobrze.

Znów mi się brzuch powiększył. Już bębenek się robi.

Pozdraiwam
A

No ja już kupiłam w 12 tc spodnie ciążówki (takie z pasem z dzianiny który się rozciąga), bo mi"normalne" dzinsy popękały (zużycie materiału - nie moja tusza), i musiałam kupić nowe, a "normalnych" nie było sensu kupować bo nie byłam pewna jak będę wyglądać za pół roku. I kupiłam sobie te spodnie w Mothercare. Fajne. Tak jak pisałam - fajne dźinsy szyje łódzka firma 9fashion. Jej rzeczy na pewno są gdzieś w Wawie - bo moja koleżanka tam kupiła spodnie. A Łodzi mozna je kupić w sklepie firmowym.
Na razie nie kupuję nic więcej. Może coś dostanę po szwagierce która rodzi za kilka tygodni albo pozyczę od koleżanek rodzących teraz. Bluzek nie potrzebuję.
Mówiąc szczerze asortyment slepów z odieżą ciążową mnie przeraża. Rzadko mi się coś podoba. Jedynie w "Pępku świata" mogłabym kupić wszystko - ale tak pas który chciałam kupić (we Francji takie były po 4-10 euro, ale nie kupiłam - głupia) kosztuje 129zł. Reszta ciuchów w totalnie zaporowych cenach.
Dajcie znać jak cos fajnego na siebie znajdziecie. Anija - masz coś?
Pozdraiwam
a

No pepek swiata mysli ze jest pepkiem swiata i ma ceny z kosmosu ;)
Fajne dzinsy, ale 375 zl to naprawde kosmos.
Ja bylam w H&M super ciuszki i ceny tez spoko. Dzialu mama szukaj przy dziale dzieciecym.
Maja wszystkie ubrania takie calkiem normalne tylko w talii roznego rodzaju wstawki. Mam stamtad dzinsy w paskiem z dzianiny wlasnie, a takie elegandzkie na kancik do pracy, to juz sa z brzuszkiem. Koszulki i bluzki sa takie jak normalne tylko znacznie dluzsze no i moze troche inaczej szyte, tak jaby sie rozszerzaly ku dolowi. Koszule, sweterki i marynarki, masz tam wszystko. Aha no i ceny normalne, 129 za spodnie to calkiem przyzwoicie. A zadazaja sie tez wyprzedaze.
KappAhl jest seria Matherline, ceny przyzwoite.
Takze omijamy pepek swiata szerokim lukiem, bo w normalnym sklepie mozna miec 2 pary spodni zamiast jednej od nich.

a ja co prawda jestem w "młodszej" ciązy ale też mam juz brzuszek całkiem całkiem. Widać to u mnie szczególnie mocno, bo nigdy raczej brzucha nie miałam, więc wszystkie dżinsy juz dawno były za ciasne. Jakieś 5 tyg. temu kupiłam ekstra dzinsy w Tuszynie (łodzianki wiedzą o jakim miejscu mówię, jest tam parę sklepów z odzieżą ciążową, ceny dużo niższe a wybór też w miarę ok), i pan (!) który mi sprzedawał, powiedział, że do 5 miesiąca spokojnie będą dobre. Niestety jestem w połowie 4 miesiąca i juz od 2 tygodni chodzę z odpiętymi guzikami...
Generalnie rzeczywiście jest problem z fajnymi oryginalnymi ciuszkami ciążowymi, w Pępku... nie byłam, bo do Warszawy jakos mnie nie ciągnie, a w Łodzi nie ma, prawda? Ja szukam sukienkę wieczorową, mam dwa śluby, pierwszy 30 kwietnia, więc mam małą nadzieję, że zmieszczę się jeszcze w jakąś moją sukienkę, najwyżej szalem przykryję wszystkie fałdki i pękające szwy ;) Drugi 2 lipca no i chyba już będę musiała coś uszyć. Bo nie znalazłam jakiejś fajnej ciążowej sukienki w miare eleganckiej - a że będę świadkową to muszę wyglądać w miarę ok... Jak macie dziewczyny jakieś zdjęcia sukienek ciążowych takich na wesele to wklejcie prosze, albo na maila wyślijcie bo jestem w kropce! A w "Pępku..." albo H&M są eleganckie, wieczorowe sukienki? Jeśli tak, to nawet chyba bym się przejechała... Bo bardzo mi zależy żeby dobrze wyglądać  :-[

W haendemie nie widzialam, ale w pepku to sa. Tylko czy naprawde chcesz wydawac cala pensje na sukienke do zalozenia na raz? Ja mam wesele kolezanki 4 czerwca, myslalam zeby sie przejsc do wypozyczalni sukien slubnych i przejzec czy nie ma w ofercie sukienek w innym niz bialy kolorze z brzuszkiem. Moze beda, a jak nie to juz nie wiem.

reklama
No to ja wygrałam ide na slub do koleżanki 9 września ;D Mój tata ma też tego dnia urodzinki, może aukuat urodze mu wnuka -czkę
niby termin mam na 21, to akurat urodziny teścia - no trudno.

panieński bedzie 2 tygodnie przed slubem i tez idę ;D a co?
Jęsli będe sie dobrze czuła, to nie odpuszczę.
Pokazujcie te sukienki, bo i ja bede potrzebowała czegoś typu - słodki, sexy, elegancki worek na 9 miesiąc i to w dodatku 2 inne (panieński i ślubny) ;D
Co do pomysłu z wypozyczalnia, to u mnie odpada, po1 nie sądzę, żeby mieli coś na 9 miesiąc, a po2 taki typowobalowy styl kiecek to nie dla mnie, chyba, ze długa spływajaca, super hiper rozciągliwa ale chyba wolałabym luźne spodnie i bluzeczkę - tunikę oczywiście sliczniutką ;D

W 5 dziewczyn z liceum tworzymy takie małe stadko, które spotyka sie od czasu do czasu w kawiarni i plotkujemy o wszystkich i wszystkim.
Nie wybaczyłabym sobie mojej absencji na takim wydarzeniu jak ślub Oli.

Edit oj nie czytasz uwaznie wszystkich postów ;D napisałam już, że też chcielibysmy usłyszec to co Ty. poczekamy do tego 7go kwietnia, ciekawośc jast paskudna, tez juz bym chciała tak jak Anija pisze, wiedziec w jakie kolorki ciuszków kupować i czy mają być księżniczkowe czy księciulkowe. Od dzisiaj to dokadnie 3 tygodnie ;D

Do góry